Gå til innhold
maccepacce

Oodinium eller hvit prikk?! HJELP!!

Anbefalte innlegg

Har fått utbrudd av sykedom i karet mitt på noe som ligner på hvit prikk (men er usikker på hvis det er det?!). Sprer seg utrolig fort og så langt så har 5 av 13 fisker dødd - en kirurg, en imperator, en goby og to klovner. Gjenværende fisker spiser bra, men en del av dem har noen symptomer på prikk samt at finnene "råter" vekk? Alt startet med Imperatoren, som mistet fargen, hadde litt prikk, finnene så ut til å forsvinne, og så flekkete ut før den døde. Kirurgen hadde massivt utbrudd av prikk og klovnene så nesten ut som om de var mer dekket av et hvitt "sopp-lager" som også satte seg på øynene.

Noen som vet hva dette kan være samt hva som kan gjøres for å bli kvitt det? Alt startet da jeg introduserte en ny doserpumpe som overdoserte kalsium og fikk kalkutfelling. Har dessverre ikke noe karantenekar til å behandle fiskene i hvis det er det som må til :(

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du mulighet til å ta ut det andre du har I karet som stein/koraller osv ... da ville jeg gjort det og så senket saltinholdet til 1,009 i karet. dette fikser all Hvitprikk problem. gjør det også lettere for fisk å spise.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


×