Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Haimat

Members
 • Content Count

  2,200
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

139 Excellent

About Haimat

 • Rank
  Forumbruker
 • Birthday 01/20/1991

Converted

 • Biografi
  Guling

Converted

 • Bosted
  Askim

Converted

 • Interesser
  Fotball og akvarium

Converted

 • Yrke
  Student

Converted

 • Fylke
  Østfold

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Interessant tema som engasjerer meg veldig. Jeg har ingen konkrete erfaringer når det gjelder filtermedier vs levende stein. Men jeg har stor tro på at filtreringskapasiteten er større hos filtermedier. Dette hevder de ulike produsentene, som også ser ut til å stemme bra med erfaringene til ulike akvarister verden over. Levende stein tilbyr riktignok mer enn bare filtrering. Farshad fra Tropestua har gjort en test av de forskjellige størrelsene av Siporax for å se hva som fungerer best. Jeg ble fortalt at den største varianten var både billigst og best (disse er ment for dambruk). De tettet seg ikke like fort som de øvrige, om jeg husker korrekt. Bioballer er lite ubredt i saltverden er mitt inntrykk. Bioballer har ikke spesielt stor overflate, og er derfor ikke effektiv mot fjerning av NO3. Denne tråden diskuterer en del rundt dette. De er derimot veldig effektiv på å omdanne ammoniakk til nitritt og tilslutt nitrat i et "trickle" filter. Denne filtreringsmetoden ser ut til å være populært spesielt for større systemer kun ment for fisk (der nitrat ikke er farlig). Legger til slutt ved et bilde av et nano oppsett, som jeg har blitt ganske fornøyd med etterhvert. Ingen levende stein (blitt fjernet over tid) eller skummer, men rundt 1 liter med Siporax, litt filtervatt og ukentlige vannbytter.
 2. Morsom lesning! Takk for at du deler
 3. Skyter inn et sidespørsmål. Hva anbefales av fosfat testsett?
 4. Interessant innlegg! Helt enig i det du sier at denne algen har veldig lett for å bli introdusert i akvariet og nærmest umulig å bli kvitt 100%. Mine erfaringer er også at de heller ikke bryr seg om høye eller lave næringsverdier i akvariet, men mulig veksten avtar noe under lave næringsverdier (?). Derimot har jeg gode erfaringer med å holde disse under sjakk gjennom diverse fisker. Mange kirurgfisker rapporteres for å spise disse, deriblant Zebrasoma'er, Naso og Ctenochaetus. Min beste erfaring er likevel Siganus'ene (Foxface), som både tar disse og nesten alle andre typer alger som måtte finnes. Bedre algespisere må en lete lenge etter
 5. Skal prøve å få med meg dette denne gangen
 6. Kondolerer! Men litt av en milepæl med 14 år i fangenskap
 7. Interessant artikkel om hold av wrasser i par eller harem. Artikkelen hevder at dette ikke er mulig over tid. Noen som har flere erfaringer rundt dette?
 8. Et alternativ som har kommet på markedet i det siste er disse såkalte shadow overflow. Virker å være ganske gode alternativer, som jeg mener å huske at noen norske leverandører kan levere.
 9. Dette ser bra ut! Følger med på utviklingen
 10. Dette ser bra ut! Følger med på utviklingen
 11. Spennende prosjekt! Følger med på utviklingen
 12. Dette ser bra ut! Følger med på utviklingen
 13. Spennende Tomas! Hvordan går det med Akvastabil Mark II'en?
 14. Hei Tomas, gratulerer og ønsker med dette det nye styret lykke til med tiden framover. Jeg har et forslag, som jeg har forsåvidt nevnt flere ganger i forumet og det er få til en såkalt Tank of the Month. Dette tror jeg vil skape entusiasme, flere som deler akvariene sine og dermed øke aktiviteten på forumet. Hvis utdelingen også kan toppes med en liten pris (hvis noen butikker er villig til å sponse dette), så hadde det vært prikken over i'en. Om det er frykt for at det er for få akvarier i Norge, kan frekvensen senkes til annenhver måned eller hvert 3. måned for hver kåring.
×
×
 • Create New...