Gå til innhold

Haimat

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2 178
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

134 Excellent

Om Haimat

 • Rang
  Forumbruker
 • Bursdag 20. jan. 1991

Converted

 • Biografi
  Guling

Converted

 • Bosted
  Askim

Converted

 • Interesser
  Fotball og akvarium

Converted

 • Yrke
  Student

Converted

 • Fylke
  Østfold
 1. Fra grunnen av og opp....

  Pent Konrad!
 2. Hei. Jeg har en 6095 tilsalgs, hvis du er interessert. Send meg isåfall bare en SMS på 90253080.
 3. Er dette ganske utrolig?

  Det er mulig, men samtidig ikke så uvanlig dette her. Det meste handler om hvordan LSen har blitt behandlet tidligere og under frakt. Om den er av høy kvalitet og en unngår at minst mulig av det levende dør under frakt, så går det som regel greit.
 4. Har du denne enda? Jeg er svært interessert! Kontakt meg gjerne på [email protected] eller 90253080.
 5. ORA Ocellaris Klovnefisker

  Et par ekte ORA Ocellaris klovner selges! Dette paret har jeg hatt siden 2011, så vil gjerne selge til noen som aksepterer en tilbakekjøpsklausul (som gir meg muligheten til å kjøpe paret tilbake f.eks. 2-3 år fram i tid, om det ikke er for mye å be om). Selges grunnet at interessen har dabbet helt av de to seneste årene noe som har ført til at akvariet ikke lenger ser ut, så det er på tide å legge bort akvariet helt for en stund. Finnes i Oslo! [email protected] eller 90253080.
 6. Tåler akvariet dette løftet?

  Reodor Felgen Jeg praktiserte en slik prosess tidligere. Da på et 2 meters lang akvarium. Det hele gikk faktisk fint.
 7. Siporax

  Strengt tatt ingen store forskjeller mellom disse. Min begrunnelse for å velge Siporax er så enkelt som at jeg enda har tilgode å se fargerike SPS akvarier som bruker Matrix. Men så må det nevnes at det begynner å bli en stund siden jeg har snoket rundt på forumer fra andre land. Siporax derimot virker veldig populært. Siporax fungerer på den måten at det skal kun gi større overflate for å kunne dyrke fram enda flere bakterier som forbruker N (nitrat) og P (fosfat). Det bør derfor ikke være spesielle krav til flow, så lenge vannet ikke står helt stille. I forhold til plassering bør dette plasseres så nærme returpumpa som mulig. På den måten har vannet blitt renset for mest mulig partikler, slik at Siporax holder seg rent så lenge som mulig. Litt "shaking" i forbindelse vannbytter vil jeg uansett anbefale. Mest sannsynlig vil ikke Siporax kunne gi fra seg den samme næringen som Zeo, da materialet som blir brukt (Zeolite) virker å være ganske spesielle der formålet ikke bare er å huse bakterier i motsetning til Siporax eller Matrix. Morsom video du har funnet der, Jasi69. Takk for deling!
 8. Skummer

  Jeg har ingen konkrete erfaringer å vise til av skummerne du nevner. Ser derimot ingen grunn til at din Deltec 1350 skulle ikke være bra nok for ditt akvarium. Deltec leverer svært gode skummeren, selv om jeg riktignok er litt skeptisk til designen på 1350 og 1455, da med tanke på at de ikke kommer med diffuserplater. Forøvrig tror jeg det er smak og behag når det kommer til hvilke merke du velger av de du nevner. Vertex (Bubble King) har et godt rykte på seg når en tar i betraktning til både kapasitet og støynivå. Personlig synes jeg Nyos quantum ser veldig spennende ut. Hvis du skal velge med hensyn til pris så er TMC et godt valg, men her finnes det også flere alternativer.
 9. Box of Water II

  Det er jeg faktisk usikker på, må jeg ærlig innrømme. Jeg brukte riktignok veldig lite LS, men samtidig slet jeg periodevis med cyano. Korallene farget derimot bra ut, og næringsverdier holdt seg lave. http://saltvannsforum.no/forum/forum/diverse/medlemmers-akvarium/24732-askimrevet-ii?p=467764#post467764 Kjørte dette i kombinasjon med kull, skummer og Rowaphos.
 10. Box of Water II

  Så at jeg hadde fått en PM av deg angående Siporax. Svarer deg her, da PM ikke fungerer på min brukerkonto. Det bruker jeg fremdeles. Hvordan det?
 11. Levende stein selges

  Beklager meget sent svar. Men de er allerede solgt!
 12. Levende stein selges

  Selger unna noen kg med flate LS. Premium stein kjøpt tidligere hos JH. Kom med fornuftig bud. Finnes i Oslo.
 13. Karantene oppsett og litteratur.

  Denne synes jeg er riktig fin; http://www.advancedaquarist.com/blog/quarantining-marine-fish-made-simple Noen av produktene er mulig utdatert, som følge av utgivelsesdatoen på artikkelen. Men det bør være mulig å skaffe lignende produkter.
 14. DIY A.R.I.D Reactor

  Spennende!
 15. Askimrevet II

  Lenge siden siste oppdatering her. Akvariet er som kjent lagt ned, da vi flyttet. Har satt sammen noen bilder som viser akvariet utvikling i løpet av disse to årene. FTS Sep 13: Dec 13: Feb 14: Sep 14: Skrått syn Feb 14: Sep 14: Apr 15: Sist men ikke minst, min favoritt innsyn:
×