Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

Mr_Stian

Medlemmer
 • Innholdsteller

  474
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Mr_Stian vant dagen sist April 22

Mr_Stian hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

16 Good

Om Mr_Stian

 • Rang
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Stavanger

Converted

 • Fylke
  Rogaland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hvor har du fått tak i dette Flatt jernet?
 2. Fantastisk bra arbeid! Har prøvd å studere bildene dine litt med tanke på avstiving I toppen. Hva er det du bruker der? Ser du har 1 avstiver mellom front og bak. Måten jeg hadde tenkt å bygge på så hadde jeg tenk å bruk 3 stk i tre, men ser jeg vil få litt utfordringer med lys.
 3. Mr_Stian

  1 tønne med tør LS ca 150kg

  Ok. Hvis du fremdeles har dette I begynnelsen av juni så kommer jeg innom og henter kjører forbi da.
 4. Mr_Stian

  1 tønne med tør LS ca 150kg

  Hvor er det du holder til?
 5. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Takker for tilbakemelding. All treverk bak kommer til å bli malt med vanlig våtroms membran var planen. Angående tilgang til frontruten så har jeg ikke tenkt på det. Har egentlig bare tenkt å ha en magnet på den. Ikke så mye arbeid å lage luke etterpå. Jeg har og en skrape jeg kan montere på lang arm så satser på at det holder
 6. Må vel få laget en tråd om det nye prosjektet mitt. Jeg har planlagt å bygge meg ett nytt større akvariet i kryssfiner. Liker å lage ting selv å tenkte dette var en grei og billig måte å få seg ett stort akvariet. Har i dag ett 480 liter Elos 120XL kar som står i stua. Med sump i etasjen under på rundt 500 liter som består av 3 forskjellige kar. Ett til vannbytter, ett refugiet og ett til returpumpe og levende stein. Det nye karet kommer til å bli flyttet ned i kjelleren. Så teknisk rom vil også bli flyttet litt. Sumpen kommer kanskje også til å øke litt da jeg får plass til litt mer nå. Det nye karet vil få må 225x90x85cm. 90cm blir høyden. Dette blir 1720 liter i utvendige mål, men når alt kommer til alt så havner jeg nok rett under 1500 liter pluss sump. Karet skal bygges i 18mm bjørke kryssfiner med glass i front. Renoverer kjellerstuen så det blir i skilleveggen mellom kjellerstue og bod. Overrenningen blir på høyre side. Jeg har allerede fått tak i 3 sett med Pond Armour, Pond Shield til å tette kryssfineren med. Siden jeg ikke kan bygget karet ute så måtte jeg ha en epoksy som ikke luktet, å det gjør ikke denne. Pluss at den er testet av mange i usa. Fremgang så langt er at jeg har bygget veggen hvor akvariet skal stå, samt så vidt begynt på selve rammen det skal stå på. Dette egentlig bare for å se hvor stort det blir. Vil nok ta en god stund før jeg blir ferdig, da jeg skal gjøre ferdig kjellerstuen før jeg begynner på selve monteringen av karet. Men tenkte kanskje det var kjekt med en tråd. Litt bilder må jo bli med Som dere ser så blir stativet bygget i tre. I front så blir det en 2x4 på høykant med 6 støtter i 2x4. I bakkant så blir det en 2x8 bjelke med påskrudd 2x4 bjelke som støtte for bjelkene som går på tvers. Blir 6 stk 2x4 på høykant. I bakkant så vil det kun bli 3 eller 4 støtter, men i 4x4. Dette for å enklere komme til med sump. Noen som kan si noe om dette blir for svakt eller alt for sterkt? Min far som er byggingeniør mener dette er mer enn nok!
 7. Mr_Stian

  Borte i lengre perioder

  Ett par måneder uten tilsyn er nok litt i lengste laget. Når vi reiser bort så har jeg en som kommer innom 2-3 ganger i uken for å sjekke at alt er bra. Har da automatisk forer, men han gir ekstra frossen mat til de. Jeg har apex så alt er satt opp automatisk da jeg reiser en del I jobb og madammen er ikke interessert i å gjøre noe mer enn å mate.
 8. Hvordan gikk det med vannfyllingen? Regner med det har fått stått noen dager nå med vann i. Noen lekkasjer?
 9. Mr_Stian

  Sump

  Så mye som du har plass til! Du får vel aldri ett stort nok refugiet!
 10. Så det blir konstant flow på alle utløpene?
 11. Mr_Stian

  Sump

  Hos meg så faller nivået i hovedkaret med ett par cm bare. At det skal gå ned 10cm vil jeg si er mye. Det avhenger av hvor høyt du har retur løpet I karet. Det sugerør vann når strømmen går til det får luft inn i røret. Ønsker du å ha dette langt nede i karet så kan dette unngås med å borre ett lite hull i på det høyeste punktet. Dette har jeg hos meg.
 12. Hvordan planlegger du å sette opp closed loop? Skal du bruke en ventil til å fordele på de forskjellige utløpene? Som en oceans motion? Eller blir det lik flow på alle? Vurderer også å bygge closed loop, men har ikke bestemt meg helt enda.
 13. Takk for input. Har og sett på 18mm Bjørke finer. Fått pris på 1300 pr plate ink mva. Hva betalte du? Hadde selv planer om å lage rammen 10cm, hvor glasset overlapper med 5cm. Jeg har foresten bestilt pond Armour sin pond shield. Siden jeg må stå innendørs å lage dette. Lager tråd når jeg kommer hjem.
 14. Ett par spørsmål til deg. Hvor tykke er platene som du bruker? Å hvor mye større er glasset enn selve hullet du har skåret ut? Hvor stor er selve rammen rundt om du forstår. Holder på å planlegge selv her
 15. Sist jeg bestilte glass fra Pilkington så greide de å kappe det feil til meg og. Der hadde de og byttet om på to tall. Gikk feil vei hos meg så den ble for kort. Men jeg fikk nå ny men kjedelig å tar tid. Hvilken farge skal du ha? Var det ikke Mapecoat I som kunne være giftig?
×