Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Eagle

Klubbmedlem
 • Content Count

  2,890
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  54

Eagle last won the day on October 16

Eagle had the most liked content!

Community Reputation

808 Excellent

1 Follower

About Eagle

 • Rank
  Trådmoderator
 • Birthday 08/07/1961

Converted

 • Biografi
  Godt gift, to barn

Converted

 • Bosted
  Gjettum/Valler i Bærum

Converted

 • Interesser
  Foruten familien: Akvarier og god til å spille dårlig golf

Converted

 • Yrke
  Bioingeniør, leveranser av analyseutstyr til laboratorier

Converted

 • Fylke
  Akershus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Slik ble plattformen og ferdigmontert. skal flytte koblingen slik at det blir fall fra skummerkopp til avfallsbeholder.
 2. Jeg bruker den type sand selv og jeg tror det blir vel ambisiøst å få til at reka/rekene får til å grave stabile tuneller i en miks av sand, skjell og grus. I mine tilfeller har de gravd under en LS og hulen endrer seg kontinuerlig. Kanskje følgende film fra mitt kar kan være beskrivende? Det er et par reker og et par gobier i samme hule, ene dagen titter de ut her og dagen etter er de på motsatt side av stenformasjonen. IMG_1169.MOV
 3. Beklager du ikke har fått svar her. Så lenge du kun bruker skjell og sneglehus som er rene, evt skrubbet og rengjort av deg skal det gå bra. Også stener vil stort sett være OK. De opptar imidlertid volum, som i et lite akvarium heller bør fylles med vann. Bruk heller levende sten eller revkeramikk du får kjøpt i saltvannsbutikkene. Evt. knus litt slikt til smått om du vil. Ikke bare er disse porøse og fortrenger Ikke så mye vann, de vil også på sikt kunne bidra i den biologiske filtreringen. Jeg har og har hatt gobier og pistiolreker flere ganger. Min erfaring er at de graver huler og tunneler under innredningen, men de bygger ikke formasjoner av småsten/grus eller annet.
 4. Takk da blir det acrifix
 5. Jeg har nettopp byttet ut skummer; fra en BK Deluxe 200 til BK DoubleCone 200. Den nye er 4 cm lavere enn den gamle, og det medfører at skummerkoppen blir noe lavere posisjonert enn øvre kant på sumpen min. For å få på plass deksler til sump, samt å få en passiv avrenning til min avfallsbeholder for skummerguffe er min plan å sette skummeren på en plattform. Plattformen tenkte jeg å bygge av saker og ting jeg har liggende, en 4 mm plate kappes til skummerens grunnflate og 3,5 cm 32 mm pvc rør som gir den ønskede høyden, og jeg limer på undersiden. Pvc rørene limes til akrylen og det er her jeg er usikker på om det fungerer best med acrifix eller tangit? Har også begge typer lim Det blir jo intet trykk, så det er kun ønskelig for å få til et varig og robust feste. PS! pvc rørene tenkte jeg å bore noen hull i siden slik at det ikke blir luft eller stillestående vann (nitratansamling) inni. Slik ser det ut nå.
 6. Nydelig som alltid, Konrad. Og som sagt før det er så imponerende hva du får til med så store avstander tilfiskesjapper og godsakene. @Tomas hva med en utflukt til Brønnøysund
 7. Slik ser riggen ut etter å ha arrangert kabler så godt det går
 8. Da ha mine lamper vært i gang i 14 dager. Valgte mixed reef innstillinger samt det automatiske innkjøringsprogrammet over 7 dager, hvilket vel betyr en gradvis intensitetsøkning over nettopp 1 uke. Pr nå kjører jeg samme innstillinger med 75% intensitet. Jeg liker lyset lampene gir med disse innstillingene, og korallene mine er av samme oppfatning Kan ikke se at noen har endret karakter, ingen sturer og farger/PE er omtrent som før. Det skal sies at jeg sliter med noe høy nitrat for tiden, så det er også et prosjekt å få på stell.
 9. Jeg har noen nå hvis du vil ha
 10. Jeg har bare natural reef valget og kjører 7 dagers innkjøring pluss 0,7 intesity, så litt tidlig å vurdere. Ser foreløpig bra ut, men jeg vil nok ønske litt mer dagslyspreg midt på dagen. Mao. noe mere hvitt/gult.
 11. Da endelig var jeg på G. Litt kabling og rydding gjenstår.
 12. Denne video viser et nr større modell, men gir et godt inntrykk av fleksibilitet og byggekvalitet, RD3 Speedypumpen er den samme på salgsobjektet: https://youtu.be/scpEYB11ki4
 13. TTT Ting Tar Tid. Sist helg skulle jeg montert rigg med nye lys. Bestilte fra Porsa.dk hvite alurør og knuter, men ved mottak var to av rørene i sølv Måtte derfor bestille nye i hvitt som ble mottatt i går. Så om jeg ikke blir overkjørt av toget skal montering finne sted til helgen.
 14. Vurderer å nedjustere skummerstørrelse. Lufter derfor en RoyalExclusiv BubbleKing DeLuxe 200 intern for salg. Dette er toppmodellen til denne tyske kvalitetsprodusenten, og den har en haug med innstillingsmuligheter. Byggekvalitet/robusthet er den aller beste Er ratet for akvarier opp til 1500 liter med høy belastning, og dette er reelle tall, ikke urealistisk skryt. Jeg selger fordi den er for stor for mitt kar hvor fokus er mer koraller, mindre fisk. Og fordi jeg vil frigjøre noe plass i sump. Om jeg får solgt skal jeg ha en mindre skummer fra samme produsent. Omgjort fra euro er nyprisen ca kr 15000,- så her mulig med et kupp. Angitt pris er smertefullt lav, så selger absolutt ikke under http://royalexclusiv.net/en/skimmers/skimmers/bubble-king-r-deluxe-200-650-int/bubble-king-r-deluxe-200-internal-rd3-speedy.html PS! Den er i bruk, så overtakelse når ny er anskaffet, vil ikke bestille før avtale om salg av denne. Det denne skummeren er helt rå på er muligheter for selv å kunne justere fra tørr til våtskumming. Optimal wattstyrke skal være 28-32 W. Vannivå i sump er fleksibelt mellom 15 til 30 cm. NB! Viktig poeng, skummeren har den nye justerbare RedDragon pumpen RD3 Speedy på 50W, denne kan gi hele 1500 l/t luft.
 15. Jeg er spent på resultatet ditt @eques Selv kjenner jeg på en snau grad av schizofreni her. Det viste seg at det er kun to lekter i taket jeg kan finne over akvariet, de er maksimalt uheldig plassert i forhold til akvariet. Derfor tilbake til tenkeboksen med påfølgende beslutning, har i dag bestilt hvite alurør og hvite knuter fra Porsa.dk. Lager en rigg som ligner denne skissen Dream Aquarium i Bergen sendte meg. Altså et stativ som står på gulvet utfor hver kortside av karet, lampene henger i vaiere på tverrstaget. Dette må bli sterkt nok, bygges altså i samme materiale som porsabordene 4 av 5 akvarister har akvariene sine på og tyngden hviler direkte på gulvet, ingen belastning på karet.
×
×
 • Create New...