Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Eagle

Klubbmedlem
 • Content Count

  2,872
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  50

Eagle last won the day on August 8

Eagle had the most liked content!

Community Reputation

800 Excellent

1 Follower

About Eagle

 • Rank
  Trådmoderator
 • Birthday 08/07/1961

Converted

 • Biografi
  Godt gift, to barn

Converted

 • Bosted
  Gjettum/Valler i Bærum

Converted

 • Interesser
  Foruten familien: Akvarier og god til å spille dårlig golf

Converted

 • Yrke
  Bioingeniør, leveranser av analyseutstyr til laboratorier

Converted

 • Fylke
  Akershus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nettopp hjemkommet etter treukers ferie er det greit å konstatere at det meste er intakt. Er lite eksempel på hva jeg synes er gøy når fiskesamlingen ikke bare er enkeltstående Frimerker/trumfkort: IMG_1169.MOV
 2. Eagle

  Heilt fra grunnen

  Oi hadde fått det for meg at du var i Østlandsområdet Jeg kan sende etter ferien om du ikke har fått hjelp av noen vestlendinger i mellomtiden? Hvor stort refugium har du?
 3. Eagle

  Heilt fra grunnen

  Jeg begynner å få god vekst og overskudd i mitt system i Bærum
 4. Antagelig altfor lenge, AT i drift 1,5 år og DT 1 år. Anbefalingen er skifte hver sjette måned. Jeg kalibrerer pumpene hver fjerde uke og elektroden hver åttende.
 5. For et par uker siden skiftet jeg slanger rund baut på Alkatronicen. Alle pumpeslanger og tilførselsslanger samt til/fra slanger på Dosetronic. Lovlig lenge på overtid, så det ble litt justeringer av måling og dosering de første dagene deretter. Desto mer tilfredsstillende å nå se fra ferietilværelse at målingene er på rett nivå igjen. Skumle indikasjoner tilsier at Mastertronic er et nytt produkt på G. Denne måler kalsium, magnesium, nitrat ig fosfat og noe mer etterhvert, så stygt redd for at den blir fort et må ha objekt
 6. Takk for tips e-mu. Vil ikke ta noen sjanser, så sjekker status via de hullene den gamle riggen er skrudd i etter ferien.
 7. Jeg er på ferie nå, så kan ikke ta noen tester på et par uker. Taket har jeg malt et par ganger ila de 30 årene vi har bodd der. Huset er bygget 1964, og taket er helt plant, egentlig aldri lagt merke til noen skjøter mellom plater. Leser at det var vanlig på den tiden å legge treplater mot evt lekter, antagelig skrudd , evt spikret? Under der noe som kanskje kan være papp som da er stiftet? Om så bør vel lampene festet med skruer inn i de øvre treplatene gi tilstrekkelig bæreevne?
 8. Gutta på Tropestua kjører siporax i butikken, forstår de er veldig tilfredse med effekten. Jeg prøvde selv med siporax i et mediafilter på 1,5 liter en periode, men så vel egentlig ingen positiv effekt. Mengden siporax var jo veldig liten, gjennomstrømmingen kunne antagelig vært bedre optimalisert. Når nitraten, som lå litt høyt, begynte å stige ytterligere, fjernet jeg siporaxen. Da var i overkant mye skitt i beholderen, og nitraten falt igjen. Nitrat var fortsatt høy, så det var da jeg bestemte meg for algerefugium igjen. Jeg tror uansett at den reaktoren du nevner blir noe liten på ditt kar, har du plass til noe større, vil jeg tro det vil fungere bedre.
 9. Reefroids er i følge hva produsenten selv skriver en miks av ulike zooplankton. Med det utgangspunktet bør det inneholde en vesentlig andel aminosyrer, så personlig tenker jeg det ikke er behov for ytterligere aminosyredoseringer. Når det gjelder fytoplankton, altså algeplankton bør det kunne være et godt supplement. Men dette avhenger jo av hva de korallene du har faktisk trenger. Dette er sannsynligvis ingen 100 % sannhet, men umiddelbart tenker jeg at visse koraller foretrekker zooplankton mens andre er mer fokusert på fyto. Andre vil ha både og. Kanskje @Vegard Haugen kan bidra litt litt her?
 10. Aminosyrer er relativt små molekyler og vannløselige. Derfor er det «dessverre» enkelt å fortynne de kraftig i de enkelte produkter. Hvorfor vil du dosere aminosyrer? Er det noe konkret du kan påvise at korallene dine mangler, kjører du ekstremt næringsfattig ULNS system, eller fórer du fiskene dine for lite? Et produkt som kan fungere om du må bruke noe er Polyplabs Reefroids, det er et pulver du mikser med litt akvarievann og fórer korallene med. Jeg har brukt det i perioder når nitrat og fosfat er på meget lave nivå.
 11. Finner nok lektene enkelt, men er det nødvendig å gjøre noe mer enn å skru lampefestene direkte i takplatene? Tenker på om de tåler vekten, 7 kg/lampe altså 3,5 kg pr punkt. Lektene er neppe optimalt plassert i forhold til hvor karet står og optimal posisjon for lampene Er på ferie nå, så dette blir et prosjekt i august.
 12. Nåværende tre mitraslamper er festet i to alu skinner som igjen er festet i fire punkter i taket. Taket er fra 1964, altså ikke gips, men treplater av noe slag. Min opprinnelige plan var å feste to av philips lampene i nåværende festepunkter, to punkter/lampe, og den tredje lampen i to nye festepunkter. Er dette trygt eller ikke, noen som kan uttale seg om jeg må forsterke taket på noe vis med tanke på vekten av lampene? Ideelt sett skulle jeg gjerne brukt noen festebraketter på bakkant av akvariet, men alt jeg har sett av slikt fra andre fabrikater duger ikke da karet står for tett på veggen, og slike braketter er så digre
 13. Interessant. Har du noe data på dette? Feste i bakkant av akvariet eller i vegg? Jeg ble litt skeptisk når jeg pakket ut og oppdaget at alt er i selve lampen med en helt standard shukoplugg til stikkontakt. Har jo vært vant til at det er en ekstern piwersupply. Blir stor tyngde å feste fra tak. @e-mu har du noe input om du har gjort noe ekstra for å feste dine? @Tomas, jeg har selvfølgelig pakket ut lampene og sett på dem Ble bare litt snau tid til å gjøre en slik endring tett på ferie. At det kommer alternative oppheng kan faktisk bety jeg vil vente enda lenger om det ikke er leeeenge å vente.
 14. Da er lampene mottatt i heimen, fy så tunge de er Blir nok ingen montering før etter ferien.
 15. Har noe sps som er klar for flytting, bor 10-12 minutter fra Hovseter-Røa
×
×
 • Create New...