Jump to content

Oodinium eller hvit prikk?! HJELP!!


Recommended Posts

Har fått utbrudd av sykedom i karet mitt på noe som ligner på hvit prikk (men er usikker på hvis det er det?!). Sprer seg utrolig fort og så langt så har 5 av 13 fisker dødd - en kirurg, en imperator, en goby og to klovner. Gjenværende fisker spiser bra, men en del av dem har noen symptomer på prikk samt at finnene "råter" vekk? Alt startet med Imperatoren, som mistet fargen, hadde litt prikk, finnene så ut til å forsvinne, og så flekkete ut før den døde. Kirurgen hadde massivt utbrudd av prikk og klovnene så nesten ut som om de var mer dekket av et hvitt "sopp-lager" som også satte seg på øynene.

Noen som vet hva dette kan være samt hva som kan gjøres for å bli kvitt det? Alt startet da jeg introduserte en ny doserpumpe som overdoserte kalsium og fikk kalkutfelling. Har dessverre ikke noe karantenekar til å behandle fiskene i hvis det er det som må til :(

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...
  • Members

Jeg hadde nylig også utbrudd av prikk eller oodinium. Tok ut alle fiskene og satt dem i en balje på gulvet hvor jeg skiftet vann daglig/annenhver dag siden jeg ikke hadde karantenekar. Som jasi69 sier, senket jeg og salinitet til 1,009 og lot dem gå der i noen mnd før jeg sakte økte saltinnhold med maks 0,002 pr dag før reintroduksjon til akvariet. Mistet kun 1 av 6 fisk under behandlingen.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...