Jump to content

Pilotfish

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Pilotfish

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Stavanger

Converted

 • Fylke
  Rogaland
 1. HQI er et akronym for Hydrargyrum Quatrz Iodide og Hydrargyrum betyr kvikksølv på latin, så da er det vel mulig at vi blir berørt. En liten digresjon oppi det hele. Hvis dere stemte nei til EU i '93 så er jeg stygt redd for at stemmene deres ikke ble tatt med, EU valget var nemlig i '94.
 2. Mange fine Montipora på Kilden, det skal de ha, så fine i pris og farger at jeg faktisk ble ganske så fristet. Fornuften seiret og jeg gikk tomhendt hjem etter å ha sett kvalitet og kondisjon på fiskene der. I sommer spurte jeg om de på Kilden skulle begynne med saltvann igjen. Fikk da til svar at det skulle de, men presiserte at det da skulle og burde være sunn konkuranse på pris i forhold til Saltvann.no. Kommer aldri til å handle noe salt fra Kilden hvis målet i utgangspunktet er å utkonkurere Saltvann.no og de fortsetter slik de gjør nå. Da har de jo i utgangspunktet tapt og vi som driver
 3. Hadde en 150W hqi med 2 x 24W t5 over karet mitt som er på 225 liter. Når en regner litt på hvor mye penger en bruker på bytte av pærer og rør etter anbefalt regime, så sier i hvert fall kalkulatoren min at LED er veien å gå. Kjøpte for ikke så lenge siden 2 brukte AI SOL lamper som er på 75W på full styrke, men har selvfølgelig dimmet dem ned. Angrer ikke 1 sek. på det kjøpet, hadde helst lyst på en AI Hydra eller Vega, eventuelt en Ecotech lampe siden de lampene har dioder i flere farger enn det SOL lampene har. Var selvfølgelig litt bekymret i begynnelsen om mulighetene for å skifte ødelag
 4. Ser at Dyrego har lave priser på koraller, men frykter det er lokketilbud siden de starter opp igjen med saltvann. Det er jo et helt stillehav i prisforskjell i forhold til de prisene de hadde på Kvadrat. Boblealger var jo og mulig å få kjøpt, riktignok til en billig penge;-)
 5. Dette virker som en veldig god ide! Hadde selv en totalkrasj for litt over 2 måneder siden etter en kur med Chemiclean. Ser ganske så trist ut idag, men "algesuppen" er heldigvis på retur og lysten til fortsettelse er fortsatt tilstede. Derfor er jeg på utkikk etter spennende frags, spesielt en av den grønne Montipora capricornis du fikk av meg seeker;-) Det er vel snart 1 år siden den fikk ett nytt hjem i "havet" ditt.
 6. Løp og kjøp! Vil også anbefale Gramma fremfor Dottyback. En av de fineste og snilleste fiskene jeg har. Og som det blir nevnt av andre, så er de av den territorielle arten. Frekker seg til med struttende finner og åpen kjeft hvis noen blir for nærgående territoriet. En sikker vinner når det kommer til fargeprakt, faktisk finere enn Dottybacken og. Vennlig hilsen Pilotfish!
 7. Har du ringt eller sendt mail til butikken og forklart situasjonen?
 8. Trodde TDS var ett akronym for Total Disolved Solids som da målte den totale kombinasjonen av uorganisk og organisk innhold i en væske.
 9. Er det noen her som bruker eller har brukt balling salter fra Aqua Light? Kjører idag balling light fra Fauna Marin, men nå begynner det å nærme seg bunnen av kannene og tiden for å blande ny ladning er snart inne. Magnar hos saltvann pusher salter fra Aqua Light, men har så langt ikke kunnet hjelpe meg med nøyaktig "oppskrift" på blandingsforhold. Han fikser jo dette til slutt, men i disse ferietider kan jo ting ta litt ekstra tid. Har sendt forespørsel på mail til Aqua Light for noen dager siden, men venter fortsatt på svar fra mr. Bratwurst. Spørsmålet er jo da om det er noen her inne som h
 10. Stilig video! Jeg vil tro at vi snakker om en ganske kraftig laserpen i dette tilfellet. Skal ha en på 200mW liggende et sted, så den skal testes i løpet av kvelden. Antakeligvis må en vel opp i 300-500mW for å få ønsket resultat. Ser på dealextreme at de ligger på rundt 5mW, noe jeg vil tro er for lite til å gjøre noe skade.
 11. Kan anbefale å bruke tørr og finkornet korallsand og tyntflytende superlim. Bare pass på at det er Cyanoakrylat lim. En metode jeg lærte i en video av Eric Borneman.
 12. Er veldig interessert i noen avleggere til min lille pico-tank på 225 liter. Kan i skrivende stund skryte på meg hele 5 koraller, 2 muslinger og div. knapper. Nybegynner i Norge med 4000 liter erfaring fra USA.
 13. Som sportsdykker og tidligere beboer i Florida kjenner jeg godt til Key West. Nå vet jeg ikke hvor lenge dere har tenkt å tilbringe i Key West, men hvis jeg skulle anbefale et sted så må det bli Looe Key Reef. Om jeg ikke husker feil så har Looe Key vært beskyttet siden tidlig på 80 tallet en gang og er den plassen ved Key West jeg har hatt mine beste dykk. Sand Key kan jeg også anbefale for den dykkende akvarist i Key West. Sombrero Reef bør dere heller ikke gå glipp av, men da må en nok opp til Marathon for å finne et dive center som kan ta dere ut. Er det noe annet du trenger tips til er de
×
×
 • Create New...