Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Konrad

Members
 • Content Count

  257
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Konrad last won the day on June 20 2019

Konrad had the most liked content!

Community Reputation

167 Excellent

About Konrad

 • Rank
  Forumbruker
 • Birthday 03/31/1972

Converted

 • Bosted
  Brønnøysund

Converted

 • Interesser
  Det meste som har med naturen å gjøre.

Converted

 • Yrke
  Akvakultur

Converted

 • Fylke
  Nordland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er nok lite trafikk her i forhold til det kanskje mest aktive saltvannsnettsted i verden, lokalisert i USA med sine 330 millioner innbyggere bare der. Her i landet er vi bare litt over 5 millioner, og det er neppe noen i andre land som bruker forumet. Det vises neppe men vi er da noen som følger med Og tråden ligger her for framtidig innblikk i hvordan systemet ble til. Det er en flott dokumentasjon du har gjort her! Om oppdateringene ikke blir like hyppige framover så er det allikevel en veldig interessant tråd. Har jo selv en tråd over 8 år. Ikke mange sidene men veldig morsomt å se tilbake på starten og utviklingen syns jeg selv.
 2. Hei takk for det Copperband ja, måtte faktisk sjekke det opp nå. Det blir faktisk 5 år nå i mars siden jeg fikk den. Vet ikke om den spiser glassroser for jeg har aldri hatt det i karene. Copperband var vanskelig i matveien og den klarer ikke venne seg på pellets. Har prøvd omhyggelig et par ganger. Men fikk den til å spise blåskjell, og det er det eneste den har vokst opp på. Blåskjell har åpenbart det meste av ernæring som trengs. Den driver og snapper smådyr innimellom steinene men det er jo ikke rare maten den finner der.
 3. Noen ganger hender det at det er greit med et større vannskift. Brukte noen minutter på det men korallene her takler dette veldig fint. Byttet altså ut 420 liter av ca 800 liter systemvann Godt og vel 50% vannbytte. Top down shot: Vannet på vei ned. Storfjæra
 4. Det er en svært stor og ikke minst norsk database på informasjon som omhandler det å drive med saltvannsakvarier her. Bruk søkefeltet og finn svar på spørsmål som dere ennå ikke hadde kommet på å spørre om engang. Det er ikke bare det at all informasjon er samlet og kategorisert slik at man kan gå rett inn på de forskjellige kategoriene og lete etter spesifikk info, men ved å bruke søkefelt kommer også info som kanskje er feilkategorisert opp. Det er samlet erfaringer og fakta her i veldig mange år. De beste akvarister i Norge har bidratt og gjort saltvannforum til landets desidert beste plass for å finne, spørre og diskutere hobbyen. Samt være sikker på at man finner tilbake til hva som ble sagt. Til slutt må det nevnes; vi er et lite land med et lite miljø. Det er kanskje ikke så mange som driver med korallrev akkurat i år, men på forumet kan man spore opp mange som kanskje har drevet på i veldig mange år, men har en pause. De er sikkert fortsatt like dyktige.
 5. Lar først korallen ligge i ei bøtte med vann fra karet. Skifter et par ganger etter hvert som bakterier gjør jobben. Spyler den etter noen dager og tar så den rene men kanskje litt gulaktige korallen oppi ei bøtte med ferskvann og en god porsjon klorin. Lar det stå med lokk over natta. Skyll ren og tørk.
 6. En liten fragg er nusselige greier men det hender de blir store, og noen ganger for store. Da er det hyllevare. Seriatopora "Milka" tar for stor plass. Passer akkurat oppi ei 25 liters bøtta heldigvis.
 7. ...Og det 100. innlegget i tråden min! Har vært en opplevelse å ha med Saltvannsforum på reisen. Tusen takk!! Hadde ikke vært det samme uten dere.
 8. Karet er vel egentlig 10 år nå?!!! Silikonen er fortsatt tett. Ingen krasj. Old tank syndrom?..... No!, njet! Nada! Bare gøy! Herlig!! Har vært kjempeheldig Tar gjerne 10 nye år!
 9. Oppdatering med topdown bilder:
 10. Kjør på ja Og bare for å presisere; jeg nevnte ikke noe om å bruke finkornet sand på toppen av mer grovkornet sand. De minste sandpartiklene i all sand i kar vil etter kort tid alltid legge seg nederst slik at det groveste havner øverst. Derfor er det best å ha en uniform og jevn størrelse på all sanden. Jeg pleier sikte sanden til den millimeteren jeg vil ha den, og deretter på ny sikte vekk det fineste støvet av denne sanden igjen. Dette gjør jeg fordi jeg henter en spesiell kalkalge sand på visse strender her. Disse sandstrendene er ikke vanlige og det enkleste og beste for folk er å kjøpe aragonitt sand som er hvit og ferdig siktet.
 11. Det er bare å prøve. Det er det beste tipset jeg vil gi. Dørstokkmila og følelsen av at dette dette har jeg ikke peiling på hindrer mange fra å komme inn i hobbyen med saltvann. Underlig at vi med verden nest lengste kystlinje ikke er mer fortrolig med saltvann og det store mangfold av akvatiske organismer som lever der. Den beste måten å lære er å bare hoppe i det. Ved å observere og løse problemer etterhvert åpner det seg en ny verden man aldri blir ferdig med å utforske, hvis man vil. Jeg hadde for mange år siden inngangen til saltvann med at jeg kjøpte et brukt akvastabil 150 liter ferskvannskar, fylte det med fjordvatn og finsand. Ingen sump, ikke noe overløp, ingen skummer, tilsetninger, kjøler eller peiling på saltvannkjemi. Hentet dyr og det jeg ville ha fra fjæra og hadde en fantastisk fin hobby i 4 år før jeg gikk videre til tropisk korallrevsakvarie. Karet hadde jeg i stua og temperaturen var sikkert mange ganger i øvre tålegrense for flere av artene men det gikk veldig fint alikevel. De artene man finner i fjæra tåler ganske store variasjoner siden de naturlig ofte er å finne i fjærepytter med ugunstige forhold, men over tid kan de bli stresset av konstante høye temperaturer. Jeg hadde temperatur oftest mellom 16 og 20 grader, og helst bør den ligge rundt 16 på det varmeste. Man kan kjøle ned vannet et par tre grader med å øke fordampning med vifter, men en kjøler er jo alltid greit å ha. Kjøler man ned vannet for mye i forhold til romtemperaturen får man kondens på glasset. Har erfaring med DC 750 men det på et tropisk kar på ca 400 liter. Du har jo et kar som allerede er bygd for saltvann så den er grei. Sanden bør man passe ekstra godt på når den velges ut og legges i fordi et for fint og tykt lag vil kunne gi mye problemer med hydrogensulfid gass som er giftig. Fin sand er fint men bare legg et tynt lag. Tenk over wattforbruket til pumper i karet siden all watt på pumper nedsenket i vannet gir nettopp denne energien i watt som varme til vannet. Det er sikkert flere som kan komme med tips og innspill etterhvert. Det viktigste er å bare komme i gang. 200 liter er jo et veldig håndterbart volum i tilfelle ting skal justeres
 12. Tester ut en filmsnutt av karet. juni 2019.mp4
×
×
 • Create New...