Jump to content
Informasjon
  • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
  • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!
Sign in to follow this  
Helleik

Eheim LED lys

Recommended Posts

Heisann.

Er i ferd med og starte et saltvannslagune her og lurer på om noen her inne har erfaring med eheim sine powerled for saltvann. De ser veldig bra ut men er jo alltid greit og vite om noen har prøvd dem.

Skal ha LED lys har keg bestemt da dette er lettest og ha over karet i stua og ser penest ut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det blir et oppsett med 89L kar og ca 50L sump som jeg vil ha klovnefisker i og noen myk koraller til IG begynne med. Men kunne tenke meg og ha såpass greit lys at det går ann og ha noen sps koraller også etterhvert.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lps koraller var det jeg mente forresten. Spsmer vel de mest krevende er de ikke? Kanskje greit og komme litt mer inn i saltvannsakvaristikken før man går for det vanskeligste:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vell personlig så mener jeg at det er greit og kjøpe utstyr du kan ha med deg videre når du en gang blir bitt av hobbyen..

jeg hadde nok kjøpt meg en av disse lampene:

 

Ecotech Marine XR30W G3 Pro Jeg bruker selv denne lampen.. har kjørt 1 slik på en 210L akvarie.. og skal nå kjøre 4stk på et 576L akvarie.

 

AI Hydra

 

Det rimligste jeg ville gått for innen led lys er nok maxspect da det er flere som har klart og få flotte akvariet med disse lysene også.

Men du har ikkje muligheten til og utføre så mye med dem og de mer krevende SPS kan ikke holdes under denne lampen sies det..

Har ikke hatt den selv så kan ikke uttale meg for mye her..

 

eller så kan du gå litt mer spesifikk mot nano akvarie slik som du har, men når du får liter syker så får du ikke brukt de videre på noen god måte.

 

eks:

 

AI sol nano

 

Maxspect R420

 

Dette er i alle fall mine anbefalinger hvis du ser litt større på det enn kun spesifikt på det akvariet du har nå.. Når det kommer til Eheim lysene du ser på så har jeg ingen erfaring i fra dem men har en mistanke om at de er mer beregnet for Fish only systemer... og ikke for koraller...

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for godt og utfyllende svar - skal kikke nærmere på de lysene du anbefaler her. Tanken var og kjøpe utstyr som det går Ann og ta med seg vidre hvis det skulle bli til noe mer en gang. Men PR nå har keg rett og slett ikke plass til flere kar i stua da jeg har 4 ferskvannskar også:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hadde helt klart gått for Kessil A360 lampa.. Du måtte vel hatt en 4 stk av de minste Eheim Led så da er du oppe i samme pris.

Ikke prøvd Kessil selv, men som du skriver, mange som er fornøyd med de..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...