Gå til innhold
Informasjon
  • Husk å book neste Reefmeet i kalenderen. Søndag 24.03.19 i Drøbak. Mer info kommer
  • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
  • NYHET. Nå kan man legge ut objekter i "kjøp og salg" å motta bud hvis man ønsker. Sjekk det ut!
  • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!
jim

Silisium i RO-vannet er altfor høyt

Anbefalte innlegg

Hva kan jeg gjøre med et silisumsnivå som er altfor høyt?.

fikk testet vannet av marinlab, silisiumnivået i rovannet er altfor høyt!!

filteret har blitt brukt i ca 1 år

jim

 

2A8E7BC5-4AD8-4985-AD5F-745081471BE3.png

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du noe brunt algestøv problemer (kiselalger)? Hvor stort er karet? Har du målinger på silikat i selve karet også?

Silikat i vannet er ikke nødvendigvis noe man trenger frykte som pesten. Og det finnes jo naturlig i havet også.
Mange dyr har nytte av silikat og svamper er avhengig av det. Om du ikke har synlige problemer med kiselalger så er bare bra for systemet. Har selv prøvd dosere dette en gang.

Bare for å gjøre en liten beregning:
Iflg denne: http://www.advancedaquarist.com/2003/1/aafeature1#section-9  ble det dosert silikat i karet og det ble anbefalt å prøve en mengde tilsvarende 1ppm økning i karet en gang pr 1-2 uker. Dette var en forsiktig tilsetning. I ditt tilfelle har ferskvannet ditt 24 mikrogram/L noe som tilsvarer ca 0,024ppm. Dvs hvis du erstatter fordampningen( som kanskje er 1% av tot volum) vil du hver dag tilsette silikat tilsvarende en økning på 0,00024ppm, noe som da blir 0,00168ppm på ei uke, eller 0,00336ppm på 2 uker. Dvs 300 ganger mindre enn den anbefalte forsiktige tilsetningen i linken.

Bytter du ut 30% av vannet i karet en gang i mnd, og lager saltvann så vil det allikevel ikke bli mer enn en økning på 0,0072ppm i karet akkurat den dagen. Bare så det er nevnt.
Har lite erfaring i å fjerne silikat.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Karret er på 270 pluss sump ca 40 liter, i akvariet er det innafor, men tenkte som deg at det vil bygge 

seg opp over tid. Som du også ser er det høyt nivå med tin. Usikker på hva dette kan medføre. Dette er målinger fra selve karret.

09F9FB13-AB4D-4BEC-96F4-7DE480D478E3.png

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke noe nevneverdig algeproblem, bestilte denne testen siden sps ene dør over tid, starter flott veksten begynner, men etter noen mnd begynner de å dø

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Silikatene må du nok ta via RO systemet ditt. Jeg vet ikke om annen løsning. Det finnes egne filtre for dette som passer i 12 tommer hylsene. Mange leverandører av disse. Like godt å bestille de fra USA og få dem sendt. Hvis de ikke vil sende til Norge så sjekk ut Jet Carrier.

 

Det er vanskelig å si  hvor tinnet kommer fra siden det ikke finnes i RO vannet ditt. Kunne jo f.eks finnes i loddinger i rør systemet i huset ditt dersom du har sånt. Hvis ikke kan det komme fra en dårlig pumpe som oftes kommer fra østen og koster ca 5.5 dollar. Sjekk alt dette. 

Eller så er det en kjent sak at bruk at kalkwasser løser problemer med tungmetaller. Først og fremt ved tungmetaller som finnes i vann som kommer gjennom RO og ikke blir plukket opp der. Det som er igjen vil bindes til kalk pulveret som brukes i kalkwasser. De bindes i krystaller og legger seg på bunnen av kalkwasse mikseren. 

 

Kalkvann vil også he en effekt i at de binder tungmetaller i selve karet på samme måte om enn kanskje ikke så effektivt. Bruk av kalkvann hindrer effektivt at tungmetaller kommer inn i karet og da er det bare utstyret igjen å passe på at ikke har skadelige metaller i seg. 

 

I tillegg binder kalkvann fosfat og bedrer skummer funksjon samt at det hever pH i karet eller i det minste hindrer døgn variasjoner som er alt for store. Kalkvann koster knapper & glansbilder å blande og kan fint brukes som ATO vann. Du må da selvsagt ha en doserings pumpe for dette. 

 

I tillegg sparer du på Balling kjemikaliene da kalkvannet gir noe Ca og Ca carbonat. 

Endret av Dan Bjordal

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Utregningen var ikke for å antyde at silikat nivået ville øke med en daglig tilførsel av osmosevann (og silikat) men for å vise forholdet mellom din tilførsel i ditt system og tilførselen av silikat i karet som jeg linket til. I motsetning til mange andre stoffer (som kan akkumuleres til høye verdier) så vil silikat hver dag forsvinne fordi det er organismer som trenger det for å vokse. Det vil derfor ha vanskelig for å akkumuleres, og du har heller ikke noe høyt nivå i selve karet ditt ser jeg. Silikat vil ikke gjøre noen skade på korallene, MEN tin (Sn) vil definitivt gjøre det, og da er det godt mulig å få problemene som du nevner allerede ved det nivået du har måling av. Det har litt med hvilke tin forbindelser som er i karet. Jeg ville gått nøye i gjennom karet for å prøve finne kilden. Det kan være noe som ruster.

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk Konrad, skal sjekke ut, om noe ruster, usikker på hva det kan være men jeg kan starte med kjøleren, denne kan jeg jo koble av nå, fortsatt tid igjen til varmen kommer

Jim.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×