Gå til innhold
Informasjon
 • Husk å book neste Reefmeet i kalenderen. Søndag 24.03.19 i Drøbak. Mer info kommer
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • NYHET. Nå kan man legge ut objekter i "kjøp og salg" å motta bud hvis man ønsker. Sjekk det ut!
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

KLT

Medlemmer
 • Innholdsteller

  199
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

KLT vant dagen sist November 15 2018

KLT hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

27 Excellent

Om KLT

 • Rang
  Klubbmedlem

Converted

 • Bosted
  Oslo

Converted

 • Fylke
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. KLT

  Tropic Marine Alca - balance

  Uansett så tenker jeg at den beste måten å senke kh nivået på er å utføre vannbytter samt kutte tilsetning av KH til du får ønsket verdi.
 2. KLT

  Tropic Marine Alca - balance

  Første jeg tenker er om KH på 11 egentlig er så fryktelig høyt? Dersom du bruker red sea coral pro salt ligger kh på 11-12 med ferdig blandet salt. Fra produsentens hjemmeside:
 3. Jeg har ikke fått vann i systemet mitt ennå. Men har planene klare for innkjøring når jeg en gang kommer dit. Har sett mye på BRS TV, så jeg er nok litt farget fra den kanten:-D Jeg skal i likhet med deg starte fra "scratch" med nesten bare død keramisk sten. Jeg regner med å kjøre ca 4 mnd uten innføring av koraller og 8 til 12 mnd før jeg forsøker meg på sps koraller. Jeg bruker 18 kg CaribSea Shelf Rock fra webzoo i ett 180 liters akvarie(90x45x45). I tillegg skal jeg jeg ha noen få kilo med god levende sten i refugiumet. Planen er som følger: ---------- Uke 1: ---------- 1. Fylle saltvann i akvariet og få dette til rett temperatur. 2. Tilsette Microbacter7 fra Brightwell. For å raskt starte etableringen av "de rette" bakteriene" 3. Legge i en rå rekke eller lignende for å "fore" bakteriene. Samtidig setter jeg i gang reactor med carbon for å unngå lukt. ---------- Uke 2: ---------- 4. Forhåpentligvis har jeg på dette stadiget sett at ammoniak(NH3) har steget og synket igjen til et akseptabelt nivå. 5. Når NH3 er innenfor "lovlige" verdier tilsetter jeg levende sten i refugiumet og setter på lys over refugiumet. Akvariet vil fortsatt være uten lys. ---------- Uke 3: ---------- 6. Dersom alt ser bra ut nå(Hovedsaklig lave nivåer av NH3) setter jeg inn den første fisken for at bakteriene fortsatt skal ha tilgang på mat. Først når jeg setter inn fisk planlegger jeg å sette igang skummer og ha lys over akvariet. ---------- Uke 5: ---------- 7. Ny fisk og alger(chaetomorpha hvis jeg får tak i) i refugiumet. Hvis jeg får tak i skal jeg også tilsette copepods i refugiumet og akvariet på dette tidspunktet. ---------- Uke 7: ---------- 8. Ny fisk ---------- Uke 12: ---------- 9.De første hardføre korallene. ---------- Etter 8-12 mnd: ---------- 10. De første SPS. Dette er i alle fall planen slik den er tenkt. Så har jeg erfart at tålmodighet en en dyd og planer er vanskelig å følge. Regner med at jeg også skal ha i et lite "cleanup crue"(snegler/eremitter/reker/krabber). Men vet ikke ennå helt hva jeg skal ha eller hvor mange. Regner med at dette avhenger litt av utvikling av alger i hovedkarret. Slik jeg ser det er det ingen vits å ha et celanup crue i et akvarie uten alger. Da sulter de. Jeg starter opp uten skummer da jeg har lest at dersom du kjører skummer samtidig som du tilsetter bakterier risikerer du at skummeren fjerner de nyttige bakteriene du tilsetter i vannet. Starter derfor skummeren først når de nyttige bakteriene har fått et "fotfeste" i akvariet. Gjennom hele innkjøringsperioden kommer jeg til å måle saltinnhold, ph ,ammoniakk, nitrat og fosfat for å ha litt kontroll på innkjøringsprosessen.
 4. Jeg SKAL få vann i akvariet i løpet av 2019(Går fryktelig tregt)
 5. Jeg bygde en enkel topp for noen år siden. Akvariet var et tmc 120 liter(60x45x45). En god del mindre enn ditt akvarie. Jeg var veldig fornøyd med denne toppen. Toppen hvilte på akvariet og var lett å løfte av og på.
 6. KLT

  Poser til koraller

  Sist gang jeg fraktet koraller kjøpte jeg bokser på meny beregnet for å fryse ned mat. De jeg fant målte ca 14x14x8 (lxbxh) og passer etter min mening perfekt for å frakte SPS-frags. 5 stk kostet kr 21,50. Mulig du finner billigere alternativ på europris.
 7. KLT

  Pjot´s 20 000Lite

  Kult å høre at dette karet fortsatt er oppe å går.
 8. KLT

  Erfaringer med mandarin fisk

  Ja, det har de. Om disse selges i Norge vet jeg ikke. Men vet at de selges i utlandet. https://www.algaebarn.com/shop/captive-bred/green-mandarin/
 9. KLT

  Oppvatring av akvarium

  Isoporplater får du f.eks på obs bygg. Koster nesten ingenting. Jeg kjøpte 2 plater for 17 kr på Maxbo.
 10. KLT

  TMC 180 liter - Jessheim

  Driver fortsatt å leker med steinen. Vanskelig å bli helt fornøyd. Må la det stå noen dager så dukker det sikkert opp noen nye idèer. Slik ser det ut nå:
 11. KLT

  TMC 180 liter - Jessheim

  Woohoo...Steinen har kommet. Rakk å leke litt med plassering før jeg drar på fjellet i helgen. Bestilte 18 kg CaribSea South Seas Shelf Rock fra webzoo. Skal bruke noen dager på å finne en layout som jeg blir fornøyd med. Slik ser det ut nå. Dette blir neppe den endelige layouten. I hovedkarret skal jeg kun ha denne steinen. I refugiumet skal jeg ha noen kilo levende stein.
 12. KLT

  Akvariebord

  Takk for svar e-mu. Blir vel til at jeg gjør noe sånt.
 13. KLT

  Akvariebord

  Har kjøpt et TMC Signatur 90 med medfølgende original møbel på finn. Møbel er satt på plass og sjekket at alt er i vater. Så langt alt bra. Men selv om akvarie og møbel er i vater kan jeg skyve inn en papirbit mellom akvarie og møbel. Etter nærmere inspeksjon ser jeg at kantene på topplaten på møbelet har "svellet" litt etter vanninntregning(regner jeg med). Se bilder. Spørsmålet mitt blir hva gjør jeg nå. 1. Kan jeg pusse områdene som har svellet ned igjen med sandpapir? Regner kanskje med at dette vil gjøre dette området enda mer utsatt for "svelling" i fremtiden? 2. Kjøpe en tjukk plate og legge oppå eksisterende bordplate? Regner med at dette kan være en løsning, men blir ikke veldig pent? 3. Vil en "akvariematte" kompensere for områdene som har "svellet" slik at akvarie står trygt? 4. Kaste hele skapet og bestille nytt fra webzoo? Hva ville du gjort i en slik situasjon?
 14. THIS ADVERT HAS EXPIRED!

  • TIL SALGS
  • Brukt

  Selger en Jecod DP-4 Auto Dosing Pump samt en dosing container. Ca 6 mnd gammelt. Fulgte med et akvarie jeg kjøpte brukt. Jeg har doseringspumpe fra før og trenger derfor ikke denne.

  kr600,00

  Jessheim

×