Jump to content

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By Howard 2
   Hei! Kan noen fortelle meg hva som er problemet med denne korallen? Tuppene har blitt litt mørkere og nesten gjennomsiktige.
   Har et 300l kar som ble startet opp for 6 mnd siden. Har hatt denne korallen i 4 mnd. 
   Målingene er bra, med unntak av såvidt litt negativt utslag på fosfat, nitrat og amoniakk. Her snakker vi om laveste målbarhet.

  • By André Stensrud
   Heisann!
   Dette er mitt første innlegg her. Jeg har alltid villet ha saltvannsakvarium da jeg har drevet mye med ferskvann fra jeg begynte på u.skole. Plutselig for noen måneder siden fikk jeg sjangsen!!! En kamerat måtte flytte å kunne ikke ha med seg dette. Så jeg fikk ett kar som er godt innkjørt, men jeg ingenting om bak historien, da min kamerat kjøpte dette selv og hadde det kun i noen få uker.
   Jeg har spørsmål ang mitt oppsett, jeg har skummer, kullfiltrering, uv-filter og ikke det beste lyset som dere vil se på bilder. Karret er 90 L med intigrert sump bakerst, det går 3 klovner, en stor snegle som fulgte med, samt jeg har badet å fanget en del strandsnegler + en liten strandkrabbe og noen strandreker. Disse trives godt og ingen svinn med akklimatiseringen. 
   Men det er en del jeg ikke vet hva er, blandt annet det som minner om en sjøstjerne på glasset, samt "marker" som har faste hull som "beiter" på LS, samt "mark" med knapp eller børste på som er mørkere og tykkere. Det er også kommet masse små hvite ligner på bittesmå sneglehus. Legger ved bilder og håper på tilbakemeldinger ang hvilke arter jeg ikke vet hva er, også gjerne noen tips og råd til oppgradering av lys. Størrelsen er fin da jeg får øvd meg på holde stabile verdier. 
   Lurer også på hvordan jeg kan bekjempe det gigantiske glassrose problemet som bare blir værre og værre. Har hørt at peppermyntereke kan ta disse og noen krabber samt snegler, men hva når dem er så store som dem er? Hadde håpet strandkrabba skulle gå løs, men det var nok bare ønsketenkning, den holder seg kun til skalldyrstcks, kjøpte reker og fiskefor.
      • By Lenaoygarden
   Nokon som veit den kvite/lyse rosa korallen heiter?


×
×
 • Create New...