Jump to content

eddy

Members
 • Content Count

  493
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

eddy last won the day on February 25 2020

eddy had the most liked content!

Community Reputation

31 Excellent

About eddy

 • Rank
  Forumbruker
 • Birthday 08/30/1973

Converted

 • Bosted
  Frogner

Converted

 • Fylke
  Akershus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ok, da gjenstår det bare å finne ut hvor ting stabiliserer seg. takk for svar
 2. Målet er å få til lik dosering. Får teste litt å se om jeg klarer å få verdier som er akseptable på alle 3. Men er det noen som vet om det er viktig at Kh ligger mellom 7-8? sånn det ser ut her nå kan det være at jeg får best balanse med kh på litt over 8.
 3. Philips sine ble vurdert også, men i og med at jeg har det åpent over ble valget noe mer kone vennlig. Har veldig troa på ATI sine lamper, de har jo et enormt rykte å leve opp til.
 4. En lite oppdatering her i fra. Ting starter å ta form, hatt noen nybegynner taber med enorme verdier av Kobalt og Tin. Synderen var en pumpe som ikke var beregnet for saltvanns akvarie som jeg bennyttet til blanding av salt. Når jeg ble klar over dette, snudde det fort. koraler starter nå å trives å jeg ser lyst på det videre. Nytt lys er bestilt. ATi straton ble valget. (Iriterende da dette var de lampene jeg tengte på når jeg startet opp men skulle spare noen kr)
 5. Hei Jeg ønsker å prøve å få til lik dosering fra alle, men som det ser ut nå, må Kh ligge over 8 for at Ca ikke skal bli for høy. ATI andbefaler KH på 7-8. derfor lurer jeg på hva dere andre som benytter dette har gjort for å holde Kh, Ca og Mg innenfor ønsket verdi?
 6. Hei, Har nettop startet opp med ATI sin Essentials 1,2 og 3. Men lurer på hva andre gjør i forhold til mengden på de forskjelige? Forstår ut fra Ati sin bruksanvisning at det skal tilføres like mengder, men at det kan kjøres mindre eller mer av nr 2 og nr 3. Har kjørt baling tidligere, da mener jeg at jeg doserte ulikt etter faktisk forbruk. Sånn det ser ut nå kommer Ca til å krype over 450 ganske fort. ATI andbefaler KH mellom 7-8. hvor viktig er det egentlig? den er nå på 8,2. om jeg slipper den ned er jeg redd Ca vi stige. eller har jeg misforstått helt her?
 7. Har hatt litt samme problem her, Men det viste seg å være skyhøye Cobalt og Tin verdier. jeg fraget det som var igjen å satte de litt forskjelig steder. Min konklusjon er at den vil ha mye lys.
 8. Eddy´s 300L Da er jeg tilbake etter mange år fri for bekymringer Valget har falt på D-D ref pro 1200. Med sump i skapet. Tenker at jeg skal ha en Sps dominert tank. Holder til på Frogner i Sørum/Lillestrøm. Har vært borte fra hobyen i ca 8-10 år nå. tidliger ahedde jeg et 680L med sump og alt teknisk i kjelleren. Dette var også et sps prosjekt, hvor jeg bennyttet Zeovit metoden. Akvarium 300 liter med overavrenning til sump. Mål 120*60*45 cm. Sump ca 80 liter. Sirkulasjon 2 Tmc reef tide Retur fra sump 6000L Filtrer
 9. Spenende! Spent på hva du tenker etter å ha mottat disse og fått prøvd de ut.
 10. Prøver jo å holde budsjettet så fornuftig det lar seg gjøre. Alle lamper som er nevnt er til vurdering. Har prøvd å finne oversikt over hva de forskjelige dekker av område. så langt kan det se ut til at 60 x 60cm går igjen. Da er jeg egentlig short med en lengde på 140cm. Har også tengt på Intellisun sine da de er rimlige, men ut fra hva jeg har klart og finne ut på nett er jeg veldig usikker. Kan virke som det nesten er fabrikert den lille omtalen som er å finne. Tanken er til den prisen kan jeg jo kjøpe 3 stk. http://www.reeftankled.com/
 11. Jeg har brukt korallen zucht sin tidligere. Denne var jeg veldig fornøyd med. Men dette er 5 år siden, så mye har nok forandret seg.
 12. AI Hydra 52 og Orphek er 2 av de jeg har hatt i kikerten. Etter dette heller jeg nok i retning av 2 stk AI Hydra på grunn av pris. Tusen takk for gode refleksjoner. Med vennlig hilsen Eddy
 13. Hvor langt er karet ditt? for meg så ser det ut til at jeg må ha 2 stk av denne også.
 14. Hei, Setter opp et sps kar i disse dager med mål 140 x 50 x 40 (L x H x D) Ca 280L Har ingen erfaring med led, men har prøvd å lese meg opp. Ser at mange lamper dekker 60 x 60. Må jeg da ha 3 stk eller holder det med to? Hvor mye Watt bør jeg ha pr lampe? Med gode led som Osram og cree. Trenger ikke ha noe fancy dubediter, kan godt justere på lampa det som skulle være, tror jeg ivertfall Vekst og trivsel teller mest, men det gjør heller ikke noe om prisen er grei:) Håper noen med kunskap om led kan bistå meg her, gjerne detaljert om produsenter også. Med vennlig hilse
×
×
 • Create New...