Jump to content

Vegard Haugen

Klubbmedlem
 • Content Count

  2,480
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Vegard Haugen last won the day on February 16

Vegard Haugen had the most liked content!

Community Reputation

150 Excellent

1 Follower

About Vegard Haugen

 • Rank
  Maldivitis.com
 • Birthday 09/03/1981

Converted

 • Bosted
  Bærum

Converted

 • Interesser
  Saltvannsakvaristikk, tropiske øyer, dykking/ snorkling, helseøkonomi, helseledelse, foto/video

Converted

 • Yrke
  Økonomirådgiver

Converted

 • Fylke
  Akershus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jepp. Man kan behandle med bredspektret anthelmintika -> Fenbendazol. Hvis du skal ha tak i det i Norge, så kan det anskaffes fra veterinær Panacur vet. (eller annet produkt med ATC kode QP52A C13). Det vil forøvrig drepe de fleste lærkoraller, samt koraller som stjernepolypper. Lurer på om det tar knekken på xenia også, men ikke helt sikker. Slike typer koraller må ut av akvariet. Og selv om du kjører mye kull og vannbytter etterpå, så tar det måneder før man sikkert kan flytte de tilbake. Jeg har clavularia som har spredt seg jeg også, men av den småvokste lilla varianten.
 2. Jepp, noen ekstra bearing shells er lurt å ha liggende. Har også klart å slå de ut i do sammen med skittent vaskevann fra bøtta. Blir spennende å følge klovneoppdrettet videre!
 3. Å nei, så kjedelig.. Håper at du får sumpen opp å gå igjen snart
 4. Vegard Haugen

  Acro id?

  Synes ikke at det ser ut som en soli, og putter pengene på at begge er efflo. Men så er du god på Acro id så det er sagt. Hyggelig å se deg igjen Andreas EDIT: tipper at den øverste av platene er denne varianten: https://shop.dejongmarinelife.nl/acropora-efflorescens-a-grade-sps-aefga-050640-group
 5. Vegard Haugen

  Acro id?

  Eller rød chalice Det er ikke alle som er like unge og trendy vet du
 6. Vegard Haugen

  Acro id?

  Ikke alle efflorescens er like flate/ platevekst. Oxypora. Evt. Echinopora. (Litt vanskelig å se når bildet er ovenifra).
 7. Vegard Haugen

  Acro id?

  Å artsbestemme Acropora er alltid litt vanskelig.. Nr. 1 No idea. Nr. 2 A. loripes kanskje? (nå finnes det så mange forskjellige vekstformer for den arten, og flere som ligner..) Nr. 3 A. efflorescens
 8. Andre: Ser at først nå at du bor i Porsgrunn, som er et godt stykke unna. Jeg foreslår at vi avventer byttingen litt til vi har mer som kan byttes, som forsvarer den lange turen.
 9. Ser bra ut Blir spennende å følge akvariet videre!
 10. Mesteparten av Micromussa kolonien ble svidd av en av anemonene for en god stund tilbake. Etter at den ble svidd, flyttet jeg den til et annet sted (hvor det er sterkere lys) og har nå fragget det som er igjen. Den er litt blassere nå pga litt for kraftig lys. Det ene bildet er av hele kolonien før den ble svidd, det andre bildet av frag’en som skal byttes (merk at det er en 7,5 cm frag disk, så den er større enn den ser ut). Fraggen ble laget i dag.
×
×
 • Create New...