Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

KLT

Klubbmedlem
 • Innholdsteller

  180
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

KLT vant dagen sist August 1

KLT hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

25 Excellent

Om KLT

 • Rang
  Klubbmedlem

Converted

 • Bosted
  Oslo

Converted

 • Fylke
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Da har jeg kjøpt meg et brukt TMC Signature 90(90x45x45). Har tenkt å lage en tråd etter hvert. Må bytte ut noe utstyr bl.a skummeren. Har vurdert 2 skummere: 1. Nyos Quantum 120 2. Deltec 600i Tror jeg kommer til å velge Deltecen. Begge er gode skummere, men deltecen er 700 kr billigere. Spørsmålet er om jeg skal velge 600i som er en dc skummer eller 600ix som er en ac skummmer. Prisen er den samme for begge. Jeg tenker at jeg bør velge en dc skummer uten at jeg egentlig vet hvorfor.
 2. KLT

  Xaqua inout

  Ja, de er fine de. Spørs om de passer på tmc karene da? Det som er fint med Xaqua er at den skal passe tmc karene uten at du behøver å modifisere eksisterende hull.
 3. KLT

  Xaqua inout

  Da har jeg funnet ut at ingen tar inn disse til Norge. Må se om jeg finner en i en utenlandsk nettbutikk som sender til Norge.
 4. KLT

  Xaqua inout

  Vurderer et TMC Signature 90 kar. Har lest at mange bytter ut original overrenning med Xaqua inout. Er det noen som vet om man får kjøpt Xaqua inout i Norge? Eller må jeg bestille fra utlandet? Evt om du har tips til annen overrenning som fungerer på disse karene og som selges i Norge.
 5. KLT

  NH3

  NH3 = Ammoniakk. Så vidt jeg vet er det vel bare bakterier som fjerner ammoniakk. Det vil si bakterier gjør om ammoniakk til nitrit som igjen gjøres om til nitrat av andre bakterier igjen. Jeg hadde tilsatt noe sånt som dette og vurdert å sette inn mer stein eller annet media som bakteriene kan vokse på. F.eks Seachem Matrix
 6. Tid igjen: 2 år og 8 måneder

  • KJØPES
  • Brukt

  Er på utkikk etter et brukt saltvannsakvarie på ca 2-300 liter. Glass eller akryl. Ønsker kun akvarie og stand/bord. Gjerne med sump og røropplegg(men kan skaffe dette selv) Akvariet må være tett og ikke alt for gammelt. Vil slippe å fuge på nytt. Befinner meg på Jessheim, men kan hente i hele østlandsområdet.

  Free

 7. KLT

  Led...hva er greit nok?

  Lampen du linker til har ikke jeg tro på. Virket billig og enkel. Jeg har egentlig null peiling på dette med lys, men har lest en del om LED lamper. Felles for alle gode LED lamper som kan få de fleste typer koraller til å trives, slik jeg ser det, er at de har ett vidt spekter av farger. Denne lampen koser noen tusen lapper mer enn den du viser til, men du klarer deg kanskje med en og da blir ikke sluttsummen så ille allikevel.
 8. KLT

  Comeback! Mine akvarier

  Velkommen tilbake. Flotte akvarier du har. Comeback liker jeg. Da øker aktiviteten på forumet. Jeg er er nær et comeback selv. Må bare finne riktig akvarie til riktig pris.
 9. KLT

  Kva er dette?

  For meg så ser det ut som en Kenya tre koral. Dersom mine antagelser stemmer kan du lese mer om den her.
 10. KLT

  Rengjøring

  Kommer litt an på hva du mener med mye rart. Er det alger/kalkalger du mener? Eller er det løse matrester etter mating av fisk som flyter rundt? Dersom det er alger må de fjernes manuelt med algeskrape eller barberblad(litt rart om du skulle ha mye alger i sumpen da disse somregel krever lys for å bli et problem) Er det matrester som flyter rundt må disse fjernes gjennom å skifte vann. Har du filtersokk i sumpen? En filtersokk vil fange opp løse ting som flyter rundt i vannet. Personlig så synes jeg det er tidlig å rengjøre sumpen etter bare 3 måneder. Men det kommer også litt an på hva du har av utstyr i sumpen og hvordan layouten av sumpen ser ut. Har du kanskje et bilde av sumpen du kan legge ved?
 11. KLT

  Leif sitt RSM 250

  Blir spennende å følge utviklingen her😊. Er det disse hydor wavemaker dingsene du har bestilt? Hvor bestilte du de fra?
 12. KLT

  Aleks akvarium 720l

  Får du kjøpt Triton produkter og ICP test i Norge? Har forsøkt å lete litt på nett, men finner ingen som selger det i Norge.
 13. KLT

  Hva regnes som totalt literinnhold?

  Jeg pleier alltid å finne ut hvor mange liter det er i hovedkar + sump første gang jeg setter opp akvariet. Dette gjør jeg ved å koble opp akvariet med sump og utstyr. Ha i sand og stein. Så teller jeg antall 10-liters bøtter med vann jeg får oppi akvariet. På den måten vet jeg ganske nøyaktig antall liter med vann jeg har i systemet. Det er greit å vite dette når du skal dosere x-antall milliliter pr 100 liter vann. Det er litt tungvint, men til gjengjeld gjør jeg det kun første gang jeg fyller akvariet med vann.
 14. Jeg for min del har ingen formening om hvordan forumet skal se ut. Synes det er helt greit slik det er nå. Er mest opptatt av at det er aktive brukere på forumet. Det jeg savner mest med forumet er oppdatering av poster under tråden «medlemmers akvarium».
 15. KLT

  Oppstart

  Under kategorien oppstart finner du masse nyttig info. Linken finner du her. Jeg vil også anbefale YouTube der ligger det mange videoer knyttet til oppstart av saltvannsakvarie. Denne videoen er en kort grei innføring: Denne videoen er episode 1 av en litt lengre videoserie som består av totalt 52 episoder hvor de tar for seg det meste knyttet til oppstart og vedlikehold av et saltvannsakvarie. Lykke til!
×