Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

ErikB

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About ErikB

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Oslo

Converted

 • Fylke
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for svar folkens! Jeg har i mellomtiden vært en tur på Alna og i Heggedal å kikket på litt kar. Har enda ikke landet på noe. Min utfordiring er plassering, samboer og strl. Men vi har nå besstillt oss ny soffa etter samboers ønske (ren taktikk fra min side) Venter egentlig litt på at den skal komme i hus da den er litt mindre enn den som står der i dag. Da finner jeg endelig ut av hva som får plass. Ser for meg at det blir max 250l. Så på ett Kina kar hos J.H som var på 250l, (50x100x50) altså et avlangt kar men fikk ikke noe pris da han ikke fant prisliste. Viktig for meg at det er så lite lyd som mulig og at det ser pent ut, gjerne value for money Noen som kjenner til Kina karrene som J.H selger? Er også inne på tanken på et mere firkantet kar, noen formeninger for og i mot det? Må jeg jo innrømme at jeg har falt for løvefisk! Den ser jo så majestetisk ut, håper på en slik en i karret bla.
 2. Hei, sparker litt liv i denne tråden igjen. Har nå kommet i hus i ny leilighet osv.. MEN, samboer er ikke helt med på dette med akvarium. Etter litt forhandlinger, ser det ut til at jeg kan få skvist inn ett. Veldig viktig at "møbelet" ser pent ut, men 400l kan jeg bare drømme om. 100-200l i "cube" akvarium skal gå greit 60x60x60cm ish.. Kom gjerne med forslag, plug'n play er greit for en nybegynner, eller? Viktig at det bråker minst mulig. Tenker at brukt er veien å gå. Tenker ikke et ferdig med alt levende innehold. Har litt lyst til og starte fra scratch and play the wayting game.. Har tenkt meg innom Jan Holdt i Heggedal en dag, mulig de har en bra deal der. Det jeg lurer litt på, kan jeg han en løve fisk i akvariet sammen med ett klovnepar? Gjerne noe annet også? Finnes det noe "artige" ting og ha i akvariet ala løve/scorpion fisk. Eller blir akvariet rett og slett alt for lite??
 3. Tusen takk Sailfish Enda litt usikker på str, driver og skal flytte til våren. Leiligheten er enda ikke ferdig så det er litt uvisst hva jeg får plass til. Krysser fingre for ca 400l Designet har en del og si siden det skal stå i stuen ett eller annet sted. Fruen er ikke helt med på hva som helst...Estetikk er nok vel så viktig. Viktig at det ikke bråker for mye heller. fikk ikke linkene til og fungere, mulig det er meg som er litt treg.. Tusen takk alle sammen så langt mere dumme spørsmål kommer etterhvert
 4. Hm.. Trodde disse RedSea var komplette med alt man trengte inkludert for å komme i gang...
 5. Her er linken til RedSea akvariumet jeg kikker litt på http://www.redseafish.com/max-concept/max-s-series/max-s-400-2/ Ikke kommet så langt at heg har noen formening om dette har bra/dårlige specs..
 6. Takk for svar Jeg kommer definitivt til å ta en tur til Heggedal og Jan Holt. Noen andre butikker/nettsteder som anbefales? Er fortsatt der at jeg leser og leser for å prøve og sette meg inn i alt fra utstyr, kjemi, fisk, nyttedyr, koraller og levende steiner.. Ikke minst hvilke fisker, koraller som går/ikke går sammen. Har heldigvis ikke dårlig tid, så tar det litt etterhvert. Veldig nyskjerrig på disse automatiske løsningene som bla RedSea leverer, synes det virker bra. Noen som har erfaring med slike opplegg?
 7. Takk Jeg har litt lyst på noen klovne fisk, kirurg fisk og en løve fisk. Gjerne noe annet også. Ingen preferanser eller formening om koraller, levende stein osv.. Er fortsatt der at ingen ting er bestemt, siden man kommer til å bruke en del penger er jeg opptatt av "riktige valg" i forhold til utstyr og sammensetning av fisk, koraller, nyttedyr og alt det man kan ha i karret. Ser for meg at jeg ikke kam ha noe særlig større enn 400l. Hva er minimums strl? Vil jo gjerne ha litt mere enn en reke i akvariet. Håper også jeg kan finne en butikk med hyggelig betjening og god kunnskap.
 8. Hei, Litt kort forhistorie først. Har tidligere (i min ungdom) har ferskvanns akvarie. Startet med ett på 50l og avsluttet med ett på 250l. Har hatt utrolig mye forskjellig i akvariet. Bla. Hummer, kulefisk, oscar, paronhai, elefantfisk, piraya, cycklider + alle de "vanlige" fiskene man finner i selskapsakvarium. Men etterhvert som interessen for alkohol og jenter ble større så ble akvariet solgt. Har alltid hatt en fascinasjon for denne fantastiske hobby. Men nå som jeg har blitt "voksen" har jeg lyst til og starte opp igjen. Har vært litt frem og tilbake med meg selv på om deg skulle bli ferskvann eller saltvann. Utrolig lyst til å prøve meg på saltvann. Det er nok det jeg skal prøve meg på etterhvert. Her om dagen tok jeg turen til Akvariemagasinet på Alnabru. Prøvde og spørre litt, fortelle litt om "min historie" og rett og slett få litt tips og råd alt fra str på kar til fisk og til hele prosessen. Damen var rett og slett totalt uinteressert i og hjelpe meg. Eneste hun sa var at saltvann var dyrt! Jaja, tenkte jeg.. Synd for dere at jeg ikke kommer til å legge igjen 1kr her. Merkelig at man yter så god service når det kommer en kunde inn i butikken som er ute etter i å legge igjen en god slump med penger... Nok om det. Tok turen til Tam på Alna, hvor jeg har sett de har stor akvarie avdeling. Der fikk jeg en god opplevelse, de var virkelig engasjerte Kikket litt på ulike akvarium, og løsninger. Fikk presantert ett kar på ca 400l fra RedSea. Virket veldig bra og hadde alt jeg trengte av utstyr inkludert. Kjenner dere til RedSea akvarie? Noe positivt eller negativt? Er 400l en grei strl? Vil jo gjerne har mer enn 1 fisk og 1 reke i karret.. Kjøpte en bok på Tam om saltvannakvarie, mye god lesning. Har enda ikke bestemt meg for hva det blir, og hvor jeg handler. Tenkte ta en til til Jan Holdt også. Siden det blir mye penger (for meg hvertfall) så blir det grundig reesearch før jeg trekker kortet. Gleder meg stort til prosessen fremover Beklager skrivefeil osv.. Sitter på en Iphone, litt knot.. Mvh Erik
×
×
 • Create New...