Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

doogledee

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

doogledee last won the day on February 3 2018

doogledee had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About doogledee

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

368 profile views
 1. husk også å plassere hullet langt nok fra kanten til at flens på gjennomføring får plass. Veit det er en "så klart" sak, men har nesten dumma meg ut på det selv en gang :)
 2. har RSM 250 herifra: http://www.stevesleds.com/Red-Sea-Max-LED-Systems_c_104.html dette fungerer utmerket, men er ikke kjempebillig. Jeg er suprførnøyd hvertfall
 3. Har StevesLED i mitt RSM 250. Veldig fornøyd med det. Har en kontrolle du kan få for en billig penge om det er interesant.
 4. Sukksess endelig fått isolert steinen og endte opp med å la steinen ligge tørt I en bøtte. når jeg plukket opp steinen idag fant jeg reka I bunnen av bøtta. se bilde. Da er jeg endelig klar for å fortsette med å sette inn levende I karret til orienteering så er denne reka ca 2 cm lang og mere blå I fargen enn det ser ut på bilde Er egentlig fornøyd med den nye aquascapen så er ikke sikker på hva jeg skal gjøre med steinen egentlig, får se på det litt etter hvert.
 5. det ser ut som jeg har endelig greid å fange reken nå har jeg en stein I badekarret med sirkulasjon og der hører jeg knepping.. det er stille I karret eneste kjipe er at det er den finite levende stein bite min som reka er I så nå har jeg ny aquascape på gang. Når støvet har lagt seg så kommer det bilder. Jeg skal fragge korallen som sitter på LS I badekarret og så får jeg se hva jeg gjør med den. Hvis noen vil ha den, komplett med mantis reke så kan de få den, må bare hente den hos meg I Oslo. ta kontakt på mobil 41565276 ved interesse. Helt gratis er en fin korall som vokser på steinen, lilla sak som dekker steinen. Ganske stor.
 6. Tiden går, og mantis reken eller hva det er er ikke borte idag var det masse knepping fra karret og jeg hadde tid idag så har fyllt badekarret og en bøtte med saltvann. tar ut en og en levende stein og legger I bøtta, om det fortsatt er knepping I karret går steinen over I badekarret og neste stein over I bøtta etc intill jeg finner ut av dette. På den måten så bør jeg forhåpentligvis klare å ende opp med steinen med krabaten I I bøtta til slutt. lov å håpe hvertfall. beginner å bli lei av å miste snegler nå. Lurer på om ildreken og peppermyntereken også ble tatt av denne krabaten så nå må jeg bli kvitt den før jeg kjøper mer levende...
 7. tenkte kanskje det var greit med ett par bilder av innbyggerne i karret. Klovnefiskene kjenner vel de fleste til men det to andre var hitch hikere på LS og hvis noen kunne tipse meg om hva det er så hadde det vært moro. Det er altså korall dyrene jeg lurer på hva heter bildene er nederst i innlegget. vannverdier i dag: Ca: 430-440 ppm Mg: 1260-1290 ppm KH: 6.4-6.7 NO3: 0 Ellers så kikket jeg i karret med lommelykt i går kveld og det absolutt kryr av små lus aktige dyr om natta. Fra ett par med mer lange til nesten en cm lange smådyr med svarte/brune tversoverstriper på ryggen. Fikk filmet de litt: men usikker på hva de er, en eller annen slags pod tenker jeg. Noen forslag? mengden av disse krypene har plutselig dukket opp de siste fem ukene ca, jeg har ikke lagt merke de tidligere og nå går det ikke ann å unngå å se de. litt rart egentlig, men regner med at det er ett bra tegn?
 8. Da er det på høy tid med en oppdatering her.Det har skjedd en del siden sist. Pumpen i deltec skummeren tok rennefart og døde så jeg monterte inn karrets orginale skummer igjen. Denne ser ut til å fungere font med ett par grep for å få ned støyen på den. Jeg klarte å klumse litt rundt i skapet og sprekke kalkmixeren min... Det fororsaket litt sure miner fra min side da jeg brukte en del tid på å få tak i den. Jeg lurte litt på å lime den, og tok kontakt med glassmester og til slutt plastkompaniet for å skaffe lim, men begge deler var ganske kjølige til å hjelpe eller i det hele tatt se på problemet. Ble litt oppgitt, ,men til slutt testet jeg litt selv og fant ut at aceton fungerer utmerket som lim til denne acryl lignende plasten som Tunze har benyttet, så kalkmixeren er fikset igjen og trykk testet i ett par dager før den nå er i drift igjen. Vi har nå fått oss 2 klovnefisk, en firefish og en wrasse som alle trives i karret og spiser godt. I tillegg er det 12 stk snegler og to eremitter som rusler rundt. Seneye overvåkning er på plass og temperatur og pH er innafor. Temperatur ligger mellom 25 og 26 grader og pH mellom 8.2 og 8.45 avhengig av tid på døgnet. Rowaphos er tatt i bruk for å få kontroll på alger og fungerer fint. Bytter filtervatt ukentlig og karret begynner å bli ikke så ille. Planen videre er nok å få tak i noen enkle korall avleggere (noen som har i Oslo?, som de vil selge? ) og noen fisk til. Vi har lyst på en gul kirurg og ettehvert en mandarin, men utover det er det ikke så mye vi kommer på som vi vil ha enda, Muligens en Anemone til klovnefiskene. Kom gjerne med råd og tips om alt fra fiskevalg til koraller fortsatt god sommer videre alle sammen.
 9. Da er påsken overstått for min del og karret begynner å få kjørt seg inn. Regner med at det blir noen fisk denne uken. Gleder meg til det... har vært laange 3 mnd med innkjøring nå synes jeg men alger avtar og karret ser bra ut synes nå jeg, alt tatt i betraktning. men under dypping av levendestein for å bli kvitt mantis, dukket det opp noen krabater jeg ikke har sett før. Er det noen som kjenner disse igjen? den største er på ca en cm vil jeg tro.... Mange av disse som datt av den ene steinen under dypping, men fisket bare opp noen få for å ta bilde.
 10. Ja jeg har lest det selv på reefcentral. Har ikke hørt noe mer knepping fra karret så det er vel mulig at jeg har blitt kvitt dyret. Ett annet alternativ er vel å legge steinen ute over natten, kulda burde ordne saken, men da dør alt på steinen... Krysser fingrene for at jeg slipper det.
 11. tok feil gitt... i går kveld hørte jeg knepping i karret igjen... så imorges så tok jeg ut de tre andre LS og la de i badekaret med ferskvann for å se om jeg kunne få ut dyret. etter kun noen minutter så hørte jeg knepping i badekaret så dyret bor i en av de steinene, eller er der nå hvertfall. lot steinen ligge i badekarret i en time i feskvann for å få jaget dyret ut av steinen, men uten hell dessverre. kom ikke ut av steinen Måtte legge alt tilbake i karret for å kunne dra på jobb, men usikker på om ferskvannsbad på 1 time er nok til å evt ta livet av en mantis reke. ett par krabber i forskjellige størrelser er jeg dog kvitt uansett. utrolig frustrerende prosess, men kommer ikke på tale å ha fisk i karret før jeg er helt sikker på at evt mantis reke er tatt hånd om. Vil ikke fore en uønsket gjest med dyre fisk eller snegler. Veit at å ta livet av reka inni steinen ikke er den beste løsningen, men har ikke fått lokket den ut på noen annen måte. I værste fall får jeg bytte ut LS, godt at jeg er i oppstarts fasen og ikke har ett godt etablert kar.....
 12. Nå er jeg minus to snegler, ser ut som mantis reke eller noe annet som spiser snegler i karret er på plass. Har prøvd med felle i ett par uker for å fiske ut det dyret som sitter inni en stein og klikker, om natta etter att lyset er av, helt uten hell. Har ikke vært sikker på hvor dyret bor men har fjernet en og en levende stein å hatt i bøtte med sirk og saltvann nå for å høre om kneppingen i karret gir seg. Det ser ut som jeg har klart å finne riktig stein nå da det er stille i karret skal la steinen står i bøtta med sirkulasjon noen dager til for å være helt sikker, men når jeg fjernet andre steiner påsamme måte så hørte jeg kneppingen i karret samme kveld, så det kan virke som jeg har endelig klart å få mantis reken eller hva det nå er ut av karret..... så var det bare å få dyret ut av steinen da....
 13. Hei, tkk for tilbakemeldinger. Har bestilt varianten med WiFi boks så trenger ikke PC tilkoblet ganske sikker på at jeg kunne ha løst det rimeligere, men veldig praktisk å bare handle alt på ett sted, fra samme produsent. Godt å høre at PAR måleren er bra gleder meg til å få tunet lyset en del i karret.
 14. Hei alle sammen, er det noen som har testet Seneye lysmåler og basic overvåknings systemet? Korallen,no har det på si nettside. har bestilt meg Seneye reef pack pakken, mest siden jeg synes det ser ut som en rimelig PAR og fargetempratur måler for tuning av LED lysene mine, men kontinuerlig overvåkning er heller ikke å forakte, dog begrenset til noen få verdier da. Etter å ha gjort litt research så fant jeg ut at BRS har testet denne og PAR måleren de testet var tilnærmet like presis som en enhet de bruker til 2700 dollar. Blir spennende å teste denne. Noen andre som har? Trenger nok også litt tips om hvilken PAR verdier man bør sikte på i karret for god vekst av koraller etc. Fargetempratur er vel kanskje litt mer personlig preferanser?
 15. Nå har kalkmixeren fra Tunze stått på i noen uker, og jeg tok sjangsen på å noen eremitter og snegler fra Tropestua. I karret har jeg nå to stk sand vendende snegler, so virker å være kanon bra alge spisere... ser at glasset er rent over alt hvor det når, og steiner etc begynner å bli renere også. jeg har 5 stk andre snegler også som surrer rundt på LS og virker å trives godt. de også spiser alger med god appetitt. de to eremittene, ildreken og peppermynte reken ser jeg ikke no til, de gjemmer seg mye og egentlig kjenner jeg at det virker litt kjipt at jeg aldri ser de, men kanskje de kommer fram mer etter hvert. Verdiene i karret er nå: KH 7.2, Ca 380-390 og Mg 1320 Mg ble justert opp ed tilsetning, de andre to verdiene har kalkmixeren tatt seg av. de har holdt seg stbile den siste uken. Polyppene i karret har begynt å farge seg ut og bli grønne, så det er kult, kommer med litt bilder ikveld eller i morgen.
×
×
 • Create New...