Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Sandali

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Sandali

 • Rank
  Forumbruker
 • Birthday March 3

Converted

 • Bosted
  Oslo

Converted

 • Fylke
  Oslo
 1. Da har vi fått ordnet oss lys, grovere skjellsand og en fisk. Lyset er en Aqua Illumination Prime HD, et lys med litt mer muligheter for tidsintervall og innstillinger, da det forrige kun var av/på med hvit og blått lys. Lyset er også lite nok til å passe inn i lokket på akvariet så vi beholder original looken, tross for 4 skruer som sikker opp av "grillen" på toppen. Bøyde til to remser med patentbånd for å holde den på plass og i vinkel, så lyset når helt frem til kanten av akvariet. Tok ut et par kilo med den gamle finkornede sanden vår og la til 3,5kg med levende skjellsand. Dette fordi den bitte lille internpumpa vår klarte å flytte på for mye sand. Vi har satt "blåbær treet" i hjørnet så den er litt skjermet for lys, og pumpen rett bak den så den får god sirkulasjon og forhåpentlig vis riktig mengde lys på seg. Den blomstrer et par ganger om dagen, vet ikke om det er normalt, eller om den konstant bør være ute å blomstre. Fikk endelig ordnet oss en fisk, etter at lyset var på plass, så den får en litt mer behagelig sol opp/nedgang i stedet for brått av/på. Ville nok egentlig ha en goby med en pistolreke, men da sjappa ikke hadde et symbiosepar inne, så ble det en liten klovn i stedet. Tenker å ha fisken så lenge den holder seg liten, så avtalte vi med butikken at vi kan få byttet den inn i mindre, hvis vi føler den blir for stor for det lille akvariet. Et spørsmål: Det virker som at hammerkorallen ikke åpner seg like mye nå som vi har fått fisk i karret. Henger dette på greip? Den har egentlig vært veldig åpen og stor og fin i lengre tid, men nå vil den liksom ikke åpne seg fullstendig. Bilder av div.
 2. Er vel på tide med en liten oppdatering her. Sump med DIY overflowbox har stått å gått stabilt i en mnd nå, har bestilt nytt lys; AI Prime HD for å få mer kontroll på lysnivået og et automatisert solopp/nedgang. Lyset vi har i dag er bygd inn i originallokket, og ser bra ut fra utsiden, men kan ikke akkurat skryte av lys og funksjonene. Skal forsøke å få bygd Prime'n inn i et lokk å se om det blir bra spredning, ellers får jeg løse det på noe annet vis. Har hatt gode verdier i vannet i en måneds tid, og har anskaffet våre første koraller. Vet det er forskjellige meninger om hva som passer og ikke passer i diverse akvarier, men det virker som at korallene trives, tross de bare har vært her i noen uker. Syntes det er morsomt å se at Ricordea'en har strukket seg over mot LS'en allerede. Bilder tatt med telefonkamera
 3. Her er noen bilder. Tilfredsstillende å se at vannet såvidt går over "nød"-røret i boksen. Ved å ha det sånn, så er det totalt lydløst, det eneste jeg kan høre fra akvariet er en nanostream pumpe jeg har i sumpen.
 4. Takk takk, den grønne (retur) slangen går igjennom et hull, er limt fast med pvc lim, så silikonert over. Er blitt testet, og den lekker ikke. Slangen går rett ned i sumpen, så OM den skulle sluppet igjennom en dråpe eller to i døgnet, så hadde det ikke vært verdens undergang. (men det gjør den altså ikke, den er tett ) Boksen er laget av akryl, ja.
 5. Oppdt: Sump. Valget falt på en sump, så vi satte i gang med å lage dette, kjøpte et 47 liters akvarie og noen akrylplater som vi fikk silikonert fast for å lage vegger i sumpen. Edge'n har en kolonne på baksiden hvor det er ment å ha originalfilteret og kabler til varmekolbe og lys. Lyset vi har satt i er laget inn i original-lokket til Edge'n, for at vi skulle bevare det originale designet så godt som mulig. Ønsket om sump var for å få mer vann og for å få gjemt unna varmekolbe og annet som ble værende synlig i selve akvariet, men det viste seg å være litt problematisk å få vann ut av akvariet og ned i sumpen uten å drille hull i tanken. Vi så litt rundt etter en overflow-boks som kunne gjøre denne jobben, men vi likte ikke utseendet og størrelsen på prefilter-boksen som skulle være inne i akvariet, så vi bestemte oss for å lage noe selv. Vi var heldige og fikk låne en laserskjærer for å få kuttet hull til returslange og gjennomføringene til et herbie rør opplegg i samme boks. Boksen vi laget har en blanding av overflow med u-tube og herbie-prinsippet. Sumpen har nå litt levende stein, en sirkulasjonspumpe og en Eheim compact 600 til retur. Skummer er bestilt.
 6. Takker for svar! Enig i mye av hva du sier her, kanskje rett og slett utelukke fisk fullstendig. Viste ikke at Xeniaen var så raskt voksende at den blir et problem. Bra tips med GSP, ser veldig bra ut. Ang litersyken erfarte jeg det for noen år siden på ferskvannsiden, gikk fra gullfiskbolle til 60l til 120l ila et halvt års tid. Ser ut til at saltvann har en vesentlig prisforskjell, så får se om den biter like hardt denne gangen
 7. Hei til alle Salte gærninger. Vi er to ferskinger fra Oslo som har begynt et lite saltvanns-prosjekt. Utstyret vi har: Fluval Edge 23L Ultrabrite 18W led med dim funksjon Tunze Nano sirkulasjons pumpe Ca 5kg Aragonite Sand Ca 5kg Levende stein AquaClear 20, med kull. Utstyret vi vurderer å ordne oss: Sump Tunze - Comline DOC 9001 - Skummer Noe mer Levende stein til sump Tanken er at så lenge vi har 23L i karret bør det holde med regelmessige vannbytter, og går vi for sump så må vi skaffe oss en liten skummer. Har allerede to små turbosnegler og en eremittkreps med flotte blå bein. Planene: Xenia Zoantharia Goby med en Pistolreke evt En eller to små klovnefisk, til de blir for store. Status på karret: Nh3/Nh4 0 No2 0 No3 20 PH 8.6 Nærmer oss nok slutten av innkjørings-syklus. Har utført 10% vannbytte en gang i uka på karret. Tips og triks taes i mot med stort takk, og om noen har noe Zoan eller Xenia til en hyggelig pris, så kjøper vi gjerne. Vi gleder oss til å komme i gang.
×
×
 • Create New...