Jump to content

kimshans

Members
 • Content Count

  4,624
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

kimshans last won the day on November 8 2018

kimshans had the most liked content!

Community Reputation

399 Excellent

About kimshans

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 03/16/1974

Converted

 • Bosted
  Porsgrunn

Converted

 • Interesser
  Akvarier & akvariefotografering, Data, Pistolskyting, RC helikopter, MC

Converted

 • Yrke
  IT

Converted

 • Fylke
  Telemark

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei alle. Her er mulighet til å spleise litt med, da de sliteri disse tider: https://www.spleis.no/project/107064
 2. Når du ikke skal ha større akvarie enn dette, så blir jo glasset relativt tynt. Jeg hadde på det gamle akvariet mitt en side i optiwhite, 12 mm tykkelse. Og synes ikke jeg hadde noe effekt av dette, når det var vann og annet innhold i akvariet. Tror effekten i så tilfelle er mest psykisk
 3. Huff, ikke bra! Får håpe alt er stabilt nå da, slik at ikke du får noe mer frafall.
 4. Oj, flott! Tar gjerne ett helbilde også
 5. Problemet er at når de klekkes, er de veldig små larver. De krever derfor fôr som er veldig smått (f.eks. rotifer). Det er bl.a. derfor de ikke klarer å overleve. I tillegg blir de tatt av sirkulasjon og annet levende man har i akvariet. Det er fullt mulig å få opp yngel på klovnefisker. Ligger litt diverse info vedr. dette under oppdrett kategorien her på forumet. Anbefaler bl.a. tråden Bård i sin tid laget vedr. hans oppdrett:
 6. Nå har det vel gått noen dager, eller???
 7. Laget selv noe tilsvarende i sin tid. Men jeg la på ett lag med sotingsfilm på glasset, malte kassen hvit, og monterte på blått lys i overkant(brukte den gang blått lys beregnet for PC kabinetter). Dette fungerte også fint. Det gjør seg veldig godt med en slik bakgrunn, for man får veldig god dybdeeffekt av det. Kan anbefales for evt. andre som ønsker å få litt dybde i akvariet!
 8. Hvordan blir det egentlig med dugg/kondens på glasset? Blir det ikke dette pga. akryl, eller er det kanskje tykkelsen? Husker jeg har lest at "norskfisk" har benyttet seg av dobbelt glass for å motvirke dette.
 9. Morsom og ikke minst imponerende lesning. Hold oss oppdatert
 10. Jeg er ingen ekspert, men vet at ikke alle kirurger er like glade i alle typer av alger. Så det spørs vel litt hvilke typer av alger du ønsker å bli kvitt. Og så har vel sikkert størrelsen på fisken en del å si. Når jeg startet opp, anskaffet jeg meg en gulkirurg. Og den renset godt opp i akvariet iløpet av ett par dager. Det var da masse grønne trådalger. En Naso Lituratus jeg hadde, var også veldig glad i alger, og beitet dagen lang. Har vel et inntrykk av at slektene disse tilhører, Zebrasoma og Naso, generelt er gode algespisere.
 11. Har tidligere sett at noen av disse magnetiske algeskrapene (med og uten barberblad) også har hatt rust på seg. Så greit å tenke på om man har denne "fast montert" i akvariet også.
 12. Ah, ja. Tenkte ikke over det. Man kommer til siste innlegg, når man gjør det slik jeg har beskrevet. Fikk ikke noen kommentarer på dette forrige gang jeg kom med tipset :-)
 13. Nå vet jeg ikke om denne ulest knappen på menylinjen nylig har blitt lagt til, men den ligger nå der ihvertfall nå ser jeg :-) For å komme til siste innlegg i en tråd, så klikk på tidspunktet i siste innlegg(for tråden du vil lese i) fra forsiden. Da kommer du automatisk på siste innlegg. Jeg la inn en skjemdump for dette for en tid tilbake, men husker ikke helt hvor... Edit: Fant tråden her:
 14. Det er noen kategorier som fortsatt bør ligge. Som bl.a. "Hva skjer i akvarienorge" og "Bilder". Disse har faktisk blitt litt brukt(har generelt vært liten aktivitet over hele linja i lang tid), og er ganske selvforklarende etter min mening. Synes også det er greit med en kategori for butikkprat fortsatt, selv om det er mye der som er gammelt og utdatert. Forhandlerdelen av forumet kan med fordel forenkles. Her foreslår jeg å fjerne alle underkategoriene, og heller la det ligge igjen og gjenåpne den med informasjon fra forhandlere. Vi trenger ikke en egen Off-topic, da vi har GP
×
×
 • Create New...