Gå til innhold
Informasjon
  • Vi jobber med flere funksjoner
  • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
  • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen
Konrad

Sps som sprer seg.

Anbefalte innlegg

Har en 840 liter under utvikling og fikk for en tid tilbake en ukontrollert spredning av 3 arter sps. Hva som utløste det har jeg ikke måling på men det skjedde samtidig og jeg antar det var en stress reaksjon. Den ene arten var Pocillopora Damicornis og er noe kjent for å kunne gjøre dette. (Men jeg hadde også 2 andre Damicornis i karet som dette ikke skjedde med da.)

Neste korall var Seriatopora Guttatus variant, denne spredte seg med kanskje 20-30 kolonier som etterhvert dukket opp. Denne er ikke aggressiv og egentlig ikke noe problem, men fjernet de fleste kolonier alikevel.

Den siste var Seriatopora Caliendrum type "Bird of paradise" som startet rundt 15 kolonier og heller ikke noe problem med denne.

Det var Damicornis som er ganske hissig og som det sikkert ble borti 100 kolonier av som ble problemet. De vokste fram overalt og  etterhvert måtte de fjernes med tang og meisel. Deretter ble det å gå på med cyanoakrylat lim og prøve dekke til der korallen vokste langs steinen. Er ennå ikke ferdig med å få vekk alt av akkurat denne arten, men bort skal den tilslutt. Med tiden vil andre arter dekke mer og mer av akvaskapen så det blir vel ordning på det. 

Her er karet det gjelder.

PB040868.thumb.JPG.134b1ec23cfc604449b20f384c29f936.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke månelys i faser, men dette karet står helt opp i mot et vindu så det er mulig det kan få en viss påvirkning derifra. Jeg har gått ut i fra at det var en såkalt polypp bailout som kan skje med pocillopora, men finner ikke at andre har observert dette på seriatopora. Jeg har hatt ett eneste tilfelle før, da i fraggekaret mitt, der 3 kolonier av seriatopora Caliendrum plutselig dukket opp fra en mikroskopiske flekker som aldri har vært i nærheten av korallen. Dette karet har også noe påvirkning fra et vindu. Jeg er altså veldig usikker men går ut i fra at det er såkalt polypp bailout hendelser.

Tror ikke jeg har nedskrevet nøyaktig når jeg observerte koloniene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


×