Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

ruben2002

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About ruben2002

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Røyken

Converted

 • Fylke
  Buskerud
 1. Det som er vel så viktig er hvilken kapasitet du har på viftene i dag, jeg kjenner ikke til rsm viftene på 250 literen, du bør ikke gå ned i kapasitet ihvertfall. Å bruke to forskjellige vifter er ikke noe problem.
 2. Personlig synes jeg papstvifter er greie her er en: vifte
 3. Grunnen til at jeg gjorde det på denne måten er enkel: det er ikke plass til større vifter enn 40mm inne i lokket + at jeg klarte ikke å finne vifter som gikk stillere enn 17dB. 80mm viftene går på et lavere turtall og bråker derfor mindre (12dB) , men flytter mye mere luft enn 40mm vifter på full spiker. Jeg lagde en boks på utsiden også for å styre luftstrømmen akkurat der jeg vil ha den.
 4. Det er ganske enkelt; med to vifter på 80mm og 12dB flytter jeg mye mere luft mye stillere enn med to vifter på 40mm og 25?dB gevinsten er lavere driftstemp i lystoppen + rørene holder lenger og ikke minst det er helt støyfritt
 5. Takker, og det beste av alt: jeg hører ikke viftene når jeg setter på lyset og tempen er redusert ganske mye også. Ser at jeg bomma litt på str. på bildene, men skitt au, dere ser poenget
 6. Hei. Tenkte jeg skulle legge ut min versjon av viftemod på RSM 130. Det er jo kjent at disse bråker endel, jeg valgte å montere viftene utenpå karet. Deler: 1 stk radiobrakett fra Biltema art.nr. 31-590 1 stk grillnetting også biltema art.nr. 32-103 2 stk vifter merke: Papst et eller annet 80mm fra Broxdata epoxylim og dremel 1. kuttet braketten til 10 cm høyde og kappet til grillnettingen limte dette fast med epoxylim. Viftene som ble limt inn i braketten: ventilasjonsristen beskåret: ferdig:
 7. Ser ikke helt at dette er noe problem, hva betyr det om folk har 10 eller 1000 poster? Jeg personlig bryr meg ikke om antall poster. Skriver jeg et innlegg og får svar, betyr antall poster ingenting for meg, jeg trekker uansett ut essensen av svarene jeg får. Kan man ikke bare droppe hele tellingen av antall poster?
 8. Alternativ skummer til dette karet er boyu wg-308 (ebay), den går rett ned i bakkammeret og fungerer helt greit.
 9. Driver og planlegger litt her; Ønsker å kjøpe et RSM i Januar, er det noen som har et de skal bli kvitt?
 10. Og ikke bare det, de har ikke på lager heller ;-)
 11. Er det noen vanlige butikker som lagerfører disse, eller er det bare nettbutikker som har dem?
 12. Gratulerer så mye.............
 13. Det som flere har gjort er å bytte ut den originale skummeren med en som heter Boyu WG308. Kjøpes på ebay for en billig penge, det ermulig at den som heter 310 også passer.
 14. Semi eller " vanlig" syntetisk er ikke så veldig viktig, men hvis motoren har gått langt eller bruker endel olje så anbefales syntetisk. Det er en myte at syntetisk er tynnere enn annen olje. Du kan også bruke 5w-40 som gir har bedre kaldstartsegenskaper enn 10w-40. Men nå er det snart sommer så det er uten betydning får vinteren kommer tilbake.
×
×
 • Create New...