Gå til innhold

Eagle

Moderatorer
 • Innholdsteller

  2 575
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

Eagle vant dagen sist Oktober 8

Eagle hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

644 Excellent

Om Eagle

 • Rang
  Trådmoderator
 • Bursdag 07. aug. 1961

Converted

 • Biografi
  Godt gift, to barn

Converted

 • Bosted
  Gjettum/Valler i Bærum

Converted

 • Interesser
  Foruten familien: Akvarier og god til å spille dårlig golf

Converted

 • Yrke
  Bioingeniør, leveranser av analyseutstyr til laboratorier

Converted

 • Fylke
  Akershus
 1. Hva er din plan med tanke på innhold og belastning? Moderat fiskebelastning så ville jeg valgt 250, hvis du skal pøse på med stor fisk type matvrak er nok 300 mer sikkert.
 2. Blir sikkert kjempebra, men vil mene du kan greie deg med en størrelse mindre altså 250. Min 200 deluxe er nok liiiiiitt for stor for mitt system, og jeg angrer litt på at jeg ikke hørte på Torsten hos RE som ville selge meg en mindre og rimeligere skummer.🤑
 3. Hjemmebygget 1300ltr

  Dette blir veldig fint. Liker innredningen i karet og ikke minst hvordan dette passer inn i rommet, Hvilken BK skummer er det du har, og belysningstype?
 4. 4000 L ca

  Spenstig størrelse, noe vi er mange som bare kan drømme om. Du må love å holde oss oppdatert og spørre og grave her. Det er noen som har hatt og har voksne akvarier blant aktørene.
 5. Hei Da er dette evenementet hos meg om 3 uker. Fint om dere som har planer om å stikke innom melder det her. Ikkeno krav om å være medlem i klubben, alle som brenner for saltvannsakvarier eller lurer på sådan er velkomne.
 6. Hei BCH Hvis noen slår til på din grisebillige Deltec skummer har jeg en automatisk skummerhals renser som denne liggende: https://www.avastmarine.com/products/swabbie Kjøp billig skummer og evt denne swabbien så har vedkommende en i perioder vedlikeholdsfri effektiv skummer
 7. Hadde vel bestilt via Webzoo/Jan Holt som alt annet jeg har av utstyr nå, men av forståelige grunner ble det utfordrende😞. Du finner den hos Mrutzek Meeresaquaristik i Tyskland
 8. Japp Se ReefCentral under Royal Exclusiv på sponsordelen/Norwayeagle. Den amerikanske importøren av RE har personlig erfaring med denne duppeditten så jeg har bestilt...
 9. Innstillinger maxspect razor

  Dette blir jo på ingen måte noen tydelig input til deg og ditt behov, men jeg bruker faktisk en slik Maxspect på et ferskvannsakvarium. Et ca 80 liter nyoppsatt kar med fokus på planter og reker. Jeg kjører 100 % på blått (B) og 90 % på hvitt (A). Dette gir så bra fargeutbytte jeg anser er mulig på en slik lampe. Skulle gjerne ønsket meg litt mer kaldt lys, nå er det for gult etter min vurdering, men reduserer jeg det hvite, som jeg da tror jeg må, er jeg usikker på om plantene for nok lys. Synes du at dine innstillinger gir deg nok lys, eller er det fargen du ikke er tilfreds med? PS! Min lampe er i utgangspunktet tiltenkt saltvann.
 10. Etter å ha lest og spurt meg litt for så tror jeg jaggu meg det blir å bestille en slik Aqua driver SkimClean dings. Med et prospekt på null rengjøring av skummer med måneders intervall, så blir det for fristende😜
 11. Hvis jeg ikke har misforstått noe, så er denne Aquadriver skimclean en relativt lik enhet som Avast sine, men man kan supplere med en tilleggsenhet, en "vaskering" som spyler skummerøret på utsiden. Da supplert med en vannkilde og pumpe. Det er jo greit sånn luktmessig når du får en fortynning/skylling av koppen og avrenning til en egnet beholder. Men det løser vel ikke problemet med all skitten som setter seg på nalen og konstruksjonen på innsiden av skummer røret? Det er den detaljen jeg gjerne skulle ha sett en løsning på for å få en langvarig effektiv skummertopp uten for frekvent vask. Mener å huske Deltec hadde slike selvrensende topper, men finner de verken hos Deltec eller DD nå...
 12. Lys til refugium

  2700 eller 6500 blir nesten litt hipp som happ for meg. Kan hende jeg måtte ha kastet en halvkilo mer med 6500 belysning siden dette er mer nær dagslys, men når 2700 gir en tettpakket 10 liters bøtte på under tre uker så sier det at effekten er god. Næringstilgang for alger er og et punkt. Når karet mitt var å betrakte som tilnærmet ULNS etterhvert så merket jeg det som fortsatt god vekst, men trådene i algenøstet ble tynnere og lysere i farge.
 13. Antall saltvannskar i Norge?

  På første halvdel av åttitallet leste jeg en artikkel som anslo antall husstander med akvarium i Vest-Tyskland til å være mer enn 1 million. Akvariehobbyen har alltid vært større og mer populær der enn i andre europeiske land inkludert Norge. Kanskje det finnes noe statistikk via zoobransjeforeningen, jeg kan spørre Svein Fosså om han kjenner til noe.
 14. Lys til refugium

  Et refugium kan jo være så mangt, et sted å holde dyr som ikke klarer seg i akvariet, en komponent i filtrering med ls, alger osv. Hvis du tenker et refugium for å dyrke alger evt med litt pods fungerte et slikt fint for meg med kun et vanlig T8 lysrør med 2700 kelvin, altså slikt du kjøper på nærmeste dagligvarebutikk. Her er 2-3 ukers chaetomorpha produksjon i mitt forrige oppsett på ca 400 liter og refugium på 35 liter og et 15 watts sådan rør.
 15. Fjerne tungmetaller med Tetra AquaSafe

  Så du noen reduksjon av kobber Svein A? Jeg finner det interessant om slike medier som har har vært brukt i ferskvannsverden kan bidra til reduksjon av metaller. l utgangspunktet er disse relativt ferske testene basert på ICP-OES evt ionekromatografi interessante fordi de kan vise avvik i verdier av elementer vi normalt ikke måler eller kan måle med ordinære kolorimetriske eller titreingsmetoder. Det er til dette slike tester kan være verdifulle. e-mu som vi snakket om; om du ser effekt av Aquasafe for å redusere lobolt og nikkel så er dette en mulig metode til å redusere forhøyede mengder av metaller, bare husk at du følger nøye med de metallene vi gjerne vil opprettholde; kalsium, magnesium og strontium.
×