Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Eagle

Klubbmedlem
 • Content Count

  2,841
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Eagle last won the day on March 25

Eagle had the most liked content!

Community Reputation

783 Excellent

1 Follower

About Eagle

 • Rank
  Trådmoderator
 • Birthday 08/07/1961

Converted

 • Biografi
  Godt gift, to barn

Converted

 • Bosted
  Gjettum/Valler i Bærum

Converted

 • Interesser
  Foruten familien: Akvarier og god til å spille dårlig golf

Converted

 • Yrke
  Bioingeniør, leveranser av analyseutstyr til laboratorier

Converted

 • Fylke
  Akershus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dette er antageligvis en såkalt bristle worm. De er i utgangspunktet harmløse og ganske nyttige da de spiser matrester og avfall. Noen arter kan bli svære og det finnes akvarister og samboere av sådanne som ikke setter pris på slike vesener når de blir meteren eller mer. NB! Det finnes også ormer som er rovdyr, kan ta fisk, og noen brenner ved kontakt, såkalte fire worms. Jeg er relativt sikker på at den du har er den snille og nyttige typen.
 2. Vi har oppnådd kontakt. Til info er den store kronen nå solgt/hentet, men det er flere av den grønne igjen
 3. Hei og velkommen hit. Er det slik at akvariet har et sumpkammer i bakkant eller er det et separat kar? Vet du hva slags teknisk utstyr du får med? Planter i sump kan være alger for reduksjon av næring, «spiser» overskudd av fosfat og nitrat. Eller det finnes noen som har mangroveplanter for samme formål.
 4. Fa er den store kronen holdt av til fredag.
 5. Montipora capricornis Monti caps. Selger en stor krone ca 30x25 cm, farge lillaaktig m hvit vekstkant. Kr 300,- for hele. Flere plater med knallgrønn variant, fra snaue 10 cm diameter til opp mot 15. Fra 100,-. Bør hentes hos meg i Bærum eller avtale levering i nærområdet.
 6. Har testet med Safari fra Mac: Finnes ingen knapp Start nytt emne etter å ha trykket på Selges... Ved bruk av mobil er ikke hovedmenyen synlig i det hele tatt.
 7. Om jeg gjør som over ender jeg uansett her: "Flyttet! Du kan ikke lengre lage nye poster her - benytt kjøp og salg-funksjonen du finner i hovedmenyen" Jeg forstår hovedmenyen å være den blå linjen som starter med ARTIKLER og slutter med MORE
 8. Hva gjør vi nå hvis vi vil kjøpe eller selge noe, altså legge ut ny annonse? Er kun solgt som alternativ under Selges.
 9. Fra å være trofast reaktor/mikser bruker i mange år har jeg også konvertert til Balling. Dette fordi jeg bruker Alkatronic, se gjerne egen tråd: Jeg ser Balling som nesten et must når man kombinerer automatiserte målinger med dosering. Bruker ATI Essentials Pro.
 10. Velkommen tilbake, husker deg fra tiden hvor SF virkelig hadde stor aktivitet. Håper du hjelper til og bidrar til gammel storhet. Superfine mål på karet ditt, nesten synd å bruke det som fragkar. Jeg er veldig glad i akvarier med stor dybde, gir så mange muligheter for interessant innredning.
 11. Har du flyttet til et slott Da har du vel plass til stort akvarium, vi ser frem til oppdateringer
 12. Jeg har vært i kontakt med ATI direkte, Det er jo lite info å finne på nett om Straton, Straton er kanskje for nye ennå. De anbefaler 3 lamper til mitt kar med mål 160x75x55, hvor 55 er vanndybde. En fordel er at ikke er nødvendig med noen ekstra fordyrende interfacer mellom lamper og kontrollenheter. Hver Straton har wifikontakt innebygget. Etter å brukt deler av helgen på å lese diverse er mine alternativer som følger: 1. GHL Mitras 7206 - 3 stk 2. ATI Straton - 3 stk 3. Philips Coralcare 2gen - 2 evt 3 stk* 4. AI Hydra 64HD - 3 stk *Såvidt jeg kan bedømme bør Philips og Straton dimensjonsmessig være ganske like, usikker på om 2 holder eller 3 må til av Philips. Et tema kan evt. være også i tilfelle Straton eller Philips å satse på 2 og om det ikke holder, så kombinere med noe mindre type spotbelysning Kessil A80 eller lignende. Ikke enkelt dette, men dyrt blir det i alle fall
 13. Takk for delte erfaringer, skal absolutt ta med gen2 i vurderingen. Linkene dine har jeg lest, og de gir pr nå den beste beskrivelsen jeg har funnet. I dag kom de første nettbutikkene med priser også Vinner i designkonkurransen så langt er ATI Straton
 14. Utløpet fra kalsiumreaktor vil som du er inne på holde noe lavere pH enn akvariet pga uoppbrukt CO2 fra reaktoren. En måte å redusere effekten er å la utløpet lede ned i en beholder, gjerne bare en liten filterpose med litt ekstra reaktormedium eller korallsand. Det nøytraliserer, og bidrar også indirekte til enda bedre effekt på reaktoren. Så ja du kan benytte bare reaktor, men på sikt er kombinasjon med kalkmikser enda mer effektivt fordi sistnevnte bidrar til høyere pH inn i systemet samt gir direkte effekt økt KH og ekstra kalsium.
 15. Glemte å nevne at de LS konstruksjonene dine ser helt rå ut Hvorfor vil du ikke bruke BK skummer og RD3 returpumpe? Noe bedre enn dette finnes vel knapt
×
×
 • Create New...