Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

Mr_Stian

Medlemmer
 • Innholdsteller

  490
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Mr_Stian vant dagen sist April 22

Mr_Stian hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

17 Good

Om Mr_Stian

 • Rang
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Stavanger

Converted

 • Fylke
  Rogaland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Her går det unna. Har i dag fått lagt glassfiber matter i alle hjørner. En skikkelig drittjobb! Siden det begynner å bli vanskelig å jobbe med epoxyen etter ca 30min så hadde jeg litt hastverk da jeg hadde blandet opp litt for mye. Så det ser ikke så bra ut. Men det blir nok sterkt og bra uansett. Neste skritt blir å legge på lag nr 2 og 3 på resten. Satser på å få på begge disse samme kveld da jeg slipper å slipe hvis det ikke herder helt mellom lagene. Så ett par bilder av resultatet.
 2. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Første strøk med pond Armour er malt. Grunnen til at jeg valgte dette var at dette skulle være en epoksy som var så og si lukt fri. Jeg tør påstå at det er den ikke! Den lukter langt ifra så mye som en vanlig epoksy gjør, men at den ikke lukter er å dra den litt vel langt. Vil si det er på høyde med en maling med mye lukt. Det som lukter er heldigvis ikke skadelig så det går fint å male dette i kjelleren. Ellers gikk det nokså fint å male. Brukte rulle. Dette er rimelig seigt. Men gikk helt fint. I morgen blir det å forsterke alle hjørner med glassfiber matte...
 3. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Da har jeg hatt en veldig produktiv helg på akvariet fronten. Fikk kappet alt av plater på fredag å disse ble montert på lørdag og søndag. Det er som sagt bygget på samme måte som "The DIY King" på youtube, med 18mm plater som er blitt doblet opp på front og sider samt det er lagt inn forsterknings strips på baksiden. Alle hjørnene er blitt lagt over hverandre sånn at skruene er 90 grader for ekstra styrke. Så er det en kar på reef2reef forumet som kaller seg AlexG som også bygget ett likt akvariet som han på youtube, Og som meg så bygget han det noe høyere enn hva "The DIY King". Han hadde 2 fot høyde, mens AlexG hadde 3 fot. Noe som resulterte i at måten det var bygget på ble for svak og det bulet en del på midten. Planen min er å forsterke alt med horisontale 2"x3" bjelker etter jeg har fått det på plass på stativet. Eventuelt 2"x4". Må se når det kommer på plass. Det ble også lagt inn en 2"x2" bjelke i bunn som ble skrudd fra utsiden og limt for ekstra støtte til bunnen av konstruksjonen. Sikkert ikke nødvendig, men jeg sover nok bedre pga det! Så litt bilder: Montert opp ned Måtte bruke en rettholt for å få kanten på fronten til ikke å bule litt innover. Avstandsstykker for å kunne enkelt komme til med lim. Ferdig! Klar for hull til gjennomføringene Innvendig forsterkning av bunnen. I kveld blir det å pusse ned noen kanter som ikke ble helt 100% og så er det å snu det for å begynne prosessen med å vanntette karet! Håper å ha glasset limt til begynnelsen på neste uke.
 4. Mr_Stian

  Øyvinds RS Reefer XXL 625

  Tror nok du kan konkludere med at kontrolleren din er defekt. Jeg hadde fått byttet ut denne ganske kjapt.
 5. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Da kom endelig ventilen til surge tanken. Måtte endre den fra "normally closed" til "normally open" da den fungerte litt anderledes enn det jeg trodde. Skal bli spennende å se om jeg får dette til å funke sånn som jeg ønsker.
 6. Mr_Stian

  Øyvinds RS Reefer XXL 625

  Har fulgt med siden starten på tråden. Ser meget bra ut her! Når det gjelder kontrolleren så ville jeg reklamert på denne. Men før det hadde jeg sjekket med ett tredje termometer for å se om det er seneye som tuller eller om det faktisk er kontrolleren.
 7. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Har faktisk ikke tenkt på at dette med platene kunne bli ett problem. Det skal jo skyves inn fra fronten ja. Tidligere så tenkte jeg å lime disse platene til en tynn finer plate, men slo det litt fra meg. Kanskje jeg må vurdere å lime dette på en 6-8mm plate som kan legges på stativet. Da vil det bli enklere å skyve dette på plass. Noe som dette kanskje: https://www.byggmax.no/platemateriell/byggplater/kryssfiner-och-osb/oljeherdet-stubbloftsplate-p07042 Å bygge ett stativ i samme høyde som selve stativet var også smart. Takker for tips!
 8. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Ikke så mye tilbakemeldinger her men jeg håper folk følger med for det om! Nå er standen 100% level, å alle topper er slipt ned så nå er det så flatt som jeg får det. Kommer uansett til å gå for 6mm depron matte under selve akvariet. Dette vil bli limt fast til bunnen. Ellers fikk jeg laget ferdig boksene til høyttalerne å alt som kan bli utsatt for vannsprut har blitt malt ett par strøk med flytende membran. Så nå er alt klart for at akvariet kan komme oppå. Fikk bestilt glass til de to sumpene jeg skal ha under så håper det kommer kjapt. Under ett par bilder av dagens status.
 9. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Har nå fortsatt på stativet. Dette var ikke helt klart enda. Har jevnet ut noen ujevnheter pga forskjellig høyde på bjelkene. Ikke helt ferdig med dette enda. Så må jeg få kappet de siste beina til bakdelen, bokset inn høyttalerne som er bygget inn i frontveggen og malt alt med membran. Håper å ha dette klart til neste uke. Ellers kom alt av PVC deler i dag. Alltid kjekt å åpne disse pakkene. Surge tank ventilen kommer nok ikke før om en stund. Siden jeg har litt ujevnheter i selve stativet så har jeg spurt litt rundt angående å bruke noe underlag for å hjelpe med å jevne disse ut. Ser ut som jeg går for 6mm depron plater fra megaflis. Disse kommer jeg til å lime på en tynn kryss finerplate bare for å ha ett helt flatt underlag til akvariet. Ikke vert så mye bilder her enda, men her er dagens status.
 10. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Tror jeg går opp til 4-5cm overlapp på glasset så er jeg helt sikker. I går hentet jeg kryssfiner. Glasset ble levert for noen uker siden. I dag ble PVC delene jeg manglet bestilt å ventilen til surge tanken. Så nå må jeg bare få tid til å begynne å bygge. Hadde håpet å få tid til å kappe til de forskjellige sidene i løpet av helgen!
 11. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Da begynner det å nærme seg byggestart. Men ser at jeg får litt utfordringer med høyden på karet når jeg ikke bruker glassfiber inni. Fant en kar på youtube som har bygget på samme prinsippet som meg med 2 lag kryssfiner. han har samme høyde. Å der begynte veggene å bule utover på midten så han måtte bruke bjelker på utsiden for å forsterke. Så da lurer jeg på. Må jeg bruke 2"x4" bjelker på høykant, eller kan jeg gå ned til for eksempel 1 1/2" x 3"? Noen som har noen formening på dette? Så skal jeg bestille glasset. Hvor stor bør rammen rundt glasset være? Altså hvor mye må være igjen på hver side i frontplaten når jeg kapper denne ut? Jeg så for meg 8cm på hver side. Og siste, hvor mye bør glasset gå inn på denne rammen? Her har jeg sett på at 3cm bør være nok. Noen som har noen formening her?
 12. Mr_Stian

  Den optimale sump

  Hvis du bare har en sump under karet, men med flere kammer så kan du jo gjøre det nesten på samme måte. Når du skal skifte vann eller rengjør så lar du nedløpet gå rett til returkammeret. Da har du hele resten av sumpen du kan jobbe på å fremdeles ha gjennomstrømming i akvariet.
 13. Mr_Stian

  Den optimale sump

  Hvis du ser på bilde jeg har så har jeg ett Y-ledd rett før det første øverste karet mitt. Når jeg bytter vann så skifter jeg bare retning på returen fra karet sånn at flowen går utenom det øverste karet. Dette gjør at sumpen fremdeles funker, men uten skummer og reaktor mens vannbytte pågår. Nivået i hovedkaret blir da konstant da resten av sumpen fremdeles går.
 14. Mr_Stian

  Den optimale sump

  Jeg har sump i kjeller. Bildet under er noe gammelt så innholdet er ikke oppdatert. Her har jeg 4 forskjellige akvarier som alle har sin egen funksjon. Det øverste er første kammer som inneholder skummer og reaktorer. Dette karet brukes også til vannbytter. Har direkte avtapping til sluk på dette, samt påfyll fra 1000 liter tank som står ute med sjøvann. Under dette er refugiet som pr i dag inneholder mye LS, samt 2 forskjellige macro alger som jeg fjerner ca hver 3 uke. Så går det videre til tredje akvariet som inneholder mer LS og alt av sensorer til Apex og retur pumpe. Denne delen har og en del flotører koblet til apex om nivået skulle bli for lavt eller høyt. Siste karet helt til høyre er ferskvann. Dette funker veldig fint for meg. Jeg holder på å bygger nytt akvariet så det vil bli litt endringer. Spesielt på den siste delen med returpumpen. Jeg vil få litt bedre plass så da vil dette bli en del større. Mest for å øke total vannvolum. Bordet som alt står på har 5cm høy kant samt at det er malt med membran og har sluk. Så skulle noe skje så går alt vannet i sluk.
 15. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Det dukket opp ett lite firma på Facebook som heter Cycle Start. De selger masse forskjellig innen alu. De hadde ikke 30mm breie, så mine er kappet for hånd fra ett 100mm bredt emne. Selv om det er håndkappet så er kvaliteten veldig bra. Og veldig god service fra selskapet. Så kan absolutt anbefale disse hvis du trenger alu.
×