Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

paulrene

Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About paulrene

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Oslo Nord, Korsvoll

Converted

 • Fylke
  Oslo
 1. Selger en pent brukt proteinskummer av typen Deltec APF 600 selges til høystbydende. Kjøpte nettopp helt ny pumpe (Deltec DCS 600) som kostet ca 1000,- Brukermanual følger med. Har vært veldig fornøyd med den, men har sluttet med saltvann pga oppussing... Nypris var ca 4000,- Her er litt info fra nettet: En av Europas mest solgte skummer. APF600 skummeren er som de andre i AP serien utstyrt med en Aquabee pumpe og Deltec`s patenterte nålehjuls impeller for uslåelig ytelse. Tekniske data: - Kan stå i eller ved siden av sumpen eller ved akvariet. - Kan gravitasjon eller pumpe mates (mate pumpe følger ikke med.) - Vann gjennomstrømning: 800 liter i timen. - APF600 produserer 450 liter luft i timen ved venturi prinsippet.Størrelse: - L 280mm B 210mm H 610mm (muliggjør fjerning av koppen.) - PVC rørkoblinger - Supply - Retur 20mm - 40mm - Fleksibel tilkobling 16/20mm ° Retur: 20-40mm. - Akvariestørrelse normal belastning er 900 liter. Har brukt den til et 300 liters akvarie.
 2. Skal pusse opp og skal derfor i første omgang kvitte meg med 250 liter hovedtank inkl. røropplegg ned til hjemmelaget solid benk. Mål hovedtank er 100x50x50: Pris: 3000,- 2 små tankene (sump og påfylling) kan følge med for tillegg på 500,- - Sump (BxDxH): 55x40x40 = 88 liter - Påfyllstank (BxDxH): 25x40x60 = 60 liter Alt levende kan følge med for tillegg på 2000,- - 2 klover - en eremitt - diverse myk koraller (ikke så mye) på - flott veletablert levende stein - fin levende sand Bilder av akvariet og info om andre ting som evt. kan kjøpes utenom (lampe, pumper, skummer osv.): http://saltvannsforum.no/forum/forum...A5fyllingstank
 3. Oslo, Korsvoll: Korallstein plukket på strender i Thailand. Supert for de som ønsker å gjøre litt "aquascaping". Stått mørkt i sirkulert saltvann med andre levende stein for kurering i noen måneder. Ikke testet i displaytank. Selges samlet.
 4. Vurderer å selge alt for å gå over til Nano Reef. 3 x tanker (nypris 4500, bestilt fra Danmark) - Kar (BxDxH): 100x50x50 = 250 liter (bedre glass og finish) - Sump (BxDxH): 55x40x40 = 88 liter - Påfyllstank (BxDxH): 25x40x60 = 60 liter 1 x Deltic APF 600 skummer (nypris 3950). Helt ny pumpe. 1 x Tunze nivåføler m/pumpe (nypris 1350) 1 x Returpumpe kostet (nypris 1200) 1 x Maxspect R420R LED (nypris 3290) 2 x Tunze Nanostream (nypris ca 700 / stk) 1 x Tunze Nanostream (nypris ca 1500, stor type) 1 x DD DC-300 (nypris 4000) Fin levende sand følger med. Benken er hjemmelaget så den er litt vanskelig å prise.. Levende stein til 150/kg: Anslår 20 kg etablert i akvariumet og 15 kilo kurert stående mørkt. Diverse mykkoraller følger med steinene. 2 klovnefisker følger også med. Nypris kan regnes til rundt 28 000, alt inkl. Gi bud Selger helst alt samlet.
 5. paulrene

  Mykkoraller

  Driver og bygger opp akvariet igjen etter en "kræsj". Interessert i stort sett alt av mykkoraller i Oslo. Gjerne med litt farger... Paul René
 6. Hei. Jeg hadde disse tidligere, men har dessverre mistet de. Lurer på om noen har disse. De vokser lavt men raskt og er enkle å "dele". Mvh Paul René (Oslo)
 7. Denne ligner / heter det samme, men har 240V, annen ampere litt annen tekst/spec: http://r.ebay.com/hyMSnx Usikker..
 8. Takk for hjelp vegard. Lastet opp bilder. Er det en elektriker som kan hjelpe for å se hva som har tatt kvelden, eller må man bestille ballast og tenner for å være sikker. Ser ingen andre komponenter i lampa.
 9. Takk for svar! Hva menes med ballast? Laster opp et bilde. Hvilken av delene er "ballast" og hvordan vet jeg at det er den delen som må erstattes?
 10. Har en 60 cm bred Giesemann 230 ECO med 1 x 250 Watt (Metal Halide) / 2 x 9 Watt (T5). Trodde hovedpæra var røket, men det hjalp ikke å bytte. Lampa er 7 år gammel, og så lurer jeg på; 1) Lønner seg å sende den til service 2) Hvordan er servicen hos Giesmann (butikken jeg kjøpte av en borte) Noen erfaringer, tanker, gode tips eller råd for å kjøpe brukt? Mvh Paul René
 11. Hei. Jeg fikk en full krasj i sommer (strømstans), og begynner med blanke ark (ferdig innkjørt tank) og ønsker små frags til å begynne med. Noen som har litt smått å avse / selge i Oslo området? Alt er interessant. Intet er for smått. Trenger ikke sitte på stein. Kommer gjerne å henter.
 12. Baling Må det være sirkulasjon i baling løsningen? Kan man ha en 15-20 liters dunk stående f.eks. i kjelleren og kun ha en litersbeholder med dosering tilknyttet tanken?
 13. Doseringspumpe Så er dette alt utstyret man trenger til semiautomatisk baling? Noen som kan anbefale noe tilsvarende til et 250 liters akvarium. http://www.aqua-medic.com/dosing_pump.shtml
 14. Baling Fant denne kommentaren på en dansk side, kanskje lettere å kommentere på hans erfaringer: " Jeg bruger Balling metoden, og det er jeg meget glad for. Fordelene ved det er at man ikke behøver ud og skal have købe kalkreaktor, co2 flaske osv osv osv...men i stedet bare blander nogle væsker i nogle dunke og tilsætter. Jeg bruger så selv en doseringsmaskine til mit iks, så for mig har jeg så skulle investere lidt, men det gør det så også noglet lettere at tilsætte. For ulempen ved Balling er at man ellers selv manuelt skal tilsætte en vis mængde af væskerne hver dag. Balling har en stor fordel i at det er forholdsvis let at styre og korigere hvis der bliver tilsat for lidt eller for meget. Nogle kan dog ikke lide at man tilsætter Ca, Mg, sporestoffer og KH på en gang, da de ikke synes man har kontrol nok over hver enkelt ting for sig selv. Men det oplever jeg ikke som noget problem. Jeg har dog valgt ikke at køre mg over balling, men i stedet have en dunk med et ved siden af og tilsætte manuelt når der mangler "
 15. Baling Hehe. Trodde å "bale" betyr å "styre, stresse" med vannverdier.
×
×
 • Create New...