Gå til innhold
Informasjon
 • Husk å book neste Reefmeet i kalenderen. Søndag 24.03.19 i Drøbak. Mer info kommer
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • NYHET. Nå kan man legge ut objekter i "kjøp og salg" å motta bud hvis man ønsker. Sjekk det ut!
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Mr_Stian

Forumbruker
 • Innholdsteller

  520
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Mr_Stian vant dagen sist April 22 2018

Mr_Stian hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

19 Good

Om Mr_Stian

 • Rang
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Stavanger

Converted

 • Fylke
  Rogaland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Kjekt at folk følger med her! I går ble det fylt opp til ca 65%, samt at overrenningen ble fylt sånn at alle gjennomføringene hadde vann over seg. Dette for å sjekke for lekkasjer. I dag morges så alt fint ut, å det ser ikke ut som om akvariet har rørt noe på seg. Så i kveld blir det fylt helt opp. Har som sagt en liten returpumpe som vil holde sirkulasjon bare for å simulere skikkelig drift.
 2. Jeg har brukt vanlig våtroms membran til dette. Selve akvariet er ikke malt utvendig enda da jeg vil vente til etter testen med vann. Er enklere å se en eventuell lekkasje når den er ubehandlet.
 3. Lenge siden sist oppdatering her så er vel på tide. Forsendelsen med Epoxy tok mye lengre tid enn først antatt, og så har jeg måttet reise en del på jobb så dette prosjektet ble satt litt på vent en periode. Men nå er jeg i gang igjen å det ser ut som jeg fyller vann i enten i kveld eller i morgen. Fikk litt utfordringer med å få epoxyen til å henge på sparkelet som jeg brukte til å dekke skruene jeg brukte for å feste forsterkingene med. Men ser ut som det funker nå. Mesteparten av PVC er oppe å går å jeg har fått lånt meg en liten returpumpe for å få litt sirkulasjon på vannet. Skal kun bruke ferskvann til å begynne med for å sjekke for lekkasjer osv. Overrenning består av 1 stk 32mm som går direkte til skummer, 1 40mm for å justere høyde i overrenningsboksen å 1 40mm som reserve. Dette er nok litt overkill, men vil ha kapasitet til å ta imot alt vannet fra surge tanken. Sumpen er delt i 2 like store kar for å enkelt kunne ta de ut uten å demontere stativet. Her er det 2 stk 40mm gjennomføringer. 1 til vanlig bruk og 1 hvis denne ikke skulle kunne svelle unna når alt feiler. Den siste er ikke satt opp enda, bare plugget. I tillegg så har jeg laget ett ekstra kar som hvis jeg har regnet rett kun skal brukes ved strømstans. Pga aktuator på surge ventilen så vil denne åpne når det blir strømstans som igjen vil føre til veldig mye vann i den siste sumpen. Mer enn kapasiteten til denne. Så derfor har jeg ett ekstra kar som skal kunne ta imot dette hvis alt skulle feile. Her vil det være en flotør som gir beskjed om det er vann oppi sånn at enkelte pumper ikke starter før jeg manuelt har fått sjekket det. Regner ikke med at dette skal bli noe problem, da jeg har hatt 1 strømbrudd de siste 4 årene. Å dette varte ikke mer enn en times tid... Returpumpen er en Jebao pumpe på 12.000 liter. Denne går rett over til ett 32mm rør som splitter seg i 2stk 25mm stusser. Her har jeg 2 stk forskjellige typer utblås som jeg skal teste. Kommer tilbake til disse senere da jeg ikke har noe mer info om de enda. Men er 3/4" NPT kobling i utblåsene så enkelt å bytte. Har og vurdert en enveis ventil her, men får se hvordan det oppfører seg når jeg har fått vann i karet. Og sist ett bilde av overrenningen som blir limt. Bruker det man finner for å få rette høyden. Ikke den fineste overrenninngen men den kommer til å gjøre jobben, å det er ikke så mye du ser til den fra utsiden. Ville ha den gjennomsiktig da det er enklere å følge med på høyden i den da.
 4. Når det gjelder selve størrelsen på hullet du skal bore så avhenger det av typen gjennomføring du skal ha. Jeg bruker www.koiimport.dk som referanse. Her står det hvilket hull du må borre for de forskjellige gjennomføringene de har.
 5. Hvor i landet holder du til? Jeg bruker sjøvann året rundt men får hentet fra dypt vann så kvaliteten er god året rundt. Trenger ikke tilsette salt heller.
 6. Jeg har tidligere brukt det jeg hadde av tilgjengelig LED lamper. Dette har vert fra helt billige led med kun hvite og blå samt en fullspektrum DIY lampe. Den siste funket best. Men kom over disse på ebay: https://www.ebay.com/itm/45W-LED-Grow-Light-Full-Spectrum-Panel-Hydro-Veg-Bloom-Flower-Indoor-Plant-Lamp/273333251417?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 Tenkte jeg måtte teste så bestilte 2 stk. De er laget i veldig billig plast og virket til å være av lav kvalitet. Men de funker som bare det! Vokser nesten dobbelt så fort med disse kontra de andre jeg har hatt. Så gjenstår det bare å se hvor lenge de varer da!
 7. Vi har en importør her i Stavanger som selger ganske mye spesielle finer sorter. Samt annet treverk. Husker ikke navnet i farten. Er nok ikke du får tak i på den vanlige Byggmakker butikken. Jeg vil tippe det meste av epoxien går med til siste rest her så tror ikke du skal håpe på at det er noe igjen desverre. Siden jeg først oppdaterer her så kan jeg si at SmartATO funker ikke når den skal regulere ett så stort volum som det ble i IBC tanken. Så denne er byttet ut med en gammel ato jeg hadde liggende som er helt manuell med flotører. Denne er igjen koblet til en litt større pumpe en vanlig. Dette ser ut til å funke bra.
 8. Ikke så mye som har skjedd her de siste ukene. Går fremdeles å venter på mer epoksy som er på vei over havet med båt. Ser ut som dette kommer i slutten av Januar. Så får satse på å ha vann oppi i løpet av februar. Ellers har jeg fått satt begge sumpene på plass. Jeg har også stein gående i en halv IBC tank til modning. Siden jeg ikke hadde kalkulert med så lang levering på denne epoksyen så har jeg tatt litt vannbytter å tilsatt fordampet vann manuelt. Jeg må nå ut å reise litt så jeg måtte finne på en måte å erstatte fordampet vann. Jeg har en ekstra SmartATO liggende som jeg tenkte å bruke. Problemet er at IBC tankene ikke har gjennomsiktig plast. Jeg gjorde en test om silikon festet på dette, og det gjorde det. Så jeg borret ett lite hull, limte på en glassplate så nå har jeg SmartATO gående på dette systemet også. Den har nå gått i 2 dager bare så litt kort tid å se om den funker. Litt redd for at den ikke skal takle den store mengden da den må justere nivået på hele karet i stede for bare ett retur kammer. Men satser på at det går fint! Ett par bilder av oppsettet: Varme, 2 pumper for sirkulasjon og stor Deltec TC2060 skummer! Smart ATO:
 9. Alltid kjekt å lese trådene dine da du forklarer såpass godt! Nesten så jeg vurderer å gå til anskaffelse av en slik jeg og. Når det gjelder skapet ditt så er det en enkel sak i kappe dette hvis du ikke finner noe som har ønsket dybde. Dette har jeg gjort mange ganger for å endre både bredde og dybde på noen av IKEA sine skap
 10. IKEA har veggskap stammer som er 40 brei, 37 dyp (inkl opphenget) og 60, 80, eller 100cm høy Dette: https://www.ikea.com/no/no/catalog/products/80252112/#/80252112 så har du hvit front i høyglans: https://m2.ikea.com/no/no/kjokken/ringhult-hoyglans-hvit-pub1fcf64c0 Meget bra du deler dine erfaringer med dette
 11. Har vel ett mål om å få vann i det nye bygget mitt i løpet av februar. Så får vi se hvor lang tid det tar før levende kommer oppi!
 12. Dette var interessant lesing. Jeg he vel brukt sjøvann i snart 5 år. Hovedsakelig hentet hos en IRIS utenfor Stavanger som henter på 85 meter. Dette er vann med stabil og god kvalitet hele året. Jeg oppbevarer dette på en IBC tank utendørs som står litt gjemt, men får litt sollys. Spesielt på sommeren. Står gjerne 2-3 mnd før det blir brukt opp. Har ikke merket noe negativt ved dette vannet. Har alltid sirkulasjon i denne tanken.
 13. 25mm rør til gjennomføring vil jeg si er litt i minste laget på en 250 liter. Ville hatt minst en 32mm. Nå er det vel sånn at alle durso oppsett drar med seg luft så dette vil du ikke bli kvitt. Eller, jeg har aldri blitt kvitt det på alle mine akvarier. Skal du ha noe som er 100% lydløst å uten luft så må du over på Herbie overflow. Men da må du ha ett ekstra løp som brukes som nød løp. Det må du også hvis du begynner å strupe på det røret du har i dag. Plutselig får du en liten blokkering å da trenger du ett nødløp sånn at du ikke overfyller akvariet.
 14. Dette er en av tingene jeg må teste når jeg får satt dette i drift. Må nesten se hvordan det funker. Men en av ideene har vert å deaktivere ATO så lenge surge systemet står på. Dette er testing som skal gjøres så fort jeg får tettet akvariet å fylt det med vann
 15. Det har jeg apex til å fikse. Så ingen problem det. Men har nå fått litt utfordringer med epoxien. Jeg bestilte fra England, men den ble stoppet da dette vistnok er noe som ikke kan sendes på fly. Var sikkert bare heldig første gangen. Så nå har jeg bestilt ifra USA og med sjøfrakt. Så jeg har nok ikke dette før i slutten av januar en gang. Kanskje ennå lengre. Så det blir ikke mye fremgang før dette kommer.
×
×
 • Opprett ny...