Jump to content

Vortech mp 40 w es "trøbbel"


Recommended Posts

Hei.

Har hatt denne pumpen i et år nå og propellaksling har blitt vridd av to ganger allerede. Sikkert pga. at snegler kommer seg inn i pumpehuset og kiler fast prop. Jeg lurer på om her er flere som har opplevd dette og hva dere evt. har gjort for å løse dette.

Jeg syns dette er veldig dårlig for å være en så dyr pumpe.

Link to post
Share on other sites

Litt usikker på hva du mener med vridd av. Har mutteren på tuppen løsnet, eller mener du akslingen er delt i to biter? Jeg har en gammel modell og mutteren er lagd i plast. Den mutteren bør etter min erfaring strammes svært forsiktig da gjengene fort dras istykker. Egentlig burde den ikke være utformet som en ordinær mutter da man blir fristet til å bruke en tang, skiftenøkkel etc. Den burde heller hatt form som en "thumbscrew".

Min mutter hadde nesten ikke gjenger igjen og min fiks var å varme opp hullet i mutteren med en liten flamme slik at plasten ble myk. Deretter skrudde jeg den så vidt inn på akslingen, lot det stivne i ca 1 minutt mens jeg vred den 45 grader frem og tilbake. Deretter strammet jeg mutteren forsiktig med håndmakt. Har fungert fint siden.

Dersom noen ønsker å prøve denne metoden ber jeg dere gjøre det med største forsiktighet da man sitter med en defekt vortech dersom mutteren blir helt ødelagt (reservedeler kan kjøpes). Lykke til.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...