Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Eagle

Klubbmedlem
 • Content Count

  2,855
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Eagle last won the day on May 21

Eagle had the most liked content!

Community Reputation

791 Excellent

1 Follower

About Eagle

 • Rank
  Trådmoderator
 • Birthday 08/07/1961

Converted

 • Biografi
  Godt gift, to barn

Converted

 • Bosted
  Gjettum/Valler i Bærum

Converted

 • Interesser
  Foruten familien: Akvarier og god til å spille dårlig golf

Converted

 • Yrke
  Bioingeniør, leveranser av analyseutstyr til laboratorier

Converted

 • Fylke
  Akershus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei eques Jeg bestilte via Dream Aquarium som hadde tilbud på 17. mai, og bare da. Siden jeg skal ha 3 lamper bestilte jeg også kontroller, om man skal ha bare en lampe har jeg forstått det slik at kontroller er unødvendig.
 2. Da er terningen (eller var det loddet) kastet som Cæsar sa... Etter å ha tenkt at nå bør jeg vente pga skyhøy valuta, så dukket det jaggu opp et fristende tilbud via norsk butikk med 17% rabatt på 17. mai. Så nå har jeg bestilt 3 stk Philips Coralcare Gen2 lamper pluss kontroller, og satser på at de er leveringsklare i løpet av sommeren.
 3. Bra tiltak, men må jeg gjøre noe for å se de butikker som er lagt inn? Jeg ser kun et standard google map
 4. Grunnet covid-19 og krangel mellom Saudi Arabia og Russland om oljepriser har mitt lysprosjekt fått et noe ufrivillig opphold. En kollaps av den norske kronen grunnet nevnte årsaker gjør ikke slike investeringer veldig fristende for tiden. Norske butikker har skrudd opp priser ganske så mye, noe som de selvfølgelig antagelig må gjøre for å beholde en viss lønnsomhet. Fordelen er jo at man får tenkt litt videre, og i mellomtiden kan man jo myse på nye produkter i led markedet. Et lys jeg har sett på de siste ukene er faktisk Kessil AP9X, som kanskje kan være et alternativ, ser bedre ut spektrummessig enn tidligere Kessil lamper. Pris og antall blir en faktor, tror jeg antagelig må ha 3 stk.... At den kun leveres i svart er også en downside. Så Kessil AP9X kommer til i listen jeg har satt opp tidligere. Videre må jeg konstatere at sps veksten min har avtatt en del, jeg finner ingen plausibel forklaring på dette annet enn årsak i lys. Kjemien er på stell for å si det slik. Kan spekter i mine gamle GHL være i ferd med å degraderes? Uansett med håp om styrking av kronen, og dertil korrigering av priser i Norge satser jeg på en beslutning etter sommerferien.
 5. Eagle

  P9180117-002.JPG

  Ikke sikker, men ligner jo litt på den vi kaller Acropora Pearlberry, hvis så er det en kultivert desalwi fra ORA. Savner min koloni som røk i konverteringen fra det gamle til nåværende akvarium
 6. Nydelig liten film, men så vet jeg jo at du er minst like god fotograf som akvarist Har to slike gobyer selv sammen med et par pistolreker. Ulempen er bare at de to gobyene som bodde sammen i butikken har funnet hver sin hule i motsatt ende av akvariet. Den ene bor med rekene, mens den andre lever et liv i ensomhet, en særing mao. Ser ut som anemonen trives kjempebra!
 7. https://www.reef2rainforest.com/2020/04/17/the-heat-down-under-great-barrier-reef-in-extreme-stress/ Et argument for at det gjelder å være bevisste og at vi som driver med en slik fantastisk hobby bør samarbeide og bidra når vi kan med å bevare det vi har i våre akvarier. jeg abonnerer på Corals så får slike nyheter jevnlig. Om noen evt ikke kan åpne linken, si i fra så skal jeg forsøke å finne andre måter for at dere kan lese.
 8. To-tre løsninger jeg vil foreslå: 1. Flytt litt på innredning, altså stener eller annet som er lett å å gi en annen plassering. De aggressive fiskene får da noe annet å tenke på. 2. Om du har sump, plasser de aggressive individene der et par dager. Når de så settes tilbake har den gule fått ro og evt evne til å hevde seg bedre. 3. Om ikke sump, har du en plastbeholder eller lignende som kan fylles med akvarievann å flyte rundt i akvariet med de aggressive individene i, så får du litt samme effekt som nr. 2. Se et eksempel på en beholder her jeg bruker til slike tilfeller, men behøver ikke være så avansert.
 9. Jeg kjører UV kontinuerlig i mitt kar. UV hjelper ikke mot parasitter som allerede sitter på fisken, men det hjelper mot frittsvevende sådanne. Prikksyke har flere stadier, et Stadie på verten altså på fisken, og et som frittsvevende hvor de kort fortalt multipliseres til flere individer. UV bidrar til å fjerne parasitter i den frittsvevende fasen, altså mindre risiko for å angripe samme fisk flere ganger. Jeg har en helt ny UV lampe for salg, men den er dimensjonert kun til 200 liter.
 10. Denne arten er kjent for være veldig utsatt for prikker, særlig koblet til stress. Det å bli flyttet er et klassisk eksempel. Mine tips; bruk UV om du har, demp belysningen I akvariet et par dager og tilsett gjerne hvitløk til et bra vegetabilsk fòr. Får fisken tilstrekkelig ro blir den ofte frisk igjen.
 11. Eagle

  Köp og salg?

  Den gamle kjøp/salg modulen er stengt, men denne fungerer utmerket: https://saltvannsforum.no/forum/15-kjøp-og-salg/
 12. Da er anemonen solgt
 13. Selger en relativt stor sådan for kr 800,- Bør hentes etter avtale, dvs. vi gjør en avtale og jeg starter en skånsom prosess fir å løsne den fra underlaget. Begynner å få litt erfaring med dette etterhvert Altså i Bærum
 14. Hei Vegard På bildet er det to grønne plater, den største er solgt, men jeg har et par som er ca 10-12 cm i diameter.
 15. Dette er antageligvis en såkalt bristle worm. De er i utgangspunktet harmløse og ganske nyttige da de spiser matrester og avfall. Noen arter kan bli svære og det finnes akvarister og samboere av sådanne som ikke setter pris på slike vesener når de blir meteren eller mer. NB! Det finnes også ormer som er rovdyr, kan ta fisk, og noen brenner ved kontakt, såkalte fire worms. Jeg er relativt sikker på at den du har er den snille og nyttige typen.
×
×
 • Create New...