Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

kimshans

Moderatorer
 • Innholdsteller

  4 622
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

kimshans vant dagen sist November 8

kimshans hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

399 Excellent

Om kimshans

 • Rang
  Moderator
 • Bursdag 16. mars 1974

Converted

 • Bosted
  Porsgrunn

Converted

 • Interesser
  Akvarier & akvariefotografering, Data, Pistolskyting, RC helikopter, MC

Converted

 • Yrke
  IT

Converted

 • Fylke
  Telemark

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. kimshans

  Eagles nye rev

  Huff, ikke bra! Får håpe alt er stabilt nå da, slik at ikke du får noe mer frafall.
 2. kimshans

  Aleks akvarium 720l

  Ser veldig bra ut!
 3. kimshans

  Dagens bildet av ditt Akvarium!!

  Oj, flott! Tar gjerne ett helbilde også
 4. kimshans

  Ynglende klovnefisker

  Problemet er at når de klekkes, er de veldig små larver. De krever derfor fôr som er veldig smått (f.eks. rotifer). Det er bl.a. derfor de ikke klarer å overleve. I tillegg blir de tatt av sirkulasjon og annet levende man har i akvariet. Det er fullt mulig å få opp yngel på klovnefisker. Ligger litt diverse info vedr. dette under oppdrett kategorien her på forumet. Anbefaler bl.a. tråden Bård i sin tid laget vedr. hans oppdrett:
 5. kimshans

  Eagles nye rev

  Nå har det vel gått noen dager, eller???
 6. kimshans

  Bakgrunn med dybde.

  Laget selv noe tilsvarende i sin tid. Men jeg la på ett lag med sotingsfilm på glasset, malte kassen hvit, og monterte på blått lys i overkant(brukte den gang blått lys beregnet for PC kabinetter). Dette fungerte også fint. Det gjør seg veldig godt med en slik bakgrunn, for man får veldig god dybdeeffekt av det. Kan anbefales for evt. andre som ønsker å få litt dybde i akvariet!
 7. kimshans

  4200 liter kaldt saltvann.

  Hvordan blir det egentlig med dugg/kondens på glasset? Blir det ikke dette pga. akryl, eller er det kanskje tykkelsen? Husker jeg har lest at "norskfisk" har benyttet seg av dobbelt glass for å motvirke dette.
 8. kimshans

  4200 liter kaldt saltvann.

  Morsom og ikke minst imponerende lesning. Hold oss oppdatert
 9. kimshans

  Beste Kirug for algebeiting?

  Jeg er ingen ekspert, men vet at ikke alle kirurger er like glade i alle typer av alger. Så det spørs vel litt hvilke typer av alger du ønsker å bli kvitt. Og så har vel sikkert størrelsen på fisken en del å si. Når jeg startet opp, anskaffet jeg meg en gulkirurg. Og den renset godt opp i akvariet iløpet av ett par dager. Det var da masse grønne trådalger. En Naso Lituratus jeg hadde, var også veldig glad i alger, og beitet dagen lang. Har vel et inntrykk av at slektene disse tilhører, Zebrasoma og Naso, generelt er gode algespisere.
 10. kimshans

  Advarsel mot magnetiske "frag racks"

  Har tidligere sett at noen av disse magnetiske algeskrapene (med og uten barberblad) også har hatt rust på seg. Så greit å tenke på om man har denne "fast montert" i akvariet også.
 11. kimshans

  forslag til saltvannsforum

  Ah, ja. Tenkte ikke over det. Man kommer til siste innlegg, når man gjør det slik jeg har beskrevet. Fikk ikke noen kommentarer på dette forrige gang jeg kom med tipset :-)
 12. kimshans

  forslag til saltvannsforum

  Nå vet jeg ikke om denne ulest knappen på menylinjen nylig har blitt lagt til, men den ligger nå der ihvertfall nå ser jeg :-) For å komme til siste innlegg i en tråd, så klikk på tidspunktet i siste innlegg(for tråden du vil lese i) fra forsiden. Da kommer du automatisk på siste innlegg. Jeg la inn en skjemdump for dette for en tid tilbake, men husker ikke helt hvor... Edit: Fant tråden her:
 13. kimshans

  Noen endringer på kategorier

  Det er noen kategorier som fortsatt bør ligge. Som bl.a. "Hva skjer i akvarienorge" og "Bilder". Disse har faktisk blitt litt brukt(har generelt vært liten aktivitet over hele linja i lang tid), og er ganske selvforklarende etter min mening. Synes også det er greit med en kategori for butikkprat fortsatt, selv om det er mye der som er gammelt og utdatert. Forhandlerdelen av forumet kan med fordel forenkles. Her foreslår jeg å fjerne alle underkategoriene, og heller la det ligge igjen og gjenåpne den med informasjon fra forhandlere. Vi trenger ikke en egen Off-topic, da vi har GPP & Vissvass kategorien. Ingen innlegg bør foreløpig fjernes(kanskje utenom info fra forhandlere da dette uansett er høyst utdatert), men heller omkategoriseres. Dette for å bevare historikken. Det er dette forumet sånn sett lever på i forhold til andre medier som f.eks. Facebook, hvor det er vanskeligere å søke. Dette er ihvertall noe av mine synspunkter. Forøvrig er vel dette kanskje noe styret (det evt. nye?) i klubben også bør diskutere litt sammen med evt. moderatorene og admins. Slik at vi får en helhetlig gjennomgang og historikk på hvorfor forum og kategorier er slik de er?
 14. kimshans

  Fjærehinneslekta, sa du?

  Her: https://www.holdbart.no/display.aspx?menuid=-5091&prodid=1623
 15. kimshans

  Saltvannsakvarium for nybegynner

  Helt enig med Ulf. Oppgi hvor du bor, og forsøk å få til å besøke en akvarist som bor i nærheten. Det er gull verdt med en mentor når man er helt ny på dette. Forøvrig vil jeg vel personlig anbefale deg å starte med ett litt større akvarium. Det er veldig begrenset hva du kan ha i ett akvarium på 60-70 liter, og det er lett å gå lei. I tillegg kan man raskt risikere ustabile vannverdier i ett såpass lite akvarium. Uansett, pris er veldig vanskelig å gi noen fasit på. Jeg anbefaler også å sjekke på bruktmarkedet. Evt. legge inn en ønskes kjøpt annonse. Utstyr du må/bør ha til ett 60-70 liters akvarium, er vel bl.a. lys, sirkulasjonspumpe, varmekolbe, saltmåler(refraktometer), litt tester for nitritt, nitrat (som ett minimum), salt til å lage saltvann(dersom du ikke bor slik til at du kan hente fra sjøen), algeskrape. Det jeg kommer på nå. Sikkert noe jeg har glemt :-) Du trenger nok ikke noe filter eller skummer i ett slikt lite system. Baser deg heller på regelmessige vannbytter. Priser på fisker og koraller varierer veldig. Så dette er det ikke noe fasit på. Alt fra gratis til mange tusen. Men om du får deg en mentor, kan det fort hende du får eller får kjøpt noen rimelige avleggere av koraller ihvertfall. Og ett par småfisker ligger vel fort vekk fra kr. 150,- og oppover pr. stykk. Skaff deg ett par gode levende steiner og bruk vanlig korallsand. Det er helt OK å starte opp med dette. Enkelte mykkoraller er også relativ enkle å holde, så dette kan du også sikkert skaffe deg etter at de første algene har gitt seg. Når man kan tilsette fisk og koraller, finnes det vel ikke noen fasit på. Det avh. i grunn mye på kvaliteten på steinene, og om de er innkjørt eller ikke. Samt evt. transporttiden på disse. Om man får inn ett par godt innkjørte steiner og transportert dem i vann, så er det ikke så mye av livet på disse som dør. Og da trenger man ofte ikke vente så veldig lenge. Anbefaler deg forøvrig å lese en del her inne på forumet, samt å spørre videre på ting du lurer på. Du har også korallrev.no, hvor det står mye informasjon. Det er nok en del der som er litt utdatert, men det er fortsatt masse nyttig lesning der.
×