Jump to content

KeHE

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About KeHE

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. Det ble lagt litt på is dette. Måtte roe ned pga arbeidssituasjonen :/
 2. Jupp. Skal ta med litt vann å få sjekket. Kommer til å bytte litt vann uansett, sjøvann koster lite. Kan godt være brukerfeil fra min side også, så trenger ikke skyte testkittet helt enda.
 3. Hei. Tok noen tester. Ca - 310 Mg - 1290 nh3 - 0 No3 - 0,25-0,5 (klarer ikke å se skillet) KH - 16 !!! (testet 3 ganger) salinitet 1,022 (refraktometer og sånn dupp) Bruker ikke buffer eller tilsetning og skiftet nesten 100% av vannet for 3 dager siden. Byttet mest mulig da jeg rotet opp en del guffe fra sanden. Bruker naturlig sjøvann. Skal øke salinitet ved å toppe opp med sjøvann. Men hvorfor er KH så høy? Pga lite Calcium?
 4. Jeg har sett litt på pakker, men jeg tror jeg kommer lengst med å enten få det bygd eller ta det som et prosjekt å bygge selv. Men om jeg skal bygge selv, tror jeg jeg starter med noe mindre for å teste. Må se ann litt priser på glass og egne ferdigheter. Stein eller filtermedia ser jeg ikke på som et problem, noe stein i karet, litt sand i karet og en blokk, mer stein eller siporax i sump. Vil helst holde fisken i karet, så må se hva man kan ha i det. ohh jeg håper jeg greier å realisere dette. har sett på neptunian, men fy for en pris Skal se o
 5. Det hadde jeg faktisk ikke tenkt på Men det skal vel la seg gjøre å ha LS eller blokk-media i sumpen. Satt faktisk på et mindre lavt kar i dag, vurder å prøve i mindre skala. Men med utstyr jeg kan ta med videre.
 6. Jeg tenker på et kar i med 150cm lengde, bredde på 40-50cm og en høyde på ikke mer enn 35cm (max 40). + en liten sump med hva man måtte finne på. Altså et grunt kar. Som en frag tank i stua, bare innredd som ei fjære. Som man kan se inn i fra sofaen og ser ned i om man står ved karet. Jeg vet ikke om jeg skal få laget et custom eller om jeg skalle finne et frag kar som er "nært nok" dim på. Hva vil begrense seg i et slikt system? Hva vil være krevende å få til? Må man ha en meter med vann? Jeg vet jo at en del fisk og SPS utelukker seg selv på grunn av plass, men det finnes
 7. Har null peiling på hva som finnes. Men fikk et par GUO Elephant Cyanoacrylate sammen med en del fragger. Det funker til å lime fast koraller med i hvert fall, vet ikke med stein.
 8. Har selv sett på sitronsyre i matvare butikker. Regner med at det holder i massevis til mine stakkars 2 pumper. Har ikke turt å bruke eddik etter jeg leste noe om det det trenger igjennom eller svekker plastikk. Tipper denne blir litt vell mye.. https://www.felleskjopet.no/husdyr/storfe/mjoelkeku/desinfeksjon/sitronsyre-25kg-citric-acid-18040/
 9. Jeg har til nå brukt varmt vann og skrubbet bort det som måtte løsne. Leser litt rundt om om hva man kan bruke, men er usikker på hva som er trygt når jeg ser ting som "obs, eddik dreper pumper!" Hva bruker dere og hva er økonomisk lurt?
 10. Innbo igjennom fagforbundet, (i mitt tilfelle fellesforbundet - LO favør) skal dekke materielle skader men ikke levende innhold så vidt jeg fant ut.
 11. Holder til i Bodø. Har et 50 ish liter Resun kube kar, som har gått i ca 2,5 år ish. Har brukt MINST mulig på utstyr og veldig veldig lite på levende, men jeg har bestemt meg for at oppgradering skal skje Bilder får du ikke akkurat nå, før det ser mildt sagt førr jævli ut Mvh Kent
 12. Jeg har lurt på hva som egner seg best til dette. Skumgummi? Jogamatte? Liggeunderlag?
 13. Heihei. Karet går enda. Har hittil vært igjennom det man kan tenke seg til av pest alger og anemoner, men har også fått montier, en acro og røde macroalger som "hitchikere". Går enda i sjøvann og jeg vil oppgradere. Etter nesten 3 år er jeg ganske sikker på at dette er noe jeg kommer til å holde på med i lang tid. :)
 14. Har samme karet, bare at jeg har byttet ut svamp og kull med mere stein og en nano skummer. Rører der er vel for å "dirigere" vannet fra utløpet i bak kant for å få sirkulasjon. Jeg mangler dette, men har et powerhead hengende rett ved utløpet for å lage turbulens. Ville selv å gått for levende sand eller "ren" skjellsand, men tipper det går bare bra om den skylles
 15. Det står her enda. 8 måneder så lagt. Har kun et par små klovner her, og en del alger. MYE alger. Går enda i vannbytter med vann fra havet, mulig at det er årsaken til algene. Så driver og ser på nett etter snegler og div som tåler sending, nå som det blir mildere. Ser enda etter myke koraller, men må få bukt med algene først. Skal begynne å blande vann selv får å se om det går bedre.
×
×
 • Create New...