Gå til innhold
Informasjon
 • Husk å book neste Reefmeet i kalenderen. Søndag 24.03.19 i Drøbak. Mer info kommer
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • NYHET. Nå kan man legge ut objekter i "kjøp og salg" å motta bud hvis man ønsker. Sjekk det ut!
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Mr_Stian

Medlemmer
 • Innholdsteller

  514
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Mr_Stian vant dagen sist April 22 2018

Mr_Stian hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

18 Good

Om Mr_Stian

 • Rang
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Stavanger

Converted

 • Fylke
  Rogaland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Vi har en importør her i Stavanger som selger ganske mye spesielle finer sorter. Samt annet treverk. Husker ikke navnet i farten. Er nok ikke du får tak i på den vanlige Byggmakker butikken. Jeg vil tippe det meste av epoxien går med til siste rest her så tror ikke du skal håpe på at det er noe igjen desverre. Siden jeg først oppdaterer her så kan jeg si at SmartATO funker ikke når den skal regulere ett så stort volum som det ble i IBC tanken. Så denne er byttet ut med en gammel ato jeg hadde liggende som er helt manuell med flotører. Denne er igjen koblet til en litt større pumpe en vanlig. Dette ser ut til å funke bra.
 2. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Ikke så mye som har skjedd her de siste ukene. Går fremdeles å venter på mer epoksy som er på vei over havet med båt. Ser ut som dette kommer i slutten av Januar. Så får satse på å ha vann oppi i løpet av februar. Ellers har jeg fått satt begge sumpene på plass. Jeg har også stein gående i en halv IBC tank til modning. Siden jeg ikke hadde kalkulert med så lang levering på denne epoksyen så har jeg tatt litt vannbytter å tilsatt fordampet vann manuelt. Jeg må nå ut å reise litt så jeg måtte finne på en måte å erstatte fordampet vann. Jeg har en ekstra SmartATO liggende som jeg tenkte å bruke. Problemet er at IBC tankene ikke har gjennomsiktig plast. Jeg gjorde en test om silikon festet på dette, og det gjorde det. Så jeg borret ett lite hull, limte på en glassplate så nå har jeg SmartATO gående på dette systemet også. Den har nå gått i 2 dager bare så litt kort tid å se om den funker. Litt redd for at den ikke skal takle den store mengden da den må justere nivået på hele karet i stede for bare ett retur kammer. Men satser på at det går fint! Ett par bilder av oppsettet: Varme, 2 pumper for sirkulasjon og stor Deltec TC2060 skummer! Smart ATO:
 3. Alltid kjekt å lese trådene dine da du forklarer såpass godt! Nesten så jeg vurderer å gå til anskaffelse av en slik jeg og. Når det gjelder skapet ditt så er det en enkel sak i kappe dette hvis du ikke finner noe som har ønsket dybde. Dette har jeg gjort mange ganger for å endre både bredde og dybde på noen av IKEA sine skap
 4. IKEA har veggskap stammer som er 40 brei, 37 dyp (inkl opphenget) og 60, 80, eller 100cm høy Dette: https://www.ikea.com/no/no/catalog/products/80252112/#/80252112 så har du hvit front i høyglans: https://m2.ikea.com/no/no/kjokken/ringhult-hoyglans-hvit-pub1fcf64c0 Meget bra du deler dine erfaringer med dette
 5. Mr_Stian

  UKENS TEMA 1: Nyttårsforsett for 2019.

  Har vel ett mål om å få vann i det nye bygget mitt i løpet av februar. Så får vi se hvor lang tid det tar før levende kommer oppi!
 6. Mr_Stian

  Lagring av sjøvann

  Dette var interessant lesing. Jeg he vel brukt sjøvann i snart 5 år. Hovedsakelig hentet hos en IRIS utenfor Stavanger som henter på 85 meter. Dette er vann med stabil og god kvalitet hele året. Jeg oppbevarer dette på en IBC tank utendørs som står litt gjemt, men får litt sollys. Spesielt på sommeren. Står gjerne 2-3 mnd før det blir brukt opp. Har ikke merket noe negativt ved dette vannet. Har alltid sirkulasjon i denne tanken.
 7. Mr_Stian

  Durso standpipe

  25mm rør til gjennomføring vil jeg si er litt i minste laget på en 250 liter. Ville hatt minst en 32mm. Nå er det vel sånn at alle durso oppsett drar med seg luft så dette vil du ikke bli kvitt. Eller, jeg har aldri blitt kvitt det på alle mine akvarier. Skal du ha noe som er 100% lydløst å uten luft så må du over på Herbie overflow. Men da må du ha ett ekstra løp som brukes som nød løp. Det må du også hvis du begynner å strupe på det røret du har i dag. Plutselig får du en liten blokkering å da trenger du ett nødløp sånn at du ikke overfyller akvariet.
 8. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Dette er en av tingene jeg må teste når jeg får satt dette i drift. Må nesten se hvordan det funker. Men en av ideene har vert å deaktivere ATO så lenge surge systemet står på. Dette er testing som skal gjøres så fort jeg får tettet akvariet å fylt det med vann
 9. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Det har jeg apex til å fikse. Så ingen problem det. Men har nå fått litt utfordringer med epoxien. Jeg bestilte fra England, men den ble stoppet da dette vistnok er noe som ikke kan sendes på fly. Var sikkert bare heldig første gangen. Så nå har jeg bestilt ifra USA og med sjøfrakt. Så jeg har nok ikke dette før i slutten av januar en gang. Kanskje ennå lengre. Så det blir ikke mye fremgang før dette kommer.
 10. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Det blir ikke likt som hos meg da jeg ikke er avhengig av hevert for å få denne til å funke.
 11. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Har tenkt litt på dette med det y-stykket du snakker om her. Hvis jeg bestiller mer PVC så komme nok det til å stå på listen over deler. Å løfte tanken høyere er ikke aktuelt da den måtte i så fall stått i etasjen over å det funker dårlig! Men dette med det luftrøret skjønte jeg ikke. Planen var egentlig å se om jeg får til å operere ventilen sånn at det ikke kommer luft inn i systemet. Da vil alt av luft bli presset ut ved første operasjon. Hvis jeg da stenger den før den begynner å trekke luft så vil det bare være vann i rørene sånn at neste gang så kommer det ingen ting. Om jeg får det til er en annen sak så klart.
 12. De fleste glassmestere kan fikse glass til deg. Så kan du lime selv. Eventuelt få de til å lime for deg.
 13. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Gjerne på tide med en oppdatering her og. Jeg går fremdeles å venter på mer av epoxien. Det har skjedd ett eller annet med posten i UK så venter fremdeles på at den skal forlate landet. Så det har ikke skjedd så mye med selve display akvariet. Men jeg har ikke ligget på latsiden av den grunn. Fikk levert glasset til mine 2 sumper så disse har blitt limt sammen å står nå til lekkasjetesting. Så har jeg fått borret å montert opp surge tanken å fått testet denne. Her ser jeg at jeg har litt utfordringer med selve ventilen og måten den opererer på. Denne åpner når den får 220v og stenger når den ikke har 200v. Problemet er at returen er drevet av ett batteri inne i aktuator som må lades før den kan stenge. Det ser ut som dette tar lengre tid enn det tar å tømme tanken. Noe som igjen gjør at jeg vil få bobler å lyd i displayet. Noe jeg egentlig ikke vil ha. Jeg kan løse dette med å snu aktuator sånn at den stenger på 220v. Problemet da er at hvis strømmen går så vil alt vannet som er i denne tanken (100l) havne i sumpen sammen med alt det andre som gjør at jeg ikke har plass til alt vannet. Har ett par ideer til en løsning der men må nesten fundere litt mer på dette når alt er oppe å går. Men har så klar ett par bilder å en video denne gang av testing av surge tank! Testing av surge tank: Lekkasje test av sumper: Og mitt første forsøk på å lage en søyle. Ble nokså fornøyd med resultatet. Ligger nå å godgjør seg sammen med resten av den tørre steinen jeg hadde. Og vide av surge tank testing:
 14. Mr_Stian

  UKENS TEMA 49: jordfeil / 230V komponenter i saltvann

  Jeg har ett par 230V pumper i sumpen. Har tidligere kjent at det svir veldig hvis jeg har små sår på hendene. Dette fant jeg ut var strøm. Så jeg fikk tak i en jordingsprobe og etter dette så forsvant. Jeg kunne heller ikke måle noe strøm lengre. Noe jeg kunne tidligere (husker ikke hvor mye lengre) Jeg har egne kurser til akvariet med automatsikringer. Har også felles jordfeilbryter på alle kursene i huset...
 15. Mr_Stian

  Marin Lab i Polen

  Adressen over funker fint hos meg.
×