Jump to content

Varmekolben feila :S


paalrune
 Share

Recommended Posts

Maks uflaks:

Min eneste varmekolbe streika en gang mellom i går og dag tidlig. For å gjøre det hele verre så hadde jeg malt en vegg i stua i går, og et vindu har stått åpent til lufting :S

 

Kom hjem i dag og så at alle korallene var fryktelig stusselige. 17 grader i vannet :( Ingen polypper å se på Acroporane. Noen få å se på Montiporaene. Snigler/eremitter ligger tilsynelatende livløse. Venter litt med å sjekke disse. Vil ikke stresse de mer med det første. Har heldigvis ingen fisk i akvariet.

 

Litt spørsmål:

 

Jeg har putta en kolbe i akvariet nå som jeg hadde liggende. I utg.punktet hadde jeg planlagt å kjøre to stk i sumpen, men denne var for stor til å få plass. Siden så har jeg bare glemt av hele problemstillingen :roll:

Hvor fort skal jeg øke temperaturen? Skal jeg bare sette kolben på 25ish og la den gjøre jobben? Skal jeg øke temperaturen senere? (først til 20 – vente litt – så 25 for eks…) Skal jeg øke den raskere ved å blande varmt saltvann? (kolben er på 150W – vannvolum på ca 100 liter)

 

Hvordan har dere andre løst problemstillingen rundt varmekolber? De kan jo klikke både slik som med meg, men også i ”på” stille. Det er jo derfor ikke en fullgod løsning å bare kjøre flere kolber.

Regner med 2x kolber pluss en controller som overvåker temp’en og evt shutter ned kolbene ved for høy temp. er veien å gå, men ønsker litt inputs her.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...