Jump to content

Utstyr til start av SPS


Recommended Posts

Det er ikke enkelt å svare på spørsmålet ditt, eller jo det er det. For å ha suksess med SPS må du ha sånn nogenlunde stabile vannveier over tid. Da tenker jeg KH, Ca og Mg først og fremst. Så må du ha kontroll på avfallsstoffene, fosfat, nitrat og nitritt. 

Det finnes mange metoder å få kontroll på dette, men det viktigste er tålmodighet. Noen akvarier blir stabile raskt andre tar det lenger tid med.

Men det du må ha er akvariet,  lys, og sirkulasjon. Resten er bare med på å stabilisere,  og tilsette forbrukte stoffer i vannet.

Link to post
Share on other sites

Hei,
 

Om du er helt ny med hobbyen så vil jeg mene at det er vanskelig, dog langt ifra umulig, å få til ett bra sps kar over tid.
De grunnleggende kriteriene er nevnt over men "the weakest link" er oss selv. Vi lar oss stresse, venter ikke lenge nok, tilsette for mye ræl, kjøper og hiver alt mulig rart i karrene, gjerne basert på ett par skrivelystne på Facebook. :D 
Hvor bor du hen?
En fin måte er å lokalisere en akvarist i nærheten som du kan invitere deg på kaffe til. Da vil du nok lettere forstå hva som trengs, få gode tips og råd samt danne nettverk.
Er du i nærheten av Drøbak en gang så får du ta turen innom. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...