Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

KeHE

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About KeHE

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har samme karet, bare at jeg har byttet ut svamp og kull med mere stein og en nano skummer. Rører der er vel for å "dirigere" vannet fra utløpet i bak kant for å få sirkulasjon. Jeg mangler dette, men har et powerhead hengende rett ved utløpet for å lage turbulens. Ville selv å gått for levende sand eller "ren" skjellsand, men tipper det går bare bra om den skylles
 2. KeHE

  Hei, nyoppstartet :)

  Det står her enda. 8 måneder så lagt. Har kun et par små klovner her, og en del alger. MYE alger. Går enda i vannbytter med vann fra havet, mulig at det er årsaken til algene. Så driver og ser på nett etter snegler og div som tåler sending, nå som det blir mildere. Ser enda etter myke koraller, men må få bukt med algene først. Skal begynne å blande vann selv får å se om det går bedre.
 3. KeHE

  Hei, nyoppstartet :)

  BUMP? Ikke sikker på om det er lov, menmen.. Da er algetoppen forbi. Har enda litt alger, men mengden har stagnert voldsomt de 2 siste ukene. Har hatt et vannbytte siden august, og tar et til. Salt og litt stash er på tur i posten. Skal se om jeg finner noen nyttedyr lokalt. Er det noen spesiell type snegle som er litt hardfør og safe til et nano kar?
 4. KeHE

  Hei, nyoppstartet :)

  Usikker, kan du linke?
 5. KeHE

  Hei, nyoppstartet :)

  Dæven Good to know Driver enda å ser etter løsninger på lys. Men når det er i boks og når testene kommer, så tror jeg at karet er good to go.
 6. KeHE

  Hei, nyoppstartet :)

  Takk Thomas Har som sagt hatt og har en del ferskvann, så nitrat er ikke noe nytt. Ser ikke noe måte å bli kvitt det utenom vannbytter, på et slikt kar. Jeg kan jo lage en reaktor eller sette opp en overrenning til sump, som en forberedelse til større kar. Ser allerede for meg fordelene med sump. Bor i Bodø i nordland, så få butikker som har inne salt eller personale som kan saltvann. Har snakket med en som holder på her, som har holdt på en stund. Fått litt tips der. Men eller virker miljøet lite her. Lys vet jeg faktisk ikke, det er plass til 4 rør i armaturet (30cm 8w). Står 2 i og de er gamle, så leter rundt etter hvilket lys jeg skal ha. Man burde vell mikse litt med type rør for et bredere spekter? Får man til det med disse små rørene? Sier ikke nei til tips. Er mere bekymret for kjemien. MEN har lett tilgang på rent havvann så gjør jeg en fuckup, kan jeg bytte store mengder vann så fort jeg får varmet det opp. Skal bestille meg et testkitt inneholder litt Men hvilke tilsettinger er å anbefale? Tenkte snegler først, så eremitt og kanskje reker eller stjerner. Så etter en periode (om alt ikke dør) et par små fisk eller koraller. Som sagt tar det rolig da jeg ikke har noen plan, selv om jeg har hatt karet en stund. Less is more som du sier, jeg skal heller ta en bommert før karet er fullspekket.
 7. Etter et par år med flere ferskvannakvarium, har jeg bestemt meg for å prøve en oppstart på salt. Kjøpte et brukt RESUN tms400t5 for ca 5-6 måneder siden. Fikk tak i død 7kg død LS og noe knust koral, knust korall er litt grovt etter mitt syn men kan beregnes som et feilkjøp. Fant en skummer av den billige sorten tror jeg (BOYU wg310) fra en butikk som la ned, som passer greit i bak. Har et par små kolber, en eheim compacton pumpe inntil videre. Dette har tuslet i over 4 uker nå, med kun sjøvann. Jeg har kun testet skummer, fiklet med justering, etterfyltvann osv.. Har lest litt om alt. Utenom refraktometer, ph test og salt, hva trenger man? Jeg vet det kommer ann på hva man har i karet, noe jeg faktisk ikke er sikker på enda. Det er en del grenser med et så lite kar, men er det noen som har tips til nyttedyr eller små fisk? eventuelt noen helt enkle koraller? Det skal få stå i minst 2 uker til, med litt mating før jeg gjør noe mer med det. Jeg vet karet er lite og at det blir byttet ut om ikke så alt for lenge, men planen var å ha det til isolat.
×
×
 • Create New...