Jump to content

kimshans

Members
 • Content Count

  4,624
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by kimshans

 1. Hei alle. Her er mulighet til å spleise litt med, da de sliteri disse tider: https://www.spleis.no/project/107064
 2. Når du ikke skal ha større akvarie enn dette, så blir jo glasset relativt tynt. Jeg hadde på det gamle akvariet mitt en side i optiwhite, 12 mm tykkelse. Og synes ikke jeg hadde noe effekt av dette, når det var vann og annet innhold i akvariet. Tror effekten i så tilfelle er mest psykisk
 3. Huff, ikke bra! Får håpe alt er stabilt nå da, slik at ikke du får noe mer frafall.
 4. Oj, flott! Tar gjerne ett helbilde også
 5. Problemet er at når de klekkes, er de veldig små larver. De krever derfor fôr som er veldig smått (f.eks. rotifer). Det er bl.a. derfor de ikke klarer å overleve. I tillegg blir de tatt av sirkulasjon og annet levende man har i akvariet. Det er fullt mulig å få opp yngel på klovnefisker. Ligger litt diverse info vedr. dette under oppdrett kategorien her på forumet. Anbefaler bl.a. tråden Bård i sin tid laget vedr. hans oppdrett:
 6. Nå har det vel gått noen dager, eller???
 7. Laget selv noe tilsvarende i sin tid. Men jeg la på ett lag med sotingsfilm på glasset, malte kassen hvit, og monterte på blått lys i overkant(brukte den gang blått lys beregnet for PC kabinetter). Dette fungerte også fint. Det gjør seg veldig godt med en slik bakgrunn, for man får veldig god dybdeeffekt av det. Kan anbefales for evt. andre som ønsker å få litt dybde i akvariet!
 8. Hvordan blir det egentlig med dugg/kondens på glasset? Blir det ikke dette pga. akryl, eller er det kanskje tykkelsen? Husker jeg har lest at "norskfisk" har benyttet seg av dobbelt glass for å motvirke dette.
 9. Morsom og ikke minst imponerende lesning. Hold oss oppdatert
 10. Jeg er ingen ekspert, men vet at ikke alle kirurger er like glade i alle typer av alger. Så det spørs vel litt hvilke typer av alger du ønsker å bli kvitt. Og så har vel sikkert størrelsen på fisken en del å si. Når jeg startet opp, anskaffet jeg meg en gulkirurg. Og den renset godt opp i akvariet iløpet av ett par dager. Det var da masse grønne trådalger. En Naso Lituratus jeg hadde, var også veldig glad i alger, og beitet dagen lang. Har vel et inntrykk av at slektene disse tilhører, Zebrasoma og Naso, generelt er gode algespisere.
 11. Har tidligere sett at noen av disse magnetiske algeskrapene (med og uten barberblad) også har hatt rust på seg. Så greit å tenke på om man har denne "fast montert" i akvariet også.
 12. Ah, ja. Tenkte ikke over det. Man kommer til siste innlegg, når man gjør det slik jeg har beskrevet. Fikk ikke noen kommentarer på dette forrige gang jeg kom med tipset :-)
 13. Nå vet jeg ikke om denne ulest knappen på menylinjen nylig har blitt lagt til, men den ligger nå der ihvertfall nå ser jeg :-) For å komme til siste innlegg i en tråd, så klikk på tidspunktet i siste innlegg(for tråden du vil lese i) fra forsiden. Da kommer du automatisk på siste innlegg. Jeg la inn en skjemdump for dette for en tid tilbake, men husker ikke helt hvor... Edit: Fant tråden her:
 14. Det er noen kategorier som fortsatt bør ligge. Som bl.a. "Hva skjer i akvarienorge" og "Bilder". Disse har faktisk blitt litt brukt(har generelt vært liten aktivitet over hele linja i lang tid), og er ganske selvforklarende etter min mening. Synes også det er greit med en kategori for butikkprat fortsatt, selv om det er mye der som er gammelt og utdatert. Forhandlerdelen av forumet kan med fordel forenkles. Her foreslår jeg å fjerne alle underkategoriene, og heller la det ligge igjen og gjenåpne den med informasjon fra forhandlere. Vi trenger ikke en egen Off-topic, da vi har GP
 15. Her: https://www.holdbart.no/display.aspx?menuid=-5091&prodid=1623
 16. Helt enig med Ulf. Oppgi hvor du bor, og forsøk å få til å besøke en akvarist som bor i nærheten. Det er gull verdt med en mentor når man er helt ny på dette. Forøvrig vil jeg vel personlig anbefale deg å starte med ett litt større akvarium. Det er veldig begrenset hva du kan ha i ett akvarium på 60-70 liter, og det er lett å gå lei. I tillegg kan man raskt risikere ustabile vannverdier i ett såpass lite akvarium. Uansett, pris er veldig vanskelig å gi noen fasit på. Jeg anbefaler også å sjekke på bruktmarkedet. Evt. legge inn en ønskes kjøpt annonse. Utstyr du må/bør ha til ett
 17. Når man oppgir akvariestørrelse i liter, så er det typisk de ytre målene i akvariet man oppgir. Det er uansett veldig vanskelig å oppgi eksakt literantall, da mye av volumet går bort pga. stein, sand, avstand fra overflate til kant på akvariet,, koraller, teknikk osv. Så har man hva man typisk kaller totalvolum, eller systemstørrelse. Da tar man volumet ovenfor og legger til volumet til sump, refugium osv. Det er ihvertfall slik jeg selv har oppgitt størrelsene. Og tror dette er vanlig måte å oppgi det på. Men man kan jo uansett i tillegg oppgi målene på akvariet, eller spesifisere a
 18. Sannelig ikke sikker, men ble det ikke droppet kontingent siste år? Tror kanskje det, da det uansett var så liten aktivitet. Jeg har ikke noe med styre osv. (er heller ikke praktiserende akvarist for tiden), men jeg personlig skulle ønske for SF sin del at f.eks. du (og Tomas) kunne kommet inn der. Vet ikke hvilke roller som evt. er på gjenvalg. Men SF trenger nok litt revitalisering og nytt blod i styret. Antar at kanskje de som har sittet der i årevis(S-E m.fl.) gjerne skulle ønske at de kunne latt andre styre skuta litt, eller??? Du er jo utrolig flink til å holde tak i og følge o
 19. Ja, klikk på linken for tidspunktet til siste innlegg i en tråd. Da hopper du automatisk til siste innlegg.
 20. Fantastisk Vegard! Bra du bidrar til at de små får ett innblikk i denne verdenen under vann
 21. Her er forøvrig linken til tråden Vegard etterlyste: http://saltvannsforum.no/topic/17317-saltvannsmøter-i-grenland/ Jeg får bare flg. melding på denne:
 22. Det fungerte fint, og bildene er nå tilbake igjen.Tusen takk!
×
×
 • Create New...