Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

MrVoll

Members
 • Content Count

  230
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MrVoll

 1. Så gøy:-) Kunne ønsket en litt bedre oppløsning på videoen om det var noe,så hadde dette blitt enda bedre. Var behagelig å ha dem på besøk på veggen her:-) Bra musikk og!Tommelen opp! Kunne ønsket flere type akvarie sjangere og på live tvn. Uansett så var dette en fin oppdagelse. Sent from my iPhone using Tapatalk
 2. Heisann. Hvem sine sjøhester er det som vises på Norwaylive.tv nå:-)? Sent from my iPhone using Tapatalk
 3. MrVoll

  fange mysis nå?

  Hei SamuelsenTinge. Mysisen går an å avklimatiserer, og det skal også gå an å lage en kultur av dem,men det er ganske plass og tidkrevende. Krepsen ville jeg ikke ha introdusert inn i et korall oppsett da den har klør. Forøvrig er teksten om mysisen som SamulesenTinge har klippet fra,hentet fra http://www.aquafreaks.no/forum/anbefalinger-tips-triks/2793-fangst-av-levende-mysis.html Det gjør ikke noe om du lånte teksten SamuelsenTinge, for jeg synnes det er bare morro om noen leser den, men jeg hadde satt ekstra pris på om du hadde lagt med kildelinken, da jeg har brukt litt tid på det:-)
 4. Heisann Roger. Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves var det noen som sa engang:lol:,og nå har jeg dem endelig. Sjøhestene er fantastiske. Det ble litt ekstra kribbling i magen når jeg leverte dem fra meg på flyplass rullebåndet,men det gikk veldig fint. Rundt en time senere etter avgang var jeg hjemme igjen med 12stk dverg sjøhester,og du å du for noen fine skapninger:) For litt over 2år siden kjøpte jeg altså et flott fluval edge akvariet,med mål om å få fatt i dverg sjøhester en gang. Karet er et helt standar fluval edge kar ,med svamp på innsug,og med led lys. Jeg skal bytte ut svampen på inntaket med et bundfilter, da jeg i starten hadde noen som ble sittene fast i det. Merkelig nok så skjer ikke det lenger, jeg tror kansje at dem forsto at dette var risiko sport:lol: I filteret er det matrix,svamp og bio pellets. Jeg har også 4kulturer med tiger pods gående også avkappsler jeg,klekker og gir dem anriket artemia hver dag. Oppi karet bor det også 10 stk halocaridina rubra(hawai reke), som er ei fantastisk fin og hardfør reke. Det blir mange mange fine titte pauser i løpet av en dag Roger:-) Jeg tror du vil bli fornøyd med Fluvalen.
 5. Kjør på Lars. Oppdrett er morro;)
 6. Det går nok bra det chef. Har bestillt mye slikt igjenom tidene. Saltvann.no i Stavanger har inne 3 sorter i halvlitere som er 3 kjempe gode pods. Jeg tror han sender også Det var dårligt med phytoplankton på den siden ser jeg, en plass jeg kan anbefale og hvor jeg har bare posetive omtale å si er:http://www.zmsystems.co.uk/. Rask levering og god service,men ved store bestillinger vil den havne i tollen, slik som med alt annet.
 7. Du lurer sikkert på om en sump er sikkert? Og det er den,men bare hvis alt er blitt satt opp skikkelig. Uansprett,happy reefing;)
 8. Kjøp et brukt et med ferdig sump eller et nytt ferdig oppsett i fra din saltvanns butikk er mitt råd. Noen merker som jeg kommer på i farten som produserer ferdige oppsett. Deltech Woha Elos Redseamax Aquamedic
 9. Jeg vet det er en del kaldtvanns akvarister på aquafreaks.no
 10. Det er endel mere teknisk i et korall oppsett som krever strøm som man ikke vil ha synlig i hovedkaret, og masse levendestein som man vil "hjemme bort" fra synsfeltet. Kalles en sump og fungerer som et stort saltvannsfilter med plass til tekniske dupeditter og er absolutt å anbefale. En vanlig nybegynner feil er å skippe sump eller borring som er det sikkreste alternativet en overrenningsboks som kan henge seg opp og forårsake stygge ting. Vannet går fra hovedkaret og ned i sumpen, igjennom filteret og det tekniske, det blir pumpet opp igjen i hoved karet.
 11. Bare en myte spørr du meg Kjell.(skrevet med en god tone) Jeg har begge deler, og har hatt dem noen år nå. Jeg vet om flere som har hatt hvit/klar silikon i akvariene sine i over 10år uten problemet. Hvis riktig silikon er lagt på skikkelig med riktig renhold/forarbeid så holder den. Bare vær forsiktig med algeskrapen, og at silikonen ikke har stått tørr forlenge så går det bra mener jeg. Det med at kalkalger får gro under den klare silikonen blir for tynn, da akkurat det er funnet hos den sorte også, og den slapp også. Da peker det heller mot produksjonsfeil i silikonen/forarbeid eller skade med noe skarpt.
 12. Velkommen Idalier. Disse to Norske sidene står det veldig mye bra i. http://saltvannsakvariet.no http://www.korallrev.no Ha mye tålmodighet, og spørr før du kjøper noe, om det passer til oppsettet ditt, enten det er levende eller teknisk, så kommer du unna med de fleste økonomiske bommertene;) En gang i blant så annonseres det her på forumet hjemme treff for saltiser,og det er en kjempe mulighet til å få innsikt i et fungerende akvarie på og selfølgelig ha det kjekt med like sinnende. Som regel er det noe bytting og billig salg av levende og. Sikkert mye av det du lurer på nå i starten er spurt om før her på forumet, men er litt vanskelig å finne fram. Et søk i google med saltvann.no etter søkeordet får frem noen treff. Ikke vær redd for å spørre, vi alle har startet fra begynnelsen. Mvh Sverre
 13. Er ikke det der med hvit silikon kontra sort silikon bare en myte da?
 14. Spennende lesning Xtian. Men når det gjelder iks'en så vil jeg påstå å si at ghl profiluxen ligger langt foran, både i utstyr,brukervennlighet og kundeservice;) Jeg har hatt den noen år nå,og den sviver så et godt sveitsisk ur enda. Det er absolutt en dings du burde se nærmere på.
 15. Halloen Xtian;) Jeg vil tro at ved å tilføre saltvann til fordampet (ferskvann) i saltvannet vil føre til at saltvannet blir saltere;) Hvis jeg har forstått rett, så korrigerer du salinitetet etterpå ved hjelp av kalkvann. Det jeg vet andre gjør er å kun fylle opp fordampet vann med ferskvann/rovann, iblandet med feks kalk,magnesium og sporstoffer. Håper det var litt til hjelp hvis jeg forstod deg rett.
 16. Jeg vil heller anbefale noe pepperminte reker av rett sort da heller. De er fredelige,også går det an med litt trening,lesing og med en god dose tolmodighet å drette disse.
 17. Chelmonen er fredelig å svømmer grassiøst den, men når det er mat tid så blir den enormt ivrig og godt er det, men som med alle Chelmoner så vet man aldri.
 18. Guttungen nevner en sixliner som og har blitt observert spise disse,men da bør du ikke ha den sammen med mandarinen,da den spiser opp copepods og amphipodsa til den, også kan den være litt bøllete, men ikke altid:s Det finnes jo noen snille og der ute, som med alt annet:)
 19. Evt kunne du jo satt opp en reaktor med godt med kull i, og kjørt en exit kur. Kjemikalier er litt skummelt. Du kunne jo også tatt å testet en kur oppi et karantene kar eller i en boks med en sneile oppi for å gjøre deg litt bedre kjent med det. Jeg har testet exiten,og ved rett dosering og med kull etterpå så gikk det utmerket. Har ca 400liter i systemet.
 20. Ser den. Mandarin har jeg hørt spiser dem,men det blir gambling slik som med Chelmonen.
 21. MrVoll

  grønn goby

  Hmm, når lyset har slukket seg, så prøv å slå av sirkulasjonen et øyeblikk,også plaserer du noen opptinte mysiser oppi hjemmet dems. Rolige bevegelser tror jeg er lurt. Når de blir mere vante så går det bedre vil jeg tro. Er slik jeg ville ha gjort det.
 22. Det er sikkert forskjell i apettitene til Chelmonene. Den jeg har spiser opp 2kuber mysis på ca 3-4min, og da freser den rundt i karet og snapper dem opp på ninja vis.
 23. MrVoll

  grønn goby

  De børr foresten ha en sten korall de kan bo i,så de føler seg trygge,men det viste du sikkert:)
×
×
 • Create New...