Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Geir Falkum

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Geir Falkum

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Angående sirkulasjonspumpe, så så den eheim saken veldig kjekk ut. Har god erfaring med eheim fra min tid med ferskvann i "gamle" dager. Har da i tillegg to stk jebao wavemakers som skal stå på hver sin side. Disse tenkte jeg da å kjøre i random mode, sånn at strømmene varierer og dekker mest mulig av karet
 2. Her svarer du akkurat det jeg håpte jeg vil da sette i gang med skummer, og filtersokk til sumpen. Så må jeg spørre et dumt spørsmål. Levende stein. Planen er jo å legge død stein i sjøen en stund for å gjøre den levende igjen. Men må jeg da oppbevare disse i saltvann etterpå for at de skal forbli levende? Jeg tenker jo å lime disse til formasjoner og putte i karet først. Så fylle vann fra springen og salte opp med marine salt. Hva tåler disse steinene før de "dør"?
 3. Her svarer du akkurat det jeg håpte jeg vil da sette i gang med skummer, og filtersokk til sumpen. Så må jeg spørre et dumt spørsmål. Levende stein. Planen er jo å legge død stein i sjøen en stund for å gjøre den levende igjen. Men må jeg da oppbevare disse i saltvann etterpå for at de skal forbli levende? Jeg tenker jo å lime disse til formasjoner og putte i karet først. Så fylle vann fra springen og salte opp med marine salt. Hva tåler disse steinene før de "dør"?
 4. Takker for gode og utfyllende tilbakemeldinger. Mye god hjelp her, og jeg kommer nok til å kontakte disse lokale akvaristene for å se litt på deres oppsett osv. Nå blir det sump, jeg bestilte en ferdiglaget en som passer perfekt i det største skapet, det er da 85 liter. Bedre enn ingenting. Jeg sjekket også at skummer passer oppi der, samt handlet returpumpe og varmekolber. Nå er jeg i den situasjonen at kona har gått med på å ha akvarie så lenge selve møbelet og akvariet er fint. Det vil si at det var hun som ville ha juwel Rio pga buet front. Jeg vurderte på nytt å få boret hull, og nevnte det for henne. Ble ikke noe på meg den kvelden for å si det slik så da blir det overreningsboks. Googlet opp den som virket tryggest og best i følge tester og brukeranmeldelser, cpr 102 heter den. Får heller følge ekstra nøye med og være nøye med renhold og sånn. Men til den boksen anbefales det å ha en slik liten vakuumpumpe tror jeg, som duger ut luften fra en nippel slik jeg forstår det. Ligner på de små pumpene man bruker til å lage bobler. Noen som vet om slike for saltvann? Helst som ikke bråker så mye. Har revet ut den interne filterboksen, og har tenkt å hoppe over bøttefilter ideen. Heller se om jeg klarer meg med sump. Hva bør jeg ha oppi der for filtrering?
 5. Hei Gaute Takker så mye for tilbakemelding. Jeg har nå på nytt gått i tenkeboksen angående sump, vurderer da å ha en relativt liten sump som passer i et av underskapene. Selv om den blir liten, så er det vel gjerne bedre enn ingen sump. Tenker da å kjøre med overflow boks, siden jeg har en liten sperre mot å bore hull i glasset - selv om jeg vet at det er det beste. Har lyst til å få tatt en tur og sett på noen andre som driver med dette, ser veldig fint ut det alle dere har Skummer har jeg, fikk kjøpt en brukt en av de karene i Grimstad som dreiv med saltvann, men som jeg forstod skulle slutte med det. Det er en frittstående en, og den kan jeg vel plassere i sumpen eventuelt.
 6. HeiJeg har tidligere kjørt ferskvann, men har nå lyst til å prøve meg på saltvann. Har da en vag plan framover, setter pris på input i forhold til dette.Har da et nytt juwel vision 450 L. Dette ble kjøpt før vi bestemte oss for saltvann. Derfor har vi nå byttet ut Led lysrørene med juwel sine egne som er beregnet på saltvann. Ser at de fleste med saltvann har åpen tank med overhengende armatur. Men tenkte at vi kan ta bort lukene i toppen av akvariet og at dette vil være tilstrekkelig.Ellers kommer vi ikke til å ha sump. Akvariet står i 2.etasje, og er i utgangspunktet bekymret nok for vekten egentlig. I tillegg har jeg lite lyst til å bore hull i glasset.Jeg tenkte å beholde det innvendige filteret, bare ta bort de elementene som ikke er egnet for saltvann. I tillegg har jeg et eheim eksternt filter fra et tidligere 240 l akvarie som jeg vil bruke. Men vet ikke hva slags medie jeg skal bruke.Fikk tak i en brukt quantum skummer som skal stå inne i tanken. Fikk også ca 50 kg død stein fra en butikk som skal slutte. Steinene har vært levende en gang. De sa da at jeg kan gjøre den levende igjen ved å ta de oppi et nett og senke ned i sjøen og la være der en ukes tid. Skal gjøre det med noen av steinene.Har bestilt hvit sand, mest Fiji hvit sand, og noe såkalt levende sand som skal mikses sammen.Har også to vawemakere som jeg tenkte å ha i hvert sitt hjørne.Skal bruke vann fra springen og tilsette havsalt.Planen i korte trekk er å få i sanden, samt stein, fylle med vann. Sette i gang filter, skummer og vawemakere. Deretter blir det vel å følge med på verdier til det er bra nok til å skaffe fisk. Vi har da tenkt å kjøpe et klovnefisk par og anemone til å begynne med.Hvordan høres dette ut?
×
×
 • Create New...