Jump to content
Informasjon
  • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
  • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!
Sign in to follow this  
jan rune

Catalaphyllia Jardinei

Recommended Posts

Våre koraller, Catalaphyllia Jardinei av Jan Rune

 

Catalaphyllia Jardinei er denne slektens eneste art og er en fantastisk vakker steinkorall.Den har under de siste årene, dessverre ofte blitt solgt til meget skyhøye priser i den hjemmelige akvariehandelen. Jeg lurer på om den ikke også står på den berømmelige ”Cites” lista over truede arter, da den ikke er så ofte å se i handelen lenger.En fullt utslått Catalaphyllia korall i all sin prakt, påminner ved første øyekast om en symbioseanemone. De ligner veldig på hverandre i form og farge. Vær enkelt polypp har vanligvis tentakler med lilla spisser og en skive med munnåpninger som ligner på en anemones, derav likheten. (Heteracthis Passiflora anemone bare for å nevne noe!). Arten forekommer i det sentrale indo-Pasific området, fra Nikobarene i vest, til Japans sydspiss, samt Salomon øyene og Ny Caledonia i øst. Denne korallen har også blitt påtruffet på Seychellene og på Aldabra, vest i det Indiske hav.

 

Catalapyllia Jardinei lever bare på plasser hvor vannet er veldig næringsrikt og som inneholder svevende mikro partikler, som den livnærer seg på og tar opp igjennom vevet. I korallrevsakvariet krever denne korallarten meget god plass rundt seg og bør helst plasseres på bunnen i akvariet under lyskilden, hvor den kan utfolde seg i all sin prakt. Denne korallen krever en masse sterkt lys for å trives i akvariet. Blir lyset for svakt kommer korallen til å vantrives og dø. Det beste her er nok kraftig halogenbelysning i stedet for mange lysstoffrør over akvariet. Tidligere var denne korallen kjent for å være hardfør men av ukjent grunn overlever svært få i akvariet lenger. Så denne korallen må nå betegnes som en vanskelig korall.

 

Jan Rune

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...