Jump to content

Eagle

Klubbmedlem
 • Content Count

  2,935
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  62

Eagle last won the day on January 11

Eagle had the most liked content!

Community Reputation

825 Excellent

1 Follower

About Eagle

 • Rank
  Nestleder
 • Birthday 08/07/1961

Converted

 • Biografi
  Godt gift, to barn

Converted

 • Bosted
  Gjettum/Valler i Bærum

Converted

 • Interesser
  Foruten familien: Akvarier, sjakk og god til å spille dårlig golf

Converted

 • Yrke
  Bioingeniør, leveranser av analyseutstyr til laboratorier

Converted

 • Fylke
  Akershus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det var for noen år siden flere ganske informative, men noen ganger litt opphissede/påståelige og tildels ubehagelige diskusjoner rundt algescrubbere på dette forumet. Mye pga. meget sterke meninger som ikke alltid var underbygget av den enkeltes egne erfaringer. Du kan søke litt så finner du både inputs og dessverre også en del støy, jeg synes følgende tråd oppsummerer relativt greit algescrubbers pro and cons: Personlig har jeg ingen erfaring, men ser det som et mulig interessant supplement for de som har bedre plass og er mer nevenyttig enn meg. Slik du beskriver din tanke
 2. Da er Mastertronic endelig klar og på vei ut fra fabrikken. Jeg vil nok gjerne ha en slik også, må bare se om jeg klarer å smøre meg med litt tålmodighet til noen andre har prøvet og feilet litt. https://tropestua.no/item/mastertronic
 3. Gøy når teori viser seg å fungere i praksis! Ser ut som KH er mer stabil også, med færre ekstramålinger. Bruker du kalkvann, evt via ATO?
 4. Eagle

  Led lys

  Ja det er jo helt opp til deg hvilke koraller du ønsker og hvordan du innreder. De fleste tenker eksempelvis at acroporaer trenger veldig mye lys, men det finnes flere ekstremt vakre dypvannsarter som trives utmerket på litt skyggefulle plasser.
 5. Eagle

  Heilt fra grunnen

  Hva med moen led spoter som kan monteres på skrå, evt vha fleksible armer? Et par forslag jeg tenker er AI Prime16 eller Kessil: https://tropestua.no/item/kessil-a80-tuna-blue
 6. Eagle

  Led lys

  Jeg vurderte Hydra 64 på mitt kar med mål 160x 75, og fant ut jeg måtte ha minimum 3 helst 4 slike lamper for å få god nok dekning. Det avhenger selvfølgelig av hva du vil holde i akvariet, type koraller og hvor de skal plasseres. Umiddelbart tenker jeg du bør vurdere minimum 3 stk Hydra 32 om du setter de på tvers av lengden. Jeg valgte CoralCare lamper fremfor AI tilslutt.
 7. Jeg har nå kjørt RO vann via DT inn i kalkmikseren et par uker og ser pH har justert seg litt opp, men ikke mye, stort sett nå mellom 7,85 og 7,98 på de målinger foretatt. Jeg har bestilt en slik Versa singelpumpe, med den som har kraftigere effekt, vil jeg få mulighet til å leke litt mer med dosering samt raskere/høyere «trøkk». Litt bedre organisering av tilførselsslange med noe større diameter vil også være positivt.
 8. Her et bilde tatt i litt mer type dagslys vinklet fra underside og opp. Ikke så lett å se, men alle grener av korallen i aktiv vekst har vev og polypper også på undersiden.
 9. I dag har jeg fulgt en direktesending arrangert av amerikanske Coralvue i samarbeid med Luc Vogels, mannen bak utviklingen av CoralCare lampene fra Philips. Selvfølgelig litt tekstreklame, men likevel en noenlunde balansert forklaring på hvordan disse lampene skiller seg fra mye annet av ledlamper. https://m.facebook.com/coralvueaquariumproducts/videos/403211154348161/ En tilleggserfaring jeg ikke har vært observant på før de aller siste dager er at jeg ser en tiltagende vekst av korallvev på undersiden av mange sps’er. Et motargument mot ledbelysning sammenlignet med t5 ha
 10. Eagle

  Heilt fra grunnen

  Jeg mener dette bare er å anse som en konsekvens av nyoppstartet kar som ikke er helt i balanse ennå, altså kategori oppstartsalger. Vil nok forsvinne relativt raskt hvis du har eller får de grunnleggende verdier på stell. Hører nok til brunalgene.
 11. Dette er vel det mest lovende jeg har klart å finne så langt, se ca 6:20 ut i videoen: Den optimale flow i den KW reaktoren jeg har er oppgitt til 760-1140 liter/time, det tilsvarer 12,7-19 ml/min. Dette er ikke konstant flow, men flow når slik aktiveres, f.eks. via ATO . Jeg har nå fått bekreftelse fra Ecotech på at Versa maks kan gi 300 ml/min på kortvarig dosering. For å skape en omvirvling av kalsiumhydroksyden i bunn av reaktoren tenker jeg at det her finnes et potensiale med denne pumpen. Et tenkbart utgangspunkt er å kjøre på 2/3 effekt ila 10 sekunder en gang i time
 12. Hadde gjerne brukt en KM500 om plassen hadde tillatt. Den måtte i tilfelle settes utenfor sumpen og på en plattform for å få den høy nok til passiv avrenning ned i sump. Den jeg har er hangon på kanten av sumpen, konisk i bunn med noen plastkanter, som utelater mulighet for magnetrører. Jeg skifter også lys på refugiet nå, led duger ikke, har svak chaetovekst, så tilbake til lysrør. Med en god algevekst vil O2 nivået sannsynligvis øke, som igjen bør påvirke pH.
 13. Takk emu. Jeg har sett på akkurat den, finnes hos Tropestua, og den selges også i en DD versjon. Cluet er å finne en pumpe med høyest mulig volum på lavest tid evt. med regulerbar hastighet, jeg har ikke klart å finne at disse har justerbar hastighet. Pr nå ser jeg at Ecotechs singel Versa pumpe kan levere 300 ml/min, som vel betyr 5 ml/sek. Det er langt fra samme trøkk som en standard sirkulasjonspumpe er kapabel til, men kanskje tilstrekkelig til formålet.
 14. Hei Ser GHL Maxi pumpene har en maks flow på 320 ml/min, dette burde gi litt trøkk ja. Men jeg trenger egentlig bare en singelpumpe til formålet, og derfor har jeg penset litt inn på Ecotech Versa, som er i samme kapasiet og langt under halv pris. Om det da ikke finnes noen andre som er enda kraftigere
 15. Ikke så mye mer nytt å si egentlig, men siden de nye lampene nå har vært i drift i drøye tre måneder, her en kort oppdatering. Jeg kjører fremdeles med det Philips kaller shallow reef innstillinger, har ikke justert spekteret. Jeg liker veldig godt det jeg opplever som et naturlig sollys som lampene gir på dagtid, og skumringslyset er helt supert, ser virkelig en pop-faktor på korallenes farger. Ikke helt lett å gjengi på bilder, så ingen illustrasjoner pr nå. Kjører på 80 % av maks effekt. Det er mindre skimmereffekt enn med de gamle mitraslampene.
×
×
 • Create New...