Jump to content
Informasjon
  • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
  • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!
Thomas P

Fjærehinneslekta, sa du?

Recommended Posts

i am not sure the thickens/quality is the same, as with aquarium brands not all are equal. One that is thin could be a problem as it falls apart very fast when wet. otherwise they are made of the same thing and will give the same nutrition to the fish. it should be cheaper or at least more in a pack; i know its been used in the UK and USA mostly by guys with larger tanks and many tangs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Never mind, fant det ut på varedeklarasjonen som sier "ristet" . Da er denne altså varmebehandlet. Usikker på hvor mye det har å si for næringsinnholdet i forhold til alge som kun er tørket, finner ikke noe spesifikk info på akkurat det.

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutter siden, aleks skrev:

Spørsmålet er hva kiloprisen er hvis en kjøper "ekte" i en fiskebutikk hehe

De har  regna feil. Det er 460 kr/kg. Ca en tiendedel av prisen for dem vi kjøper i akvariebutikken. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 time siden, Konrad skrev:

Never mind, fant det ut på varedeklarasjonen som sier "ristet" . Da er denne altså varmebehandlet. Usikker på hvor mye det har å si for næringsinnholdet i forhold til alge som kun er tørket, finner ikke noe spesifikk info på akkurat det.

Det er jo ganske viktig info. Kan i verste fall mate fiskene med tomme kalorier da kanskje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har lest noe om dette for lenge siden og jeg mener å huske at det meste av nori som selges rundt om i verden er varmebehandlet for å øke holdbarheten. Ekte vare har langt kortere holdbarhets tid og distribueres i all hovedsak i asiatiske land. Jeg mener det var J. Sprung som sa dette ett sted (ikke helt sikker på om det var han) og at den varmebehandlede fint kan brukes men har ikke så god næringsverdi som den ferske. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har man muligheten til å plukke fjærhinne selv i sjøen og eventuelt fryse ned, må jo det være det beste og billigste :-)

 

[[Template core/front/global/commentEditLine is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 timer siden, Dan Bjordal skrev:

Har lest noe om dette for lenge siden og jeg mener å huske at det meste av nori som selges rundt om i verden er varmebehandlet for å øke holdbarheten. Ekte vare har langt kortere holdbarhets tid og distribueres i all hovedsak i asiatiske land. Jeg mener det var J. Sprung som sa dette ett sted (ikke helt sikker på om det var han) og at den varmebehandlede fint kan brukes men har ikke så god næringsverdi som den ferske. 

Mener å huske Dan at du deltok på REEF symposiet vi hadde på Mastemyr for noen år siden?

Kan være Julian nevnte noe der uten at jeg klarer å huske nå. Julian eier jo selskapet twolittlefishies hvis algeflak produkter jevnlig er i salg også i Norge.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helt korrekt det, jeg var der. Det var kjempestort å møte både Julian Sprung og Alf Jacob Nilsen.. Det kan nok hende at det er der jeg har det fra. Var det ikke Julian Sprung som hadde det foredraget om fiske ernæring der han startet med å vise bilde av det som måtte ha vert verdens tjukkeste gule kirurg? Vi lo godt av det bildet alle sammen. 

 

All varmebehandling av matvarer gjør noe med sammensettingen på en sånn måte at noe går tapt og det som er igjen er "mindre verdt" eller endret. Sånn er det jo med menneske mat også. Men noen fordeler er det jo med det. Man slipper jo å bli sjuk av maten om det skulle værtnoe bugs i den :-) 

[[Template core/front/global/commentEditLine is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tror heller ikke det er mye galt i å bruke ristet alge, men det er alltid greit å vite litt om forskjellen. På Omega og Sprung pakkene jeg har her står det 100% tørket, og ikke noe nevnt om ristet eller annet. Men om det er så kan man vel ikke være helt sikker på. Tror jeg skal fokusere litt ekstra på å hente opp alger selv i fjæra. Bor jo veldig fordelaktig til her i Brønnøysund

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...