Jump to content
Informasjon
  • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
  • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!
Sign in to follow this  
Vegard Myrvang

anbefaling av stativ til kamera

Recommended Posts

Hvis det er kun til fotografering i akvariet så ville jeg personlig invistert i et enkelt billig.

Har forsøkt stativ noen ganger men finner det vanskelig så jeg tar bilder med "frihånd" med et ganske tungt objektiv, 100mm macro og setter man av en kveld med en stor kanne kaffe så blir det alltid noen få gode bilder :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har dessverre ikke noen konkrete erfaringer å komme med. Men personlig har jeg også lyst på ett nytt stativ. Ett med bedre hode, som er litt lettere å finjustere. Har panoreringshode på stativet jeg har i dag, og det er veldig godt egnet for video, men litt mindre fleksibelt til foto. Da skal kulehoder være bedre.

 

Samt at sentersøylen må kunne vinkles i alle retninger for å gjøre det lettere å komme nær motivet/glasset ved makrofoto. Det jeg har nå kan kun justere sentersøylen i høyderetningen. Og når man da har forlenget alle tre benene, kommer man fort langt bort fra glasset, eller evt. andre motiver. Det er da helt umulig å bruke f.eks. mellomringer eller MP-E 65 objektivet mitt, hvor man kun har noen få cm fokusgrenser på.

 

Men dette er som med det meste annet. Jo mere penger man legger i det, desto bedre får man. Og ifølge div. fotoforum jeg har lest på om emnet tidligere, havner man fort på ett stativ til minst 2-3 lapper og oppover. Jeg tar såpass lite bilder om dagen, så har ikke helt hatt samvittighet til å kjøpe noe slikt foreløpig. Men nå som jeg får akvarium igjen, så..... :oops:

 

Har du ikke fjernutløser, så er det en fordel å investere i en slik også. Man kan selvf. benytte selvutløseren, men det er litt tungvindt. Koster ikke all verdens å kjøpe en slik fra f.eks. Ebay eller Dealextreme el.

 

Forøvrig, til korallfoto finner jeg stativ ekstremt nyttig. Det er mye lettere å da kunne få gode bilder, med lav iso og god dybde(liten blenderåpning), siden man kan da kjøre lengre lukkertider. Til fiskefoto er stativ mindre nyttig. Men kan brukes på enkelte fisker som ligger på fast plass osv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har Manfrotto-stativ som jeg er veldig fornøyd med. Mange justeringsmuligheter. Det jeg har er ikke tilpassa tunge kamera/objektiv, men for litt mer penger får man det også. Justering i ekstreme høyder og ujevnt underlag er kanskje ikke det viktigste hvis det hovedsakelig skal tas bilder av akvariet ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...