Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

tofsti

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About tofsti

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Bergen

Converted

 • Fylke
  Bergen
 1. tofsti

  LS (Bergen)

  Noen som selger?
 2. Slik jeg har forstått det så skal det tilrettelegges for auksjon av fisk og koraller søndagen. Michal og Dream står for akvarier og sørger for at det overlever
 3. Hei, sender du? Hva ønsker du eventuelt for lampen?
 4. Har du vurdert å resette karet? Skrubbe steinen, ny sand, nytt vann og diverse tilsetninger i sumpen for å fjerne nitrat og fosfat? Jeg klarte å skakkjøre første karet mitt, bestemte å restarte karet, i sumpen plasserte jeg diverse for å absorbere fosfat, nitrat ol fra begynnelsen av - da gikk det superbra.
 5. Dream Aquarium kan definitivt anbefales. De har sikkert de billigste custom made/akvarie på mål på markedet, ikke nok med det så har de også prisgaranti på samtlige varer. Fyren som driver butikken er ekstremt hyggelig, hjelpsom og ikke minst kunnskapsrik. Han har master i akvakultur/akvaristikk, i motsetning til sikkert samtlige forhandlere i Norge
 6. For å fjerne fosfat og nitrat i vannet, kan du f.eks bruke NOPOX (karbondosering): http://dreamaquarium.no/nettbutikk/default/red-sea-no3-po4-x-1l.html Har selv god erfaring med denne.
 7. Hvorfor i all verden vil du ikke gå til innkjøp av tester? Tester er et "must". Grunnen til at du har alger og dritt er pga du har mye fosfat og nitrat i vannet.
 8. Hei, takker for input! Jeg har tidligere hatt LED, etter jeg så hvor bra T5 kunne være (bla bra vekst på sps etc) ville jeg prøve ut dette. Det var denne kombinasjonen av lysrør jeg ble anbefalt av en eller annen grunn. Har du forslag til hvilke lysrør jeg skal bytte 2x Giesmann pure actinic med?
 9. Jeg har en t5 lampe med følgende lysrør: 3x Giesmann pure actinic 1x Giesmann Power Chrome aquablue+ 2x Sylvania coralstar Det er mulig å time når 2 og to av rørene går av/på. No har jeg følgende innstillinger: 1: 2x Sylvania Coralstar starter kl: 08:30 og er på i 12 timer 2: 2x Giesmann pure actinic starter kl 13:30 og er på i 6 timer 3: 1x Giesmann power Chrome og 1x Giesmann pure actinic starter kl 03:30 og er på i to timer Hva er de optimale innstillingene?
 10. Er det noen ulemper ved å dosere f.eks nopox eller vodka/eddik i karet for å motvirke/hindre de beryktede oppstartsalgene?
 11. JEg har handlet en del korallen fra http://dreamaquarium.no/nettbutikk/
 12. Ekstremt bra tiltak av Dream Aquarium. Hadde vært morsomt å møte saltvannsakvarister fra hele landet, face to face. Håper det blir mange deltagere og masse items på auksjonen.
 13. tofsti

  Chalice Echinopora

  ER denne solgt? Sender du eventuelt?
×
×
 • Create New...