Jump to content
Informasjon
  • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
  • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!
Sign in to follow this  
jan rune

Sarcophyton

Recommended Posts

Våre koraller, Sarcophyton av Jan Rune og Ulf

 

Vi skal her ta for oss en av de vanligste og mest hardføre korallene i korallrevsakvariet, nemlig en familie ved navn Sarcophyton. Disse mykkorallene består av arter med og uten symbiotiske alger. De soppformede Sarcophyton artene er de mest vanlige og er også blant de mest hardføre en nybegynner kan holde i et saltvannsakvarium. Sarcophyton slekten inneholder arter som kan vokse både under halogenlamper og lysstoffrør. Sarcophyton Glaucum er en art som vokser på dypere vann, og som liker seg i litt skygge. Den trives derfor utmerket under lysstoffrør. Sarcophyton Trocheliophorum kan bli opptil en meter i diameter i naturen, under gunstige lysforhold. (min var ca halvparten så stor!). Den kan tilvennes metallhalogenlys i akvarium, hvor den livnærer seg av sine Zooanxellaer. (symbiotiske alger).

 

 

 

Sarcophyton koraller er fra lysebrun til gulgrå eller grønn med vite, gule eller grønne tentakler. Av utseende kan den minne om en sopp. Opprinnelsessted er over hele Indo Pasific regionen og Rødehavet, hvor de mest fargerike artene av denne korallen finnes.I akvarium foretrekker disse korallene middels sterk vannsirkulasjon, med enkelte kraftige bølger for å rengjøre seg selv. Sarcophyton koraller kan være utsatt for parasittangrep eller marker som graver dype ganger inne i korallen. Disse kan være meget vanskelig å få bukt med, da de bare er framme pm natten. Reproduksjon: dette skjer lett ved å dele opp korallen med et barberblad og feste bitene til levende stein og la de ”gro” seg til. I naturen danner korallen utvekster som faller av og vokser opp ved siden av moderkorallen. Formering skjer også ved egglegging.

 

Jan Rune og Ulf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...