Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

André Stensrud

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About André Stensrud

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Supert svar! Tusen takk, jeg fikk beskjed om at dette var ett kar på 90L. Men fint å vite hva det heter. tenkte å Bytte ut pærene med nye, og lyset i UV-filteret da jeg ikke vet vet hvor gammelt dette er. Jeg har strips test som jeg får en liten indikator på verdiene. Og fikk teste ut med dråpe kit hos en bekjent for en tid tilbake, da var alt tipp topp. Dette endrer seg jo fort, så jeg må nok få tak i god test for i hvert fall vikgiste verdier. Kjempe glad for å høre at dette er ett allright kar, og jeg kommer til å drive lenge med dette da jeg ikke går videre før jeg har masse erfaring og kunnskap fra ett kar på denne str. mulig jeg ikke klarer å vente og evt prøver litt mindre kar som jeg kan leke meg med. Da blir det innkjøp av 4 peppermyntereker! Hadde en pussereke, men han fikk nok litt hard medfart i transporten, så han overvelde kun noen dager etter forflytting desverre . Har lest om dissa krabatene at man burde ha mer enn en, siden dem ellers sparer på maten Forslag til noen artige fisk eller andre krabter som passer mitt kar tas godt i mot
 2. Tusen takk for kjempe flott svar konrad.Jeg ser at innlegget mitt ble litt rotete og klumsete. Jeg mater krabba med fryste reker, ikke levende! Jeg har lest en del om saltvannskar, reef kar. Jeg mangler et godt testkit til dette, hva anbefales til en ok penge? Og er den hvite stjerna på bildet en sjøstjerne? Er flere slike der, blir dem store? Di hvite bitte små spirallene som vokser godt i sumpen, hva er det? Er sinnsykt masse rare nytte dyr oppi der som lever i LS, hvis jeg bytter ut alt på en gang, vil ikke dette gjøre noe med akvariet? Da jeg vet at akvariet er minimum 1,5 år. Jeg er klar over den parasitten. men jeg satset på at det gikk bra å ta di som var godt under vann, og ikke over for dem er infisert og går da opp på land for å bli spist av dyr for parasittens syklus ettersom jeg har forstått. Strandkrabba har skiftet skall og spiser godt, men er ekstremt sky, forstå jo det når det står ett stort monster å ser rett på den, men regner med dette går seg til da den allerede er mer aktiv. Strandrekene har jeg lest om flere velykkede hold på år, selvfølgelig ikke hele troppen men relativt mange. Eneste er vel kanskje den ekstreme tilværelsen dem lever i normalt med forskjellige grader salt,innhold o.l som kan bli problemet da karret er i stabile verdier. Jeg har mange børstemarker i karret, noen tror jeg strekker seg opp i 10cm+ og kraftig. Syns dem er fasinerende når dem kryper rundt LS og sanda. Når kan dem bli ett problem egentlig? Jeg har noen koraller som har begynt å vokse, klarte uheldigvis å knekke 2 av di strøste ved en liten omrokkering. Det er typ oransje med en stamme og to klumper i enden veldig kompakt, også har jeg noen lilla mer buskas lignende type i lilla. Og jeg tenker å prøve meg på noen enkle koraller, anemoner, knopper, muslinger osv som er fine til start og ikke krever for mye lys? Til slutt, hva er greit å ha av vannkvalitets utstyr i form av næring, positivt for farger på LS o.l. Hvilke hele testkit er å anbefale?
 3. Heisann! Dette er mitt første innlegg her. Jeg har alltid villet ha saltvannsakvarium da jeg har drevet mye med ferskvann fra jeg begynte på u.skole. Plutselig for noen måneder siden fikk jeg sjangsen!!! En kamerat måtte flytte å kunne ikke ha med seg dette. Så jeg fikk ett kar som er godt innkjørt, men jeg ingenting om bak historien, da min kamerat kjøpte dette selv og hadde det kun i noen få uker. Jeg har spørsmål ang mitt oppsett, jeg har skummer, kullfiltrering, uv-filter og ikke det beste lyset som dere vil se på bilder. Karret er 90 L med intigrert sump bakerst, det går 3 klovner, en stor snegle som fulgte med, samt jeg har badet å fanget en del strandsnegler + en liten strandkrabbe og noen strandreker. Disse trives godt og ingen svinn med akklimatiseringen. Men det er en del jeg ikke vet hva er, blandt annet det som minner om en sjøstjerne på glasset, samt "marker" som har faste hull som "beiter" på LS, samt "mark" med knapp eller børste på som er mørkere og tykkere. Det er også kommet masse små hvite ligner på bittesmå sneglehus. Legger ved bilder og håper på tilbakemeldinger ang hvilke arter jeg ikke vet hva er, også gjerne noen tips og råd til oppgradering av lys. Størrelsen er fin da jeg får øvd meg på holde stabile verdier. Lurer også på hvordan jeg kan bekjempe det gigantiske glassrose problemet som bare blir værre og værre. Har hørt at peppermyntereke kan ta disse og noen krabber samt snegler, men hva når dem er så store som dem er? Hadde håpet strandkrabba skulle gå løs, men det var nok bare ønsketenkning, den holder seg kun til skalldyrstcks, kjøpte reker og fiskefor.
×
×
 • Create New...