Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

Mr_Stian

Members
 • Content Count

  546
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Mr_Stian last won the day on June 1 2019

Mr_Stian had the most liked content!

Community Reputation

37 Excellent

About Mr_Stian

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Stavanger

Converted

 • Fylke
  Rogaland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Her i stavanger har vi Korallboden og Akvarieboden på Ålgård. Begge leverer fisk og koraller av ypperste kvalitet og har god service. Prisene er også som forventet på mesteparten. Jeg handler fra begge. Tror nok begge sender levende uten problem til Haugesund.
 2. Jeg har hatt veldig god suksess med å tape på ett speil på utsiden av glasset litt før den nye kirurgen kommer oppi. Dette har jeg gjort 2 ganger å det har funket like bra begge gangene. Er ganske fasinerende å se hvor mye de legger merke til speilet. Ikke bare kirurgene men de fleste fiskene faktisk.
 3. Kikket litt igjennom tråden min på reef2reef å ser jeg har en laget en skisse av flowen på hele systemet med alle tankene. Ser jeg har glemt å dele den her, så her er den og! "Water change tank" har også en linje som kommer inn fra en 1000 liter IBC som står med sjøvann på til vannbytter.
 4. Har vert veldig dårlig til å oppdatere her, men får vel prøve å holde trafikken oppe ved å oppdatere litt her og. Har skjedd litt siden siste oppdatering. Har fått en Ricordea korall samt noen nye fisker. 2 skt sleeper goby hvor den ene har forsvunnet, en blue ribbon eel samt en Picasso trigger. Ellers så har jeg ett par utfordringer. Har fått ett sort teppe av noe slag på mye av steinen å i mye av sanden. Hadde en rengjøring i dag å fikk sugd opp mye av det da mesteparten sitter nokså lett på steinen. Men noe henger bedre. Noen som ka si hva dette er? Prøvde å ha litt i ett glass med vann for så å riste men det løser seg ikke opp så mistenker det er en form for alger? Har en mistanke om at dette kan ha noe å gjøre med at jeg har 0 i fosfat og nitrat. Men er ikke sikker. Så har jeg funnet ut at jeg har fått Majano anemoner som spres i stort tempo. Trodde det var en form for knapper, men man lærer noe nytt hele tiden. Selv etter 10 år i hobbyen. Det er en liten sjans for at triggeren kan ta disse, men har ikke store troen. Ser at enkelte butterfly fisker tar dette så dette blir neste prøve samt bruk av kalkwasser. Men dette kan bli vanskelig da jeg ikke rekker til alt. Ellers har jeg en del "støv" som flyter rundt å gjør vanne litt tåkete. Mer enn jeg er vant med. Hadde rollermat på forrige oppsett men her har jeg ingenting. Skal prøve å flytte refugiumet til ett kammer på hovedsumpen for å se om det tar opp mer av dette. Eventuelt andre tips? Mekanisk filtrering er vanskelig å få til. Så får jeg legge til noen bilder. Litt mer tåkete enn vanlig pga rengjøring: Gobyen å mureenen litt i bakgrunnen der. En litt sky Picasso etter slamsuging! En haug av Majano... Å en fritt flytende majano etter glass skraping.
 5. Mr_Stian

  Heilt fra grunnen

  Hva er det du maler med? Når det gjelder overrenning så laget jeg en boks på innsiden på ene siden som er overrenning. Med gjennomføringer videre ned til sump. På denne siden så er pumpene festet til overrenningen. På andre siden så limte jeg inn en liten brakett jeg laget av glassbiter for å feste pumpen. Har funket meget bra så langt. Blir litt begrenset med plasseringsmulighet men jeg har en gyre pumpe så det funker fint for meg.
 6. Hvor er det du bor?
 7. Mr_Stian

  Heilt fra grunnen

  Jeg brukte PondArmour på min tank. Da uten glassfiber forsterkninger utenom i hjørner. Tror ikke jeg ville gjort dette en gang til da jeg heller ville bygd slik som e-mu gjorde med å bruke epoxy og duk. Trenger ikke bygge selve karet like sterkt da. Han brukte vel Mapei sin epoxy? Står i tråden hans.
 8. Jeg måtte nettopp oppgradere lampene på det nye 1500 liters karet mitt. Jeg har tidligere vert veldig tilhenger av DIY lamper da jeg enkelt kan bytte deler som måtte ryke selv. Utfordringen med disse er at det tar en del tid å samle sammen alle deler og bygge selve lampen. I tillegg så er det lite å hente på å bygge selv kontra en del av disse kina lampene. Valget mitt denne gang ble 6 stk "sorte bokser" fra ebay. Mener de er 165 watt hver. Har 3 kanaler som kan dimmes individuelt og har wifi styring. Appen er som med alt annet fra Kina noe komplisert å forstå. Men når en først har skjønt den så går det helt fint. Har 24 punkter i løpet av ett døgn man kan justere så det blir ikke trinnløs dimming opp og ned, men mer en godt nok for mitt bruk. Jeg har og målt PAR under disse lampene. Minste målte verdi som ikke var i skygge var 100 par. Rett under lampen så var det mellom 200 og 220. Dette er på 80cm vanndybde og lampen er ikke på maks. ca 80% på 2 kanaler og 50% på siste. Korallene vokser og har fått fargen tilbake. Byggekvaliteten er så som så. Jeg måtte lime fast noen komponenter som hadde løsnet, men utenom det så ser alt inni lampene bra bygget. Det er lite støy og lampene ser helt OK ut. Så gjenstår det bare å se hvor lenge de varer. Men når 6 stk kostet meg 7500 ink frakt og norsk mva så kan jeg miste noen uten at jeg blir ruinert. Servicen fra selger har også vert meget bra. Mye av det du betaler for på dyrere lamper er bedre byggekvalitet og gjerne bedre styring. Men for min del så er ikke det så viktig. Har ikke behov fra at det skal komme lyn. Eller at det plutselig skal bli overskyet. Jeg setter en schedule som jeg er fornøyd med så går den av seg selv. Se gjerne en av siste postene på denne for litt bilder av lampene.
 9. Hei. Ser alle bildene i tråden min og andre sine tråder er blitt borte. Er det noe problemer med forumet?
 10. Kan vel skrive en kjapp oppdatering her og siden det er noen som følger med. Som sagt så har jeg oppdatert lyset. Jeg har alltid syntes lys har vert veldig overpriset (led) så jeg har laget lamper selv og har vert fornøyd med dette. Men i dag så er det så mange gode alternativer fra Kina som skal virke bra. Så jeg har kjøpt inn 6 stk sorte bokser (black box som USA kaller de) fra kina med wifi styring og 3 kanaler som kan dimmes. Disse er blitt montert på en skinne sånn at det ble lettere å henge de opp. Lånte med meg en PAR måler i helgen å har fått målt litt å må si de imponerer. 15cm vann dybde som er min høyeste topp har 470-500 par nokså gjevnt over hele akvariet. Midt i så er det mellom 300 og 350 Par. På bunn mellom 200 og 220 par. Helt ytterst ved glasset så er det mellom 150 og 170 par. Minste målte verdi som ikke er i skygge er ca 100 par. faktisk vannhøyde hos meg er 79cm så jeg er veldig fornøyd. Lampen står innstilt på følgende: hvit (med farger) - 100. Blå - 200 og Natt blå - 200. Høyeste mulige verdig er 255, så jeg er ett godt stykke fra maks. Se ellers litt bilder her: Testing Montert På plass over karet Og par målinger
 11. Det er blitt gjort en del her i det siste, men siden trafikken her er så liten så bruker jeg heller tid på å oppdatere tråden på reef2reef. https://www.reef2reef.com/threads/400-gallon-plywood-aquarium-600-gallon-system.449189/ Jeg har gjort om mye på sumpen samt fått nye lamper.
 12. Gjorde du noe spesielt for å få den helt hvit? Jeg har noen mindre liggende jeg og, men de er delvis brune.
 13. Etter litt diskusjoner rundt om så kan det se ut som MH ideen blir skrotet og at jeg går for en hel del av de billige "black box" lampene fra Kina. Mer spesifikt ViparSpectra sin 165w lampe. Kjører en test nå med en lampe som gir ca samme styrken ut for å se om fargen kommer tilbake på den ene korallen min. Hvis det skjer så blir disse kjøpt inn. 6 stk til å begynne med.
 14. Hei. Jeg har ett akvariet på ca 1500 liter med målene 225x85x90cm, hvor høyden er 90. Har i dag en DIY lampe som er 2 meter lang som dekker greit hele akvariet, men den er noe svak for dybden jeg har. Så har jeg en tråd på Reef2reef forumet hvor jeg spør hva som er hva når det gjelder DIY led lamper i dag. Jeg like DIY lamper. Her har jeg muligheten til å bytte enkelte komponenter selv hvis de skulle ryke. Da har jeg kontroll på alt. En annen ting har også vert kostnad på DIY kontra kjøpe lamper. Det er enda mer aktuelt nå da jeg trenger nokså mange lamper til dette karet. Skal jeg kjøpe noen lamper snakker vi fort 30-40.000 i kostnad for noen skikkelige lamper. Dette er jeg ikke interessert i å betale. Så ble jeg anbefalt å bruke MH lamper. da spesifikt 3 stk på 250W sammen med noen T5 rør. Jeg har veldig lite erfaring med både T5 og MH lamper da jeg alltid har brukt LED selv om jeg har vert i hobbyen i noen år. Utfordringen er at så langt jeg ser så må jeg til utlandet for å få tak i MH pærer. Finner heller ingen som selger nye MH lamper, men her går det vel an å få tak i noe brukt. Er det noen her som har god peiling på MH lamper som kan si sin mening om dette? Er det noe som jeg bør vurdere? Og så kan jeg nevne at jeg har vurdert disse "black box" kina lampene på 165 watt. Mer spesifikt ViparSpectra 165W https://www.ebay.com/itm/VIPARSPECTRA-Timer-Control-2pcs165W-LED-Aquarium-Light-For-Coral-Reef-Fish-Tank-/292658370580?_trksid=p2385738.m4383.l4275.c10 Tenkte å prøve meg med 6 stk sånn i første omgang! Da snakker vi ca 8000 ink levering og mva.
×
×
 • Create New...