Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

Mr_Stian

Medlemmer
 • Innholdsteller

  480
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Mr_Stian vant dagen sist April 22

Mr_Stian hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

16 Good

Om Mr_Stian

 • Rang
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Stavanger

Converted

 • Fylke
  Rogaland

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Da begynner det å nærme seg byggestart. Men ser at jeg får litt utfordringer med høyden på karet når jeg ikke bruker glassfiber inni. Fant en kar på youtube som har bygget på samme prinsippet som meg med 2 lag kryssfiner. han har samme høyde. Å der begynte veggene å bule utover på midten så han måtte bruke bjelker på utsiden for å forsterke. Så da lurer jeg på. Må jeg bruke 2"x4" bjelker på høykant, eller kan jeg gå ned til for eksempel 1 1/2" x 3"? Noen som har noen formening på dette? Så skal jeg bestille glasset. Hvor stor bør rammen rundt glasset være? Altså hvor mye må være igjen på hver side i frontplaten når jeg kapper denne ut? Jeg så for meg 8cm på hver side. Og siste, hvor mye bør glasset gå inn på denne rammen? Her har jeg sett på at 3cm bør være nok. Noen som har noen formening her?
 2. Mr_Stian

  Den optimale sump

  Hvis du bare har en sump under karet, men med flere kammer så kan du jo gjøre det nesten på samme måte. Når du skal skifte vann eller rengjør så lar du nedløpet gå rett til returkammeret. Da har du hele resten av sumpen du kan jobbe på å fremdeles ha gjennomstrømming i akvariet.
 3. Mr_Stian

  Den optimale sump

  Hvis du ser på bilde jeg har så har jeg ett Y-ledd rett før det første øverste karet mitt. Når jeg bytter vann så skifter jeg bare retning på returen fra karet sånn at flowen går utenom det øverste karet. Dette gjør at sumpen fremdeles funker, men uten skummer og reaktor mens vannbytte pågår. Nivået i hovedkaret blir da konstant da resten av sumpen fremdeles går.
 4. Mr_Stian

  Den optimale sump

  Jeg har sump i kjeller. Bildet under er noe gammelt så innholdet er ikke oppdatert. Her har jeg 4 forskjellige akvarier som alle har sin egen funksjon. Det øverste er første kammer som inneholder skummer og reaktorer. Dette karet brukes også til vannbytter. Har direkte avtapping til sluk på dette, samt påfyll fra 1000 liter tank som står ute med sjøvann. Under dette er refugiet som pr i dag inneholder mye LS, samt 2 forskjellige macro alger som jeg fjerner ca hver 3 uke. Så går det videre til tredje akvariet som inneholder mer LS og alt av sensorer til Apex og retur pumpe. Denne delen har og en del flotører koblet til apex om nivået skulle bli for lavt eller høyt. Siste karet helt til høyre er ferskvann. Dette funker veldig fint for meg. Jeg holder på å bygger nytt akvariet så det vil bli litt endringer. Spesielt på den siste delen med returpumpen. Jeg vil få litt bedre plass så da vil dette bli en del større. Mest for å øke total vannvolum. Bordet som alt står på har 5cm høy kant samt at det er malt med membran og har sluk. Så skulle noe skje så går alt vannet i sluk.
 5. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Det dukket opp ett lite firma på Facebook som heter Cycle Start. De selger masse forskjellig innen alu. De hadde ikke 30mm breie, så mine er kappet for hånd fra ett 100mm bredt emne. Selv om det er håndkappet så er kvaliteten veldig bra. Og veldig god service fra selskapet. Så kan absolutt anbefale disse hvis du trenger alu.
 6. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Ikke skjedd så mye her enda. Må gjøre ferdig kjeller før jeg gjør noe mer med akvariet. Nesten ferdig med gipsing, men pga jobbreise og ferie så har det stått stille litt for lenge nå. Har fått levert 3x30mm alu profiler som skal brukes som avstiving i toppen på akvariet. Samt en DIY LED lampe på ca 150cm jeg skal prøve sammen med de 2 lampene jeg har i dag. Har og fått bygget ferdig stativet. Så alt er klart for selve akvariet nå. Må bare få bestilt inn materialer og glass. Bilder kommer etter hvert
 7. Hvor har du fått tak i dette Flatt jernet?
 8. Fantastisk bra arbeid! Har prøvd å studere bildene dine litt med tanke på avstiving I toppen. Hva er det du bruker der? Ser du har 1 avstiver mellom front og bak. Måten jeg hadde tenkt å bygge på så hadde jeg tenk å bruk 3 stk i tre, men ser jeg vil få litt utfordringer med lys.
 9. Mr_Stian

  1 tønne med tør LS ca 150kg

  Ok. Hvis du fremdeles har dette I begynnelsen av juni så kommer jeg innom og henter kjører forbi da.
 10. Mr_Stian

  1 tønne med tør LS ca 150kg

  Hvor er det du holder til?
 11. Mr_Stian

  Mitt 1500 liter kryssfiner akvariet

  Takker for tilbakemelding. All treverk bak kommer til å bli malt med vanlig våtroms membran var planen. Angående tilgang til frontruten så har jeg ikke tenkt på det. Har egentlig bare tenkt å ha en magnet på den. Ikke så mye arbeid å lage luke etterpå. Jeg har og en skrape jeg kan montere på lang arm så satser på at det holder
 12. Må vel få laget en tråd om det nye prosjektet mitt. Jeg har planlagt å bygge meg ett nytt større akvariet i kryssfiner. Liker å lage ting selv å tenkte dette var en grei og billig måte å få seg ett stort akvariet. Har i dag ett 480 liter Elos 120XL kar som står i stua. Med sump i etasjen under på rundt 500 liter som består av 3 forskjellige kar. Ett til vannbytter, ett refugiet og ett til returpumpe og levende stein. Det nye karet kommer til å bli flyttet ned i kjelleren. Så teknisk rom vil også bli flyttet litt. Sumpen kommer kanskje også til å øke litt da jeg får plass til litt mer nå. Det nye karet vil få må 225x90x85cm. 90cm blir høyden. Dette blir 1720 liter i utvendige mål, men når alt kommer til alt så havner jeg nok rett under 1500 liter pluss sump. Karet skal bygges i 18mm bjørke kryssfiner med glass i front. Renoverer kjellerstuen så det blir i skilleveggen mellom kjellerstue og bod. Overrenningen blir på høyre side. Jeg har allerede fått tak i 3 sett med Pond Armour, Pond Shield til å tette kryssfineren med. Siden jeg ikke kan bygget karet ute så måtte jeg ha en epoksy som ikke luktet, å det gjør ikke denne. Pluss at den er testet av mange i usa. Fremgang så langt er at jeg har bygget veggen hvor akvariet skal stå, samt så vidt begynt på selve rammen det skal stå på. Dette egentlig bare for å se hvor stort det blir. Vil nok ta en god stund før jeg blir ferdig, da jeg skal gjøre ferdig kjellerstuen før jeg begynner på selve monteringen av karet. Men tenkte kanskje det var kjekt med en tråd. Litt bilder må jo bli med Som dere ser så blir stativet bygget i tre. I front så blir det en 2x4 på høykant med 6 støtter i 2x4. I bakkant så blir det en 2x8 bjelke med påskrudd 2x4 bjelke som støtte for bjelkene som går på tvers. Blir 6 stk 2x4 på høykant. I bakkant så vil det kun bli 3 eller 4 støtter, men i 4x4. Dette for å enklere komme til med sump. Noen som kan si noe om dette blir for svakt eller alt for sterkt? Min far som er byggingeniør mener dette er mer enn nok!
 13. Mr_Stian

  Borte i lengre perioder

  Ett par måneder uten tilsyn er nok litt i lengste laget. Når vi reiser bort så har jeg en som kommer innom 2-3 ganger i uken for å sjekke at alt er bra. Har da automatisk forer, men han gir ekstra frossen mat til de. Jeg har apex så alt er satt opp automatisk da jeg reiser en del I jobb og madammen er ikke interessert i å gjøre noe mer enn å mate.
 14. Hvordan gikk det med vannfyllingen? Regner med det har fått stått noen dager nå med vann i. Noen lekkasjer?
 15. Mr_Stian

  Sump

  Så mye som du har plass til! Du får vel aldri ett stort nok refugiet!
×