Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Konrad

Members
 • Content Count

  264
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Konrad last won the day on May 26

Konrad had the most liked content!

Community Reputation

173 Excellent

About Konrad

 • Rank
  Forumbruker
 • Birthday 03/31/1972

Converted

 • Bosted
  Brønnøysund

Converted

 • Interesser
  Det meste som har med naturen å gjøre.

Converted

 • Yrke
  Akvakultur

Converted

 • Fylke
  Nordland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Konrad

  P9180117-002.JPG

  Oi, så ikke at det var kommentarer på bildet. Det er som Tom sier. Pearlberry fra ORA.
 2. Konrad

  Heilt fra grunnen

  Selvlaget stein, selvlaget kar og en god byggetråd på et saltvannsforum. Sånt liker man
 3. Konrad

  Heilt fra grunnen

  Knallbra jobba! Det ble veldig bra. Dimensjonene var altså 170x70 og 60 cm høy? ca 700 liter utvendig mål, eller kanskje 560-600 liter netto? Er nydelige dimensjoner i så fall.
 4. Har fulgt med situasjonen fra nyåret og har visst at det lå dårlig an i år også. Leste fra flere kilder 26 mars da det allerede da var klart hvor stor skaden ble denne gang. Det er ingen tvil om hva som er grunnen og det er heller ingen tvil om at det blir verre for verdens tropiske koraller veldig fort. Vi vil nok ikke greie snu utviklingen før vi nærmer oss 2 grader økning fra normalen. Og da er man faktisk mer optimistisk enn realistisk. Når man er der er det ikke rare greiene igjen og mange arter er tapt for alltid. Nye arter blir ikke til så lett. Det å øke fokus på at allmennheten må bli bedre kjent med koraller er og blir veldig viktig. Hvis man overhodet ikke vet hva koraller og rev er for noe, vet man heller ikke hva man er i ferd med å miste. Så å spre hobbyen og fortsette å dyrke koraller i små glasstanker må være et bevisst mål i årene som kommer.
 5. Oppdatering med helbilde igjen. 380 liter. Po4 (Hanna) : 0,00 / No3: 0,00 . Tilsetter derfor næring foruten at man overfórer fisken en smule. Bare 4 fisk for tiden: Grønn chromis (10 år), Keyhole dvergkeiser (ca 8 år), Pyroferus kirurg (ca 10 år), og en Maroon klown (1 år). Mer fisk kommer. Ikke vært noen direkte problemer på lange tider. Men har øket ph mellom 0,1-0,2 enheter og det har gitt bedret vekst på koraller. Mangler mer fart i næringsomsetning for å se bedre farger og enda bedre vekst. Tenker mer fisk vil hjelpe på der. Ekstra fornøyd med at sanden (norsk spesialutvalgt kalksand fra lokale strender ) holder seg såpass hvit og problemfri siste året, spesielt siden jeg nærmest ikke har vedlikeholdt den denne tiden. Det er den samme sanden som har vært i karet noen år nå.
 6. Hei! Først, glad for at det er aktivitet på forumet. For det andre, har ikke veldig mye erfaring med forskjellige LED lamper, kun Radion, maxspect og blant andre coral box bee light fra kina. Pris og kvalitet følger hverandre generelt, men ikke alltid og i hvert fall ikke jevnt. Dvs at noen dyre lys er langtfra verdt prisen og omvendt er det forbausende brukbart lys fra billigLED. Men det er som med alt annet utstyr innen reefing. Når det er sagt må det nevnes at hvordan koraller har det (farger, vekst, trivsel) ikke alltid er relatert til lys og lysendringer. Det er derfor vanskelig å si noe om LED i forhold til resultat i karet syns jeg. Man kan måle PAR og støy, erfare brukervennlighet og holdbarhet, men vil helst ikke hoppe til konklusjoner på bakgrunn av hvordan korallene har det. Mye lys er veldig bra, LED også, men utviklinga går fort og snart er det noe som er bedre for det er fortsatt mye mer å hente på kunstig belysning. For å si noe om ecotech radion: Fullstendig unødvendig viftestøy!! Elendig, elendig support!! Dette sett i sammenheng med prisen, derfor utropstegnene. Happy reefing hehe.
 7. Er nok lite trafikk her i forhold til det kanskje mest aktive saltvannsnettsted i verden, lokalisert i USA med sine 330 millioner innbyggere bare der. Her i landet er vi bare litt over 5 millioner, og det er neppe noen i andre land som bruker forumet. Det vises neppe men vi er da noen som følger med Og tråden ligger her for framtidig innblikk i hvordan systemet ble til. Det er en flott dokumentasjon du har gjort her! Om oppdateringene ikke blir like hyppige framover så er det allikevel en veldig interessant tråd. Har jo selv en tråd over 8 år. Ikke mange sidene men veldig morsomt å se tilbake på starten og utviklingen syns jeg selv.
 8. Hei takk for det Copperband ja, måtte faktisk sjekke det opp nå. Det blir faktisk 5 år nå i mars siden jeg fikk den. Vet ikke om den spiser glassroser for jeg har aldri hatt det i karene. Copperband var vanskelig i matveien og den klarer ikke venne seg på pellets. Har prøvd omhyggelig et par ganger. Men fikk den til å spise blåskjell, og det er det eneste den har vokst opp på. Blåskjell har åpenbart det meste av ernæring som trengs. Den driver og snapper smådyr innimellom steinene men det er jo ikke rare maten den finner der.
 9. Noen ganger hender det at det er greit med et større vannskift. Brukte noen minutter på det men korallene her takler dette veldig fint. Byttet altså ut 420 liter av ca 800 liter systemvann Godt og vel 50% vannbytte. Top down shot: Vannet på vei ned. Storfjæra
 10. Det er en svært stor og ikke minst norsk database på informasjon som omhandler det å drive med saltvannsakvarier her. Bruk søkefeltet og finn svar på spørsmål som dere ennå ikke hadde kommet på å spørre om engang. Det er ikke bare det at all informasjon er samlet og kategorisert slik at man kan gå rett inn på de forskjellige kategoriene og lete etter spesifikk info, men ved å bruke søkefelt kommer også info som kanskje er feilkategorisert opp. Det er samlet erfaringer og fakta her i veldig mange år. De beste akvarister i Norge har bidratt og gjort saltvannforum til landets desidert beste plass for å finne, spørre og diskutere hobbyen. Samt være sikker på at man finner tilbake til hva som ble sagt. Til slutt må det nevnes; vi er et lite land med et lite miljø. Det er kanskje ikke så mange som driver med korallrev akkurat i år, men på forumet kan man spore opp mange som kanskje har drevet på i veldig mange år, men har en pause. De er sikkert fortsatt like dyktige.
 11. Lar først korallen ligge i ei bøtte med vann fra karet. Skifter et par ganger etter hvert som bakterier gjør jobben. Spyler den etter noen dager og tar så den rene men kanskje litt gulaktige korallen oppi ei bøtte med ferskvann og en god porsjon klorin. Lar det stå med lokk over natta. Skyll ren og tørk.
×
×
 • Create New...