Jump to content

leffi

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About leffi

 • Rank
  Forumbruker
 1. Har diatomalger i akvariet mitt, særlig på steinen da sandvenderene gjør jobben på sanden. Målingene ser fine ut med unntak av Mg som er 980 (jobber med å få den opp) samt Nitrat som er 5. Lystiden i karet er 8 timer (fra 16-24) og det kommer dagslys inn i stuen hvor akvariet er. Jeg har lamper fra Aqua Illumination og ønsker innspill på fargeinnstillinger her (Blue, White, Royal). Algene ligger som et "teppe" på endel av steinen og er vanskelig å få bort ved mekanisk fjerning (hevertslange ifm. vannbytter). Noen som har gode tips til hvordan jeg kan bli kvitt disse?
 2. hvor mye for kalkreaktoren? hvor holder du til?
 3. Skal sette opp kalkreaktor, men husker ikke hvor de ulike slangene skal. Har en slange ut fra der hvor pumpa suger vann fra reaktor, en fra outlet på pumpa og en fra inlet til reaktor samt en fra toppen av reaktor (denne med kran). Tenker å sette opp med ph-probe. Har CO2, bobleteller og magnetventil. Noen som kan hjelpe?
 4. Jeg er interessert i alle fiskene.
 5. Jeg har akkurat restartet karet mitt og har satt inn 4 x 32mm gjennomføringer i bunn for utblås og 1 50mm for inntak til pumpe. Bruker en Red Dragon / Royal Exlusive på 16.000 l/h. Dette er den eneste som er i drift nå, men noe rørlegging til så skal jeg koble til en tilsvarende pumpe med 14.000 l/h på et 50mm inntak, denne sprer jeg ut på 4-5 utblås i overflaten. Til nå - med bare en pumpe tilkoblet - ser dette lovende ut. Støymessig så er det minimal (og jeg er kresen på støy).
 6. Selger min smart ATO m/magnetventil for bruk direkte på Osmoseanlegget. Selges kr. 750,-. Har også en ekstra magnetventil til ATO, denne selges for kr. 250,-
 7. Sorry Alex, leste visst den litt kjapt jeg.. Kan splitte opp til: 1 pumpe: kr. 1.300,- 2 pumper kr. 2.500,- 3 pumper kr. 3.500,- Multicontroller: kr. 1.000,- Samlet kr. 4.000,-
 8. 3.500,-for pumpene - 800,- for kontrolleren, men fortrinnsvis samlet for 4.000,-
 9. 3 stk. Tunze 6095 + Multicontroller 7095 selges samlet for kr. 4.000,- Disse er kjøpt i Mars 2015 og er brukt i underkant av en mnd. Selges pga. overgang til closed loop. Holder til i Stavanger, men kan sendes mot forskuddsbetaling.
 10. leffi

  Død LS

  Har ca. 80 kg med LS som jeg lot bli tørre ifm. restart. Dette var bevisst, da jeg hadde plager med Dino og uønskede alger. Steinen har stått ute baljer i ferskvann i ca. 6 uker. De er etter dette kokt, før de er satt inn i akvariet. Planen er nå å fylle vann, salt og noe LS. Det slår meg at det lukter "dårlig" fra steinen, og blir litt usikker på hva som bør gjøres. Hva om jeg lar steinen gå med ferskvann og sirkulasjon i en uke, før jeg bytter ut vannet med saltvann? Noen som har en formening?
 11. Ang. overavrenning så blir dette gjennom et 50mm rør ned til sump i kjeller (rør ligger innstøpt i dekke, så umulig å gjøre noe endringer her....), returpumpe fra sump er en RedDragon 10000 l/t med 32mm utløp. Gjennomføring i karet er kun 25mm (feil ved bestilling), men dette har fungert ok tidligere. Har tidligere hatt 4 stk. 20mm gjennomføringer for vann til/fra closed loop pumper. Dette var også en stor feil som ble gjort ved bestilling, da inn/ut-løp fra pumpene er 50/40mm. Har nå borret større hull, slik at jeg får inn en 63mm gjennomføring der hvor det før var 2 x 20mm. Disse reduseres t
×
×
 • Create New...