Gå til innhold

Mr_Stian

Medlemmer
 • Innholdsteller

  454
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om Mr_Stian

 • Rang
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Stavanger

Converted

 • Fylke
  Rogaland
 1. Vannbytte beregning.

  Jeg bytter ca hver 14 dag. Bytter da 150 liter på totalt ca 1000 liter ink volumet i sumpene. Jeg har brukt sjøvann siste 3 årene hvert fall. Kan ikke huske sist jeg blandet salt!
 2. Closed loop planlegging

  Fordelen er jo å få alt gjemt vekk. Men hvis jeg må ha en slik ventil for å få fullt utbytte av det så må en kanskje bare investere i det. Er jo mange som kjører closed loop uten disse ventilene.
 3. Heisann. Holder på å planlegger ett nytt akvariet å vurderer å sette opp closed loop. Akvariet vil bli ca 220x75x80cm. Noen som har satt opp closed loop på tilsvarende? Hvordan skal en dimensjonere dette? Hvor mange utblås, og hvilke dimensjoner bør de ha? Hva med returen til dette? Ser mange bruker en Oceans motions ventil. Er dette helt nødvendig når en har closed loop? Eller er det bare en fordel med tanke på at en får litt mer uregelmessig flow?
 4. Korallboden lanserer Balling +

  Hvor er det dere handler dette fra? Er det samme som Korallen bruker?
 5. Jeg fikk nettopp priser fra min lokale glass leverandør. 210x80cm. I optiwhite så hadde de kun opp til 15mm tykkelse å det skulle de ha 6000,- for. I 19mm vanlig glass så var prisen 5000,- Dette var med slipte kanter.
 6. Snakket nettopp med en i Mapei som sa en ikke burde bruke Mapecoat I i denne sammenheng da det kan lekke giftstoffer inn i akvariet. Selv om en brukte DV helt til slutt. Det kunne komme igjennom. Tror kanskje jeg kommer til å prøve meg på Pond Shield. En kan legge denne også med glassfiber hvis en vil...
 7. Så du maler først med mapecoat I for så å legge på mapecoat DV med biltema sin glassfiber duk?
 8. Pond Shield skal ikke gi noe ekstra styrke. Dette er kun for å tette selve karet. Hvilken epoxy eller polyester er det du skal bruke? Og hvordan får du farge på dette?
 9. Tøft! Holder selv på med planleggingen av et slikt kar. Mitt blir mest sannsynlig 210x70x80. Har aldri bygget ett slikt kar før. Ser ifra det gamle karet at du brukte glassfiber til å tette det. Du har ikke vurdert noe mer flytende membran? Har lest mye bra om Pond Sheild. Men det er ikke å få tak i her. Aner du om det finnes alternativer? Jeg må mest sannsynlig bygge karet på plassen å da har jeg ikke lyst å ha så mye lukt osv fra denne prosessen. Regner med at jeg vil ha glassfiberlukt i hele huset hvis jeg må til med det.
 10. 3D printing av veggholder ecotech driver

  Noe sånn du tenker på? https://www.thingiverse.com/thing:2061156
 11. DIY oppgradering av ELOS 120XL

  Det er så klart en risiko. Gjennomføringen som jeg bruker har pakning på begge sider så regner med at den skal holde vannet vekke fra bunnen. ​Men fant ut at å la hovedretur og nødretur gå i samme rør videre ikke funker. Får veldig mye lyd ifra nødreturen, å dette sier seg selv. Dette var noe jeg begynte å tenke på etter at jeg hadde limt alt sammen. Heldigvis ikke store modifikasjonen som skal til for å få fikset dette, men må kjøpe inn hvertfal en ekstra ventil. ​Ellers så var nesten alt tett på første forsøk. Den ene ventilen lakk igjennom den interne pakningen. Fikk ikke den til å tette. Hadde heldigvis en ekstra ventil liggende. ​Får se om jeg får tatt noen bilder av karet i kveld!
 12. DIY oppgradering av ELOS 120XL

  Akvariet er så blitt tømt å alt levende er blitt plassert i ett midlertidig 300 liters kar jeg har stående. Her er det kun sirkulasjon, varme og lys. Har gjort dette tidligere å det har funket fint. ​Så var det bare å få vasket å tørket for så å begynne å bore hull til det ekstra nedløpet. Var litt skeptisk til hvordan dette skulle gå da det er dobbel bunn å jeg måtte bore rett der hvor det var en silikon "dott": ​Men det gikk veldig fint. Hadde bare litt vann i bunnen sånn at det ble kjølt skikkelig å tok meg god tid. Hadde så klart en bøtte til å ta opp vannet når jeg kom igjennom! ​Så nå var det bare å sette i gang å lime den nye overrenningsboksen. Med justerbare karm sånn at jeg kan justere høyden i karet hvis nødvendig. Passe fornøyd med resultatet. Satse på at det kommer alger på litt fort sånn at det går litt mer i ett med resten! Så var det å begynne på den kjekke biten. Nemlig sammenstilling av rør. Har ett godt lager med PVC deler så det var bare å sette i gang. Siden dette er basert på Herbie overflow så er det 2 nedløp. Ett som strupes å ett nød nedløp. Dette gjør at det er helt lydløst. Nødløpet er der hvis noe skulle hindre flowen i hovedrøret så skal denne ta seg av det hovedrøret ikke tar unna. Så teorien jeg har basert meg på er at så lenge jeg kobler de to rørene sammen etter ventilen som justerer flowen i hovednedløpet så skal dette gå bra. Det er jo ikke sånn at jeg får full flow fra begge nedløpene. Nødnedløpet tar bare det som blir for mye for hovedløpet som er strupet. Vet det ikke er helt ideelt å gå rett ned i en T sånn som her, men kjører ikke allverdens med flow gjennom uansett så regner med dette skal gå veldig fint. Å for de som lurer på hva den bjelken der er der for så måtte jeg sage vekk litt av den ene støtten som holder kabinettet sammen da gjennomføringen traff denne. ​Når dette var gjort så kunne jeg begynne å koble sammen rollermat med det nye oppsettet. Her ble hovedutløp og nødutløp koblet på samme prinsippet over. Hvis det av en eller annen grunn skulle komme mer vann i rollermatten sånn at det begynner å renne ut nødutløpet så er det før hovedutløpet problemet ligger så disse er og koblet sammen. Siden jeg ikke har sump under selve skapet så er alt satt oppi en plast boks i tilfelle lekkasje. Skal få en leak detektor oppi her som skal kobles til Apex. Nokså fornøyd med resultatet: ​Sånn ser det altså ut i dag. I dag blir det å lekkasjeteste alle rørene ned til sump samt å fylle akviariet med ca 250 liter ferskt sjøvann å varme dette sånn at jeg er klar til å flytte alt levende tilbake! ​Fortsettelse følger i løpet av helgen forhåpentligvis!
 13. Hei alle saltiser. ​Siden ikke alle bruker reefers.no så lager jeg her og! Jeg har ett ELOS 120XL akvariet som jeg ikke er veldig fornøyd med nedløpet på. Det lager alt for mye lyd! Så i løpet av den neste uken så skal jeg fjøre en del forbedringer på hele oppsettet mitt. Det nedløpet som er i dag består bare av ett enkelt nedløp uten noen spesiell form for overrenning. Så jeg har laget en type durso uten overrenning. Dette gjorde at det ble noe roligere, men jeg har ingen overrenning som igjen gjør at det legger seg en protein hinne på overflaten som ikke er veldig fin. Siden karet allerede er oppe å går så er det en nokså omfattende prosess da lat levende må over i ett midlertidig kar. Har ett stående heldigvis men det er sykt mye arbeid å få tømt dette. Jeg skal lage en ny overrennings boks hvor jeg skal borre ett nytt nedløp slik at jeg får laget ett lydløst herbie system. Det vil da bli helt lydløst samt at jeg får overflate skimming. I tillegg så har jeg kjøpt inn rollermat som skal bygges inn i kabinettet før det går ned i sump. Jeg har ikke begynt helt enda, men hadde håpet å begynt å tømme karet allerede på søndag. Vil også bli en stor ombygging av aquascape. Har en del steiner med masse knapper på som skal ut å noe nytt som skal inn. Tenkte å bruke denne tråden til å dokumentere. Så litt bilder av status i dag: Sånn ser nedløpet ut i dag: Og slik ser det ut i skapet:
 14. Da er det startet ett nytt saltvannsforum: reefers.no. Håper så mange som mulig vil bruke dette.
 15. Mitt 315 liters kar

  Siden det er så lite aktivitet på dette forumet så tenkte jeg at jeg skulle opprette en tråd om mitt prosjekt. ​Kjøpte nytt hus hvor jeg endelig hadde plass til ett større kar enn 80 literen min. Så da ble det dette. Så var det plass til eget teknisk rom rett under! Mer om det siden. Akvarium 315 liter med overavrenning til teknisk rom. Mål 100*80*45 cm. Sump ca 550 liter. Sirkulasjon 2 Jebao WP-10 med dual controller Retur fra sump Jebao DCT 15000 Filtrering Deltec SC1350 X 2 skummere Levende sten ca 50kg fordelt på kar og sump aktivt kull brukes 24/7. Rowaphos Vannverdier (Jobber enda med disse så de blir oppdatert senere) kalsium: Kommer Alkalinitet: Kommer Saltinnhold: 1.026 Temperatur: 25.5C pH: 8.0 - 8.1 NO3: Kommer Magnesium: Kommer Belysning 2 X CTlite G4 150W fullspektrum LED. Annet utstyr Smart ATO. Neptune Apex som styrer på fylling av Osmose reservoar, temp styring samt diverse annet. Neptune classic med LAB grade pH probe, PM2 salinity module, 2 stk EB6 (venter enda på den siste). 1 stk breakout Box. Her skal jeg lage en egen type med hurtigkoblinger med 12 innganger. Skal ha flotører i returkammer for høy og lav nivå. Flotører på skummere for å melde fra om full kopp. Sikkert mer etter hvert. Fisk 1 x Gul Kirurg 2 x Ocellaris Klovne fisk 1 x Coral Beauty dvergkeiser 3 x Damsler 1 x Enginering Goby 1 x Cardinal 1 x Royal Gramma Koraller Ikke så flink på navn her men har mest LPS og mykkoraller Noen forskjellige knapper Rosa Tube anemone Nyttedyr Snegler: Ca 5 stk Eremitter: ca 5 stk Boxerreke: 1 stk Mates daglig med 1 kube frossent artemia eller mysis. Hender de får flak og pellets. Skal etter hvert starte opp med balling. Må bare få gang på alt i teknisk samt få ned verdiene på fosfat og nitrat. Under byggingen av teknisk rom så ble det en periode med veldig dårlig vedlikeholde og vannbytte på akvariet. Fikk høy fosfat og en del rød dino. Dette er på vei vekk nå. Og når jeg får malt ferdig den ene veggen ute, og jeg får på plass IBC tanken min så blir det gjevnlige vannbytter igjen. Planen er å prøve seg på SPS etter hvert.
×