Jump to content
Informasjon
 • COVID 19 har dessverre satt en midlertidig stopper for Reefmeet og hjemmemøter
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Kathrine Ekrem

Klubbmedlem
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Kathrine Ekrem

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har dessverre ikke noen erfaring med å benytte sjøvann, men har hørt at man må være nøye med å hente vann langt vekk fra land slik at det er renest mulig. I tillegg så må man være villig til å hanskes med det som måtte følge med av mikroorganismer og forurensning/stoffer som er uønsket vil jeg tro. Tenkte du på å ha et reservoir ute på terrassen, eller bor du sånn at du kan hente direkte opp fra sjøen og inn i stua? Tenk også på at vann som fordampes fra systemet ditt må erstattes med ferskvann, ellers vil saltinnholdet øke over tid. Salt (og sporstoffer) fordamper ikke. Så det må du finne en løsning for. Jeg er nybegynner selv, og har masse glede av hobbyen - må lære meg å være tålmodig - og det er alltids nyttig . Ønsker deg lykke til og håper du får svar fra noen som har holdt på med sjøvannskar.
 2. Stilig! Takk for film Ser du har yellow watchman, jeg tenker kanskje Randalls goby, den er litt mindre (siden jeg har lite kar)..
 3. Tusen takk for svar, Eagle. Vet du om min sand (CaribSea pink) blir for finkornet for kombinasjonen gobi/reke? Den er jo ekstremt finkornet, og jeg kan tenke med at huler og ganger vil kollapse. Det var derfor jeg tenkte å introdusere eventuelt noe grovere i substratet. Jeg sliter også med at min wavemaker flytter på sand, har nye formasjoner i sanda hver morgen når jeg sjekker akvariet. Har den minste som jeg kunne få tak i, en Tunze nano 6015. Likevel blir det (for) mye flow i det lille 40x40x40 cm karet.
 4. Hvordan er det med å putte litt vaskede småskjell og stein/grus fra stranden i akvariet? Kan det påvirke vannverdiene i det lille økosystemet negativt på noe vis, selv om disse tingene forekommer naturlig i sjøen? Har lyst på en gobi og pistolreke kombo etter hvert, og tanken var å gi reka byggematerialer i form av mer variert og grovere substrat. Har ellers bare finkornet sand i akvariet nå fra CaribSea.
 5. Jeg så annonsen din, men syntes det var litt langt å kjøre til Halden. Men hvis vi kunne møtes ved RV22 så er jo det veldig aktuelt. Ser i brukerveiledningen til skummeren at man aldri skal bytte ledning. Er den bare musespist nederst ved støpselet? I så fall kan min bedre halvdel kappe og sette på nytt støpsel, men hvis det er høyt opp eller flere steder vil jeg ikke ta den sjansen for å spare noen få hundrelapper. Å bytte ledning helt vet jeg ikke om er mulig på den skummeren.
 6. Ønsker å kjøpe: Tunze nano skummer modell DOC 9001 Tunze nano stream 6015 Må være i god stand og komplett.
 7. Jeg ønsker meg egentlig en sånn her: https://intankaquatics.com/intank-chamber-one-media-basket-for-waterbox-cube-waterbox-marine-and-waterbox-peninsula-mini/ Men blir fort 1000.- for en liten plastdings siden jeg kun finner den i nettbutikker i USA. Så tenkte kanskje å prøve å lage noe enkelt, som har tilsvarende funksjon. Noen som har ideer til billige materialer jeg kan lage noe tilsvarende av? Skillevegger av hardplast som kan limes med superlim? Hyller som gir god passasje for vannstrømmen. Viktig at materialene er trygge i akvariet, og at veggene ikke bygger for mye så jeg får maks plass til filtermaterialet. Forslag til hvor jeg kan få tak i noe som passer? Eventuelt om noen vet om butikker som selger sånne "dingser" i Europa....
 8. Takk for hyggelig velkomst! Drøbak er ikke så veldig langt unna, og vi vil svært gjerne se og lære...
 9. Hei! Er nykommer på saltvann. Faktisk så nykommer at det ikke er vann i karet ennå Jeg tenkte å introdusere meg/oss her, og samtidig høre om det bor noen erfarne her i traktene som er kjent i miljøet. Vi bor rett utenfor Lillestrøm. Har holdt ferskvannsakvarier tidligere, men valgte å legge ned da det ble mye med 4 barn, jobb, hester pluss pluss! Nå har de eldste flyttet ut og det er tid og rom for mer hobby igjen. Så da har minstesønnen Kristian (12) og jeg bestemt oss for å starte opp i det små, og ha dette som et felles prosjekt. Han synes det er stas med fisk, jeg liker koraller og det estetiske elementet. Vi driver og leser oss opp, og satser på å skynde oss langsomt og lære steg for steg. Ypperlig anledning til å lære poden masse gøy, ikke minst kjemi! Han faller i staver over alle testsettene, med reagenser, pipetter, blandekopper og synes det er like moro som meg Utstyret vi har er en Waterbox cube 57 liter AIO. Lyskilde er AI Prime 16HD LED som jeg tror blir veldig bra. Tenker ikke å bruke skummer i første omgang, kun det innebygde filtersystemet. Har oppgradert pumpen litt i forhold til det som vanligvis følger med. Levende sand fra Caribsea, Ecoreef stein. Kjøper osmosevann i butikken, vurderer å skaffe et lite "nano" os filter - men ser det an litt. Foreløpig må jeg inn til Oslo å kjøpe vann, og det er litt tungvint selv om det ikke vil gå så mange liter i uken. Har hørt at de fleste kjøper eget system etter litt tid, men det blir mye utgifter i oppstarten og har lyst til å ta ting litt etterhvert. Ikke kjøpe før jeg vet hva vi vil trenge og vet litt mer om hva som er bra og ikke. Planen er på sikt et lite "rensecrew" og et par små fisk. Noen enkle koraller når og hvis vi får dreisen på alt. Vet at et såpass lite Nanokar er sårbart for svingninger, men vi er optimistiske og skal følge opp godt. Det har en relativt lav inngangsterskel for nybegynnere. Er ikke klare for å holde et stort kar med alt det medfører før vi har fått prøvd ut over tid. Planlegger forresten å etablere en "loggbok", hvor vi noterer måleverdier, observasjoner etc... Hvis noen har en mal for sånt vil vi gjerne se! Nå gleder vi oss til å fylle karet med vann om noen dager, bare vi finner ut hva vi skal gjøre med møbel. Har ikke helt landet på det ennå. Hvis noen har tanker om annet utstyr som absolutt bør være på plass fra start så hører vi gjerne om det. Som sagt så er vi også interessert i å bli kjent med noen i området her. Hilsen fra K & K
×
×
 • Create New...