Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Alf T Brun

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Alf T Brun

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for tilbakemeldinger! Har tenkt på dette, men glemt det! Er det stor forskjell på kvaliteten hos produsenter her, hva anbefales? Hvordan er disse på støy i forhold til Stream 3 fra Tunze? Har lest litt om refugium, og ønsker å det, tanken min var å gå for en algereaktor siden volumet i sumpene er litt lite. Jeg tenker også at jo bedre makro algene har det, jo bedre blir omdanning av næring? Hvordan er det med de forskjellige typene lyskilder og det å se på tanken? Det jeg tenker på er jeg blir sittende å se på tanken i ca 1,20 m høyde, mens tanken er 1,4 -1,5 m høyt.
 2. Hei! Jeg bor i Hole kommune.
 3. Takk for svar Eagle! Vet du om det er mulig å kjøre Triton metoden på tankene fra Red Sea eller Waterbox? Kanskje med algereaktor? Da skal jeg styre unna Vortech pumpene, Stream 3 er jo noe større, men det er bedre enn at de høres ut som jetfly. Når det gjelder levende ser jeg for meg blandet fisk og koraller. Av fisk har jeg sett på klovne fisk gjerne ett par sorte/ hvite og ett par "vanlige", noe som renser sand, forskjellige tangs og anthias i forskjellige farger. Kommer litt an på hva man får tak i også regner jeg med. Av koraller trenger jeg litt mer hjelp, jeg har skjønt at myke og LPS koraller er enklere å holde enn SPS. Derfor er det kanskje greit å begynne med de to førstnevnte, samtidig er SPS koraller veldig flotte.
 4. Hei, Jeg har lyst til å starte med saltvann, men jeg er i en litt spesiell situasjon. Kort fortalt har jeg en sykdom som gjør meg gradvis svakere, jeg sitter derfor i rullestol og vil være avhengig at mine assistenter kan gjøre alle fysiske oppgaver. Har akkurat kjøpt nytt hus, med god plass til akvarium, litt avhengig av hvor det kan stå kan jeg ha opp til 2 meter. Tidligere har jeg hatt to forskjellige ferskvannsakvarium, det største var 200L. Har alltid vært fascinert av livet i havet og ønsker nå å ta revet med meg til stua. Det jeg trenger hjelp til er innkjøp, installasjon og oppsett av vedlikeholdsregime. I tillegg hadde det vært fint med litt tilbakemelding på både hva jeg trenger av utstyr og kanskje litt tips til innhold og hva jeg må se for meg av i vedlikehold. Jeg har prøvd å undersøke litt, men det er jo en jungel av utstyr. Det jeg har sett på til nå er: Tank: 400 - 700 liter, har sett på løsninger fra Red Sea, Waterbox og Elos. Har skjønt at sistnevnte er noe dyrt og har ikke funnet en leverandør i Norge. Utstyr: Skummer og returpumpe fra Royal Exclusive, kvalitet og lydnivå er viktig. Sirkulasjon: 2* vortech MP40. Lys: ATI hybrid T5 og led. Har også sett på algereaktor, dosering og kontroll fra GHL, carbon reaktor. Men, dette blir fort litt for avansert for meg. Hadde vært supert med litt tilbakemeldinger og tips!
×
×
 • Create New...