Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Runeb

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Runeb last won the day on March 17 2019

Runeb had the most liked content!

Community Reputation

17 Good

1 Follower

About Runeb

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Røyken

Converted

 • Fylke
  Buskerud

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. beklager sent svar. Det er Kenya tre, sarcophyton(?), pulserende xenia, grønne stjernepolypper samt div skiver og knapper. Om du tar alt, kan det også følge med det som er av snegler,krepser osv. Et par klovner er det også..
 2. Hei. Skal legge ned et 200l tmc signature akvarium. I første omgang ønsker jeg å tømme karet for LS (ca 15 kg) og div mykkoraller. Har vært i gang i ca 5 år og er derfor godt innkjørt. Kan ikke se noen glassroser. Tenkte 1500,- for LS, 2000,- inkl levende.
 3. Sumpen . Består av 5 rom. Jeg har fyllt opp to med LS og korallgrus for filtrering. I tillegg er det et kammer for nedløp i filtersokk, et for skummer og returpumpe og et for RO-vann til etterfylling (automatisk)
 4. Ca 100l sump i skapet. Jeg har planer om en tur til Drøbak på søndag
 5. Etter å ha kjørt saltvann i et Akvastabil mark II 540l uten sump i 5 år, ble det tid for litt endring. LS og bakvegg var igjengrodd av Xenia, grønne stjernepolypper og annet mykt. Jeg tok en avgjørelse om å tømme karet helt, vaske det ned, og starte det opp som er rent selskapsakvarie (ferskvann). I tømmeprosessen kom selvfølgelig saltvannsabstinensen . Jeg hadde en del nyttedyr, LS og korallsand tilbake. Gikk derfor til innkjøp av et brukt Signature 90 med teknisk utstyr. Startet opp akvariet med ls, sand og litt mykkoraller fra det gamle karet ca 5.mars 2019. Så langt ser alt bra ut, og har så vidt begynt å sette inn litt fisk og LPS. Vannverdiene har sett bra ut hele tiden, NO3 var på 2 første uken, nå er den nede i 0,5. PH 8,2 KH 6,5 Nitritt 0.
 6. Betalt på Vipps, på tide at jeg ble medlem....
 7. Hei. Nytt (brukt) kar har kommet i hus, denne gang med sump. Bend som settes inn i gjennomføringene har silikonrester på seg, men jeg spør for sikkerhetsskyld: Hvordan fester jeg rørene slik at det blir tett? mvh Rune
 8. Bruker red sea. har økt saltinnholdet litt i høst, så det er vel forklaringen...
 9. Første vanntest i år. PH 8, no3-2, ca 400, mg 1500, KH 9. Helt ok, men jeg skjønner ikke hvorfor mg har blitt så høy. Det eneste jeg tilsetter er litt kalk.
 10. Skjønner foresten ikke hvorfor tapatalk plutselig har begynt å legge inn doble bilder..
 11. Har i hvertfall oppført seg eksemplarisk den første uka. Her er en annen nykommer :[ATTACH]26371[/ATTACH]
 12. Blue throut trigger, Xanthichthys auromarginatus. Kjøpte et par, skal være snille både med koraller og fisk.
 13. Nyeste tilskuddene: [ATTACH]26354[/ATTACH][ATTACH]26354[/ATTACH]
 14. Karet har kommet seg etter hetesjokket. Alle verdier jeg måler er ok, men sliter med litt mye fosfat. Korallene ser ut til å trives, til uka må jeg nok begynne å luke xenia før den tar helt overhånd.
 15. Litt trist å komme hjem til akvariet etter ferie. Temperaturen har ligget på godt over 30 grader over lang tid. Rock beautyen, pussereker og en del sps og lps har ikke klart varmen... Får være glad for at såpass mye har klart seg. Varmepumpe er bestilt og blir montert i morgen....
×
×
 • Create New...