Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

Cathrin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Cathrin

 • Rang
  Newbie

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Cathrin

  R.I.P. min kjære Imperator

  Huff. Det var leit. Jeg er helt ny i gamet. Fikk 2 klovnefisker for 14 dager siden - hvorav den minste døde nå på lørdag. Det var så rørende å se hvordan den største svømte rundt den og tydeligvis var litt preget. Kan den ha vært syk når jeg fikk den? Den tok ikke til seg mat. Trodde ikke jeg kunne bli så lei meg for at en fisk døde - men det ble jeg. Vannverdiene skal være bra? Nitritt=0 Nitrat = 0 Ammonium=0 KH = 9,6 Salt= 1.026 Temperatur = 25
 2. Cathrin

  Oppvatring av akvarium

  Tusen takk for svar :-)
 3. Cathrin

  Oppvatring av akvarium

  tusen takk for svar. Da tømmer vi det for alt som er. grunnen til at jeg tenkte sofa var at vi slapp belastningen på rygg etc å sette det på gulvet, å få det opp igjen. Selve akvariumet uten noe i veier ca. 100 kilo tror jeg. Det fulgte med en plate som ligger mellom skapet og akvariumet. Tenker du at vi skal ha en myk matte til mellom der? Slike isoporplater - får man det på byggvareforretninger?
 4. Cathrin

  Oppvatring av akvarium

  Hei igjen fra oss nybegynnere... som ikke har vært så heldig med oppstarten, men lang historie kort;: akvariumet har en helling på 1 cm som luter fra vegg og ut i rommet så vannstanden er 1 cm høyere på den ene langsiden,. Nå skal det vatres opp, heldigvis har vi ikke noe fisk etc enda, bare levende stein og sand selvfølgelig.. Har hørt at det finnes matter til å bygge opp mellom akvariumet og skapet under, men aner ikke hvor vi får tak i det, så en snekker skal lage en ordning under selve skapet. Har noen tips til oss for hvordan få dette trygt gjort uten at akvariumet sprekker? Tåler det stå på mykt underlag som f.eks sofa til dagen etter? Bør vi fjerne all sand og stein? Alle råd mottas med takk, for å unngå tragedie... Akvariumet er et Aqua-medic Xena 100 - ca. 325 liter. Det skal "bare" løftes av og stå fra i morgen kveld til tirsdag kl. 1100 da snekkeren kommer.
 5. Cathrin

  Nå skal vi starte

  Hei Thomas Takk for svar. Jeg har lest en god del på nettet, skrevet ut noen guider, og prøvde å få tak i en bok i går, men fant ingen steder de hadde det. Så har vi jo snakket litt med en ekspert der vi kjøpte akvariet også, så vi vet hva det vil koste og hva vi trenger av utstyr og hvor tidkrevende hobby det er. Men er det ikke slik at veien blir til mens man går? Tenker hvis vi starter opp med å fylle karet med vann, koble opp teknisk utstyr etc, så kan man lese seg opp mens karet skal stå? Jeg har forstått det skal stå i MINST 4 uker før man begynner å fylle det opp. Ellers må jeg innrømme at jeg er HELT newbie så jeg trenger en mentor, og regner med det blir maaange turer til dyrebutikken på Alnabru i starten... Det fremkommer helt sikkert av det jeg skriver hehe
 6. Cathrin

  Nå skal vi starte

  Hei I går tok vi vårt første steg på veien til saltvannsakvarium. Vi kjøpte et Rio180 LED - og der sitter det jo pålimt en pumpe inni som vi ikke trenger pluss endel annet utstyr som var oppi der som vi ikke trenger, Vil det fungere å bare fjerne den pumpen (som er limt fast med silicon)? Fikk vi en dårlig deal? Betalte 4.300,- for akariet med underskap. Gleder oss veldig til å komme i gang på en lang og spennende prosess som denne hobbyen er. Hvis noen har tips eller gode råd tas det imot med hjertlig takk.
×