Jump to content
Informasjon
  • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
  • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!
Sign in to follow this  
jan rune

Plerogyra Sinuosa

Recommended Posts

Våre koraller, Plerogyra Sinuosa av Jan Rune

 

Vi skal her ta for oss en merkelig men en meget vakker korall, nemlig arten Plerogyra Sinuosa.Den har en uvanlig form på polyppene som gjør den dekorativ og lett å kjenne igjen. Den består av tre arter i slekten Plerogyra. Navnet avspeiler på de merkelige ballong eller drueformede tentaklene dens.

 

Andre populærnavn på denne arten er Bubble Coral eller Grape Coral, eller som man sier på godt Norsk Boble korall eller Ballong korall om man vil.

 

 

 

Denne arten har et stort utbredelsesområde som strekker seg over hele Indo Pasific regionen. Fargene varierer fra helt vite til rosa og grønne, og denne arten er meget vanlig å se i den hjemmelige akvariehandelen til en ikke alt for drøy pris. Plerogyra Sinuosa kan man lett holde i årevis i akvariet om man passer på å fjerne uønsket algevekst rundt korallen, da denne arten er meget følsom for dette. (egen erfaring med algeproblemer i karet!). Korallen har imidlertid ganske sterk nesslegift i seg og bør holdes på god avstand fra andre mer ømfintlige korallarter. Den passer aller best sammen med Eupyllia og andre brennende korallarter. Arten er veldig glad i lys, og kan plasseres både høyt og lavt i karet. Denne arten kan lett holdes under lysstoffrør i korallrevsakvariet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...