Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

hvalfangern

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About hvalfangern

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Sandefjord
 1. holder på å bygger om litt og har følgende for salg: 350l med avrenning 240 liter. Denne kan jeg borre hull til avrenning om det et behov. 120 liter med underskap med sump og skummer og det hele. 60 liter nano kraftig modifisert med alt av utstyr. I daglig drift og er en fryd å se på. Kjøper MÅ ha stasjonsvogn eller større, og komme til Sandefjord å hente. Ta kontakt på 911 10 123. Ikke regn med svar her. -Alexander
 2. og jeg har et 60 liter kar for saltvann med skummer og uv og bioballer og overrenning og aut. vannpåfylling og integrerte vifter for avkjøling om sommeren. Dette har gååt et halvt år og er utrolig stabilt. Må skrape ruter en gang i mnd, og da er det mest kalkalger. Lett å holde og lett å flytte. Bare tapp halvparten av vannet på en kanne og flytt karet i en bil med alt oppi. Lite og pent å se på uten masse ssynlig teknikk. Jeg har lyst på større kar og vurderer å selge. Ring meg på 911 10 123 om du er interessert. ikke regn med svar her . -Alexander
 3. finnes slike runde kar? veldig nygjerrig på det halvsirkelformede karet ditt. Er ute etter et halvmåneformet kar med bredde 160. trodde jeg måtte spesiallage dette ved å lage et åttekantet kar limt sammen. har kanskje du noen forslag?
 4. hvordan får jeg lagt til bilder her da?
 5. kjøpte et 60 liter saltvann nanokar for 3000, modifserte dette noe, og tilsatte stein, sand og levende. Følhende ble modifisert5: Byttet ut til en 2500l sirkullasjonspumpe- tettet alle innsug til rensedelen untatt overflateavrenningen. Monterte aut. vannpåfylling Monterte to datavifter i lokket. Tilpasset vannhøyden så skummeren fungerte. Har ca10 kg stein av beste kvalitet, litt marmorsand, noen mykkoraller, fire fisk, en krabbe tre kreps, tre snegler og tre små sjøstjerner fra den levende steinen. Vedlikehold begrenser seg til 30 prosent vannbytte ca hver tredje uke, filtervask og tømme skummertopp hver fjerde dag. Jeg behøver ikke rense glasset. Dette tar sneglene seg av, Så så enkelt kan det faktisk gjøres. Har fungert godt i et halvt år nå, og vi har mye glede av karet.
 6. Pusser opp sumprommet i kjelleren, og selger derfor endel utstyr. Har masse utstyr, blant annet følgende: -Stor skummer, tror det er en Deltec 1060. -24W uv -150W MH -250 W MH -400W MH -Digital PH-måler -Co2 annlegg med full 2.5 kg flaske. -Calsium reaktor med defekt pumpe. -ca 50 kg levende stein. - diverse tester. -div. sand. -120 l sump -20l sump med liten skummer (motordrevet). -350l helglass akvarium med liten sprekk. Brukt som sump. -Oceanrummer 6000. -Eheim 1062. -Sander skummer, ca 1 meter høy (luftdrevet). -3 bøtter med reaktormiddel til kalkreaktor. -Stor kjøler med lekkasje. -Aut. vannpåfylling. -Div. pumper og småutstyr. Alt befinner seg i Sandefjord og må hentes der. Jeg er lite på internett, så spørsmål her vil lite trolig bli besvart. For spm. ring meg på 911 10 123 Vennlig hilsen Alexander Bekkelund
 7. Gratulere jan rune! Du skal se at dette menneskelivet de prater om ikke er så værst. Har fått fast dame selv, så det er mye hyggeligere å pusle hjemme. Saltvannshobbyen er jo perfekt til å sysle med for oss som ikke er så huslie. Hun synes akvariet er et pent møbel, og er like fasinert av livet i det som meg. Men jeg tror det er viktig for oss å lage det estetisk pent. Jeg har laget meg noen regler: maks ett akvarie, minimalt med utstyr synlig, og rydde vekk alle bøtter, hover osv hver gang. På denne måten blir det et pent møbel som fasinerer alle, og at det koster noen kroner godtar de fleste.
 8. Bruker aragonite selv, men er plaget av sandstorm. Har fått tak i smågrus av marmorstein, og tenkte å prøve dette. Den er stor npk til å ligge støtt, og hvit nok til å få den fine funklingen av lyset. Litt spent på om den avgir stoffer.
 9. tror nok pumpa di tåler struping. Mye mulig lyden gir seg etter en tid også. Jeg villr ikke boret hull i akvariet selv, men resten , silikonering og sånn, er ikke noe vanskelig. Men få en pris av en glasssmester når du alikwvel skal ha han til å lage sumpa.
 10. tror jeg har funnet løsning på fordampningsproblemet. Kjøpte en 1300kroners luftavfukter til nå ha i sumprummet i kjelleren. Denne fungerer bra. Om jeg legger noen kroner til i en større avfukter oppe i huset håper jeg denne senker fuktigheter til under 50%. Noen som har erfaringer med dette?
 11. Har ikke prøvd overrenningsboks selg men har du en av den kurante sorten skal ikke det være noe problem å få den til å fungere. Eller så må du borre i glasset for så å lage en intern avrenningboks med glass og silikon. Jeg gjorde det siste, og det var ikke noe problem. Tror nok sump er løsningen for deg. Mye lettere å holde konstant saltinnhold med aut. vannpåfylling pluss at du får plass til skikkelig utstyr. Sumpens størrelse kan variere, men man må plassere skott og pumper og nivåfølere og stuss i hovedkaret slik at det ved feil og strømbrudd ikke renner over noe sted. Dette er ikke så vanskelig. Litt regning og titting på diy sider så går det bra. Laget et slik system selv til mitt 350l kar. Skal forresten selge dette. Når ting dør er noe galt. Ville brukt tid og penger på et bra teknisk oppsett før jeg hadde puttet mer penger i dyr om jeg var deg. Klok av skade vil jeg ha et 100% fungerende teknisk oppsett før jeg legger tusenlapper i levende ting når jeg nå setter opp et helt nytt kar på nyåret.
 12. Skal sette opp et større kar og trenger i derfor kalkvannsmikser og levende stein, så om noen har, ta gjerne kontakt på pm eller 911 10 123. -alexander
 13. fikk totalkrasj i karet her om dagen så da fikk jeg en grunn til å bygge om hele greia. Steinen ligger til kurering, og regner med å sette opp drømmekaret utpå nyåret. Så da er jeg i god gang med planleggingen. Lurer nå på hvordan jeg skal konstruere den kunstige øya midt i karet. Et alt. er å bruke samme som de bruker for modelljernbaner. Et bedre alt er å lage fjellet selv. Noen som har forslag til matriale? gips?
 14. driver å funderer litt på årasken til krakket. Greit å lære til neste gang. Tror hendelsesforløpet var slik: Etter tre døgn med kontinuerlig 150w metalhalogen dør tre steinkoraller og en blå svamp. Tror svampen avgit gifter som dreper noen mykkoraller eller fisker. Dette akselererer prosessen og så dør alt. Burde jo egentelig fått en havarikommisjon til å se på dette. Noen som har like, evt andre erfaringer med krasj? Greit å spre litt kunnskap om dette så en kan sove litt bedre når en har investert stort.....
×
×
 • Create New...