Jump to content

Thomas Eriksen

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Thomas Eriksen

 1. Som jeg nevnte før.. kjempefine kar dette,og ser jo at dere har begynt å få det veldigt lekkert nu ang. innholdet også nu ja:D8-)

  Er det T-5,og hvor mye lys i toppen?

   

  Thomas Eriksen:shock:... nu MÅ du roe deg ned litt!!

  Blir ALDRI stort nok uannsett,er en først bitt av "dilla":cry:...,men er jo ikke sååå lite dette 90" karet ditt,og kan få mye fint oppi dette:lol:

   

  Hehehe, skal roe ned nå. Er meget fornøyd med akvariet vi har fått oss nå, synes det er sånn passe stort. :-) Skal konsentrere meg om å få det fint oppe i det.

   

  mvh

   

  Thomas

 2. Frister litt dette...

   

  Ser jo kjempefint ut.

   

  Skulle aldri lest denne tråden, nå begynner det å spøke for vår 530 l akvastabil med malawi som står i stua. :lol:

   

  Skal vi fortsett i samme tempo som vi har gjort blir dette neste skritt. Vi gikk fra Chromis til Percula 90 på 14 dager, så om en uke må vi derfor gjøre om vår 530 til saltvann. ;-)

 3. Se her ja!!!

   

  Du var rask til å få opp akvariet...Bra du er fornøyd!!

  Hvordan gikk transporten med tanke på korallene og steinen...Ser på bildet at sinularien slimer litt..

  Ser veldig bra ut med oppsettet og aquascapingen din..

  Sal prøve å stikke innom deg en tur når jeg er i Fr.stad slik at du får den reservedelen din..

   

  Dan

   

  Korallene furtet litt i førsten, men de kom seg relativt fort igjen.

  Sinularien slimer fortsatt litt, men bortsett fra det ser den fin ut. Vet du hvorfor den gjør slik? Kvitter den seg med avfallsstoffer?

   

  Oppsettet ble ikke så galt når jeg fikk satt stein og koraller på plass, det er passe med stein synes jeg ihvertfall selv.

   

  Du er selvfølgelig hjertlig velkommen til å ta en tur innom og hilse på gamlekarret ditt. :-)

   

  Skal legge ut flere bilder når jeg får tilbake det digitale speilrefleks kameraet mitt. Blir liksom ikke så bra med mobilkameraet. Er heller ikke helt venn med kompakt kameraet til fruen.

   

  Har hatt litt problemer med glassroser, men de ser ut til å ha forsvunnet etter at jeg kjøpte noen peppermynte reker.

   

  Klarte heller ikke vente så lenge før jeg kjøpte en chelmon rostratus, tror også den har kost seg med litt glassroser. Ser ut som det går bra med den, spiser godt også. Har lest de kan være litt leie til å ta til seg mat i akvarie, men denne er glad i frossen artemia. Skikkelig morsomt å se den snapper i seg maten med den lille munnen sin. :-)

 4. Percula 90

   

  Etter å ha hatt en Chromis i hele 14 dager, hentet vi endelig akvariet vi i utgangspunktet hadde lyst på i helga, en Percula 90.

   

  Har blitt mobbet litt for mitt akutte tilfelle av litersyken her på forumet. ;-)

   

  Nå står ihvertfall herligheten oppe og folket jubler. Kona er også meget fornøyd med valget, det er jo viktig at akvariet er konevennlig. ;-)

   

  Legger ved et bilde av akvarie (tatt med mobil) slik det så ut på søndag. Kommer med flere bilder når jeg får tilbake kameraet mitt. Dette er forøvrig utlånt til en kamerat som sverger til såkallt "sølevann." Han river seg i håret etter at jeg bestemte meg for å prøve saltvann, han er redd han skal bli bitt av basillen. Kan bli dyrt mener han, jeg skjønner ikke det...;-)

   

  Akvarie kjøres med orginalt utstyr. Etter å ha overskummet skummeren et par ganger, ser det nå ut til at jeg har fått den til å skumme riktig.

   

  Vi fikk med innkjørt levendesten og fine koraller som det etterhvert hadde vært fint å få identifisert. Fikk også med oss 100 l av vannet. På forhånd hadde jeg også satt i gang noen tomme akvarier med saltvann og sirkulasjon, slik at alt var timet og tilrettelagt. :-)

  DSC00181.JPG.9e24b6e7bda78ce1680a918c2b99ceb2.JPG

 5. Jeg var nede his Kenneth Olsen i helgen og kan bekrefte det du sier om Hydor Koralia 4.

  Han har fått flere reklamasjoner på akkurat denne pumpen som plutselig stopper,men det gjelder vist spesielt nr 4.

   

  Tunze nanostream sliter med festene fra pumpa til magneten,de er så forbaska tynne at de rett og slett ryker.

   

  Men jeg er enig med de som annbefaler deg og skaffe deg en sirkulasjonspumpe til.

  Det er spesielt viktig med GOD sirkulasjon om du skal kjøre inn LS.

   

  WIGGO

   

  Jeg var en tur i butikken til Tor i Tropefisk for en tid tilbake og forhørte meg om hydor pumpene. Det har vært et parti med Hydor som det har vært feil på. Tror det var nr. 4 som det var problemer med.

 6. Ja det spørs jo hva hun klasker til med også da; en vennskapelig hånd, eller stekepannen eller kjevla...:roll:

   

  Uansett, velkommen til en spennende hobby, som ikke minst kona ser gleden av ved å ha et vakkert akvarium i stua.

   

  Hehe, håper det bare blir et vennskapelig klask. ;-)

   

  Vi gleder oss kjempemye begge to til å hente Percula 90´n til helga. Har funnet en perfekt plass til det i stua. Eneste problemet er at det står en 530 l der fra før med det som betegnes som "sølevann" på dette forumet. :lol: Har litt jobb forran oss. :cry:

 7. haha, kan skje fort det veit du, ta deg en tur innom en dag? nå holder jeg på og rekonstruere percula 120`n min nede hos meg i byen.

   

  Det hadde vært gøy å tatt en tur nedom og sjekka ut 120´n din, men det er kanskje skummelt for da vil jeg vel ha en 120 i steden. :lol:

   

  Er du hjemme i kveld? Kunne tatt meg en tur etter ungene har lagt seg. :-)

 8. HAHA du er sjuk ass :D detta var kjappeste bytte jeg har vært borti.

  Men litt reklame for karet er at det er i perfekt stand og jeg hadde det i 3 mnd. før thomas kjøpte det:-)

   

  Hehe, går unna serru. Litersyken er farlig greier. ;-)

   

  Var egentlig en Percula 90 jeg var på jakt etter, men jeg hadde ikke tid til å vente. Måtte jo ha noe i mellomtiden. hehe.

   

  Får vel roe ned litt nå slik at ikke fruen klasker til meg i bakhodet.

 9. Aqua Medic Chromis saltvannsakvarie sett på 140 L

   

  Settet består av Biostar flotor, et eksternt filter med biohjul og skummer. PF 1000 power filter for ekstra vannbevegelse. Aquael pumpe med innebygget UV filter.

   

  Belysning: Akvastabil 2 X 39 watt T5 lysarmatur.

   

  Levendesten følger med, samt korallgrus.

   

  Akvariet ble kjøpt av Aquatica her på forumet for rundt 14 dager siden, selges pga overgang til større akvarie. :-)

  Akvariet er ca 3 mnd gammelt.

   

  Selges for ca 5000,- (Kan diskuteres ved hurtig avgjørelse)

 10. Takker og bukker!

   

  Har i første omgang bare lagt steinen ned i akvarie, tenkte jeg skulle få dandert disse litt bedre etterhvert.

   

  Ja jeg bor ganske greit i forhold til steder å få tak i stæsj til akvariet, både fordeler og ulemper med dette. hehe. Går nok litt kroner i førsten. Er vel også overhengende fare for at vi får lyst på større akvarie etterhvert.

 11. Etter å ha drevet med ferskvannsakvarier i mange år, hovedsakalig malawi, skal vi endelig forsøke oss på saltvann.

   

  På fredag var vi og hentet herligheten, en Aqua Medic Chromis. Tror dette kan bli et greit akvarie å starte med da det ikke kostet all verden.

   

  Vi fikk med en del levende sten og saltvann som allerede har gått en stund. På lørdag kjøpte jeg inn litt mer levende sten. Så nå er det vel bare å sitte på henda en god stund.

   

  Vår 4 år gamle datter gleder seg kjempemye til at vi endelig skal få "nemofisk." Har forsøkt å forklare henne at det er en god stund til at vi kan kjøpe inn fisk da vannet må bli bra først. Nå går hun rundt hele tiden og sier at nå ser vannet veldig bra ut, det ser ut som saltvann nå! :D Ekke så greit. Hun har også forklart kona mi at dette faktisk ikke er vanlig ferskvann, men faktisk saltvann. hehe. Dem er morsomme i den alderen.

   

  Litt om utstyret:

   

  Lys:

  2 X 39 w T5 akvastabil, et blått og et hvitt lys.

   

  Skummer:

  Den orginale hangon skummer som fulgte med akvarie. Da pumpe enheten til denne bråket og duret noe forferdelig har jeg byttet ut denne med en vanlig powerhead som pumper vannet inn i skummeren. Noen som vet om dette har noe å si for skummeren? Ser ut til at det strømmer ut lik mengde vann ut skummeren som det gjorde men den orginale pumpeenheten. Har planer om å bytte ut hele denne skummeren.

   

  Sirkulasjon:

  1 stk Hydor 3, 3200 l/t. + den orginale powerheaden som følger med chromisakvarie, usikker på gjennomstrømningen i denne.

  Fikk også med en innvendig pumpe fra Aquael med innebygget UV lys.

 12. Du har ikke et kar stående fra tiden med ferskavann da?

  Det er lett og bli utolmodig og kjøpe et litt for lite kar bare for og komme igang for så og bli tatt av litersyken uka etter;-)

   

  Hadde heller sett meg om etter et litt større kar og så brukt litt tid på og finne litt billig brukt utstyr rundt om kring.

   

  Har du karet så skal det ikke mer til en litt sirkulasjon,en hangon skummer og en rimelig t5 armatur før du er i gang med innholdet.

   

  Vi har tidligere vært seriøst rammet av litersjuken, i en periode var vi opp i 25 akvarier i drift. Så vi vet hvor skummelt dette kan være. :lol:

   

  Driver for tiden å selger unna litt reoler, så det begynner å hjelpe litt hjemme. Når de er borte har vi bare en 112 liter og noen 54 liter helglass akarier som eventuellt kan benyttes til saltvann. Har en 530l med malawi i stua, men det tror jeg skal få være som det er. :-)

 13. Jeg startet med en Chromis og syntes det var en veldig fin startpakke for å komme igang. Da blir det ikke så dyrt å sjekke om dette er noe man liker å pusle med heller. Med 144 liter eller hva det er så lar det seg gjøre å holde nogenlunde stabile verdier i det også. Det er stort nok til å holde SPS levende om man ønsker.

   

  Tenker litt slik selv, er jo greit å se om dette er noe for oss uten å punge ut med alt for mye. :-)

×
×
 • Create New...