Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

KLT

Klubbmedlem
 • Innholdsteller

  172
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

23 Excellent

Om KLT

 • Rang
  Klubbmedlem

Converted

 • Bosted
  Oslo

Converted

 • Fylke
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. KLT

  Kva er dette?

  For meg så ser det ut som en Kenya tre koral. Dersom mine antagelser stemmer kan du lese mer om den her.
 2. KLT

  Rengjøring

  Kommer litt an på hva du mener med mye rart. Er det alger/kalkalger du mener? Eller er det løse matrester etter mating av fisk som flyter rundt? Dersom det er alger må de fjernes manuelt med algeskrape eller barberblad(litt rart om du skulle ha mye alger i sumpen da disse somregel krever lys for å bli et problem) Er det matrester som flyter rundt må disse fjernes gjennom å skifte vann. Har du filtersokk i sumpen? En filtersokk vil fange opp løse ting som flyter rundt i vannet. Personlig så synes jeg det er tidlig å rengjøre sumpen etter bare 3 måneder. Men det kommer også litt an på hva du har av utstyr i sumpen og hvordan layouten av sumpen ser ut. Har du kanskje et bilde av sumpen du kan legge ved?
 3. KLT

  Leif sitt RSM 250

  Blir spennende å følge utviklingen her😊. Er det disse hydor wavemaker dingsene du har bestilt? Hvor bestilte du de fra?
 4. KLT

  Aleks akvarium 720l

  Får du kjøpt Triton produkter og ICP test i Norge? Har forsøkt å lete litt på nett, men finner ingen som selger det i Norge.
 5. KLT

  Hva regnes som totalt literinnhold?

  Jeg pleier alltid å finne ut hvor mange liter det er i hovedkar + sump første gang jeg setter opp akvariet. Dette gjør jeg ved å koble opp akvariet med sump og utstyr. Ha i sand og stein. Så teller jeg antall 10-liters bøtter med vann jeg får oppi akvariet. På den måten vet jeg ganske nøyaktig antall liter med vann jeg har i systemet. Det er greit å vite dette når du skal dosere x-antall milliliter pr 100 liter vann. Det er litt tungvint, men til gjengjeld gjør jeg det kun første gang jeg fyller akvariet med vann.
 6. Jeg for min del har ingen formening om hvordan forumet skal se ut. Synes det er helt greit slik det er nå. Er mest opptatt av at det er aktive brukere på forumet. Det jeg savner mest med forumet er oppdatering av poster under tråden «medlemmers akvarium».
 7. KLT

  Oppstart

  Under kategorien oppstart finner du masse nyttig info. Linken finner du her. Jeg vil også anbefale YouTube der ligger det mange videoer knyttet til oppstart av saltvannsakvarie. Denne videoen er en kort grei innføring: Denne videoen er episode 1 av en litt lengre videoserie som består av totalt 52 episoder hvor de tar for seg det meste knyttet til oppstart og vedlikehold av et saltvannsakvarie. Lykke til!
 8. KLT

  Antall saltvannskar i Norge?

  Har ikke peiling på hvor mange det er som har saltvannsakvarium i Norge. Men synes det er et interessant spørsmål. Mitt inntrykk er at de som prøver ut saltvannsakvarie har vært innom ferskvann først og hatt ferskvann i noen år før de prøver saltvann. Har også inntrykk av at de aller fleste med saltvann er voksne mennesker som betaler av egen lomme. Er vel ikke så mange foreldre som kjøper saltvann til ungene(med mindre mor eller far har stor interesse for dette selv). Tror faktisk de fleste jeg kjenner på et eller annet tidspunkt i livet har hatt ferskvannsakvarium hjemme, ofte som barn. Enten det er et norgesglass med neontetra, gullfiskbolle eller større tradisjonelt glassakvarium. Kommer ikke på noen som har hatt saltvannsakvarium. Og av alle de jeg vet om som har hatt ferskvann vet jeg ikke om en eneste som har hatt et pent akvarium over tid. De fleste ender opp med masse alger, utslitt tålmodighet og en salgsannonse på Finn.no. Nå merker jeg at dette ble litt negativt og det var egentlig ikke meningen, men tror allikevel det er noe i det jeg har skrevet. De som ender opp med saltvann har begynt med ferskvann og holdt interessen oppe over flere år og er villig til å investere de ekstra kronene det koster å ha saltvann. Om min hypotese her er riktig så er det sannsynligvis ikke så mange som har saltvann hjemme, det positive er at de som har saltvann hjemme er ihuga entusiaster og ikke gir seg med det første.
 9. KLT

  Lys til refugium

  BRS TV har en episode hvor de tar opp temaet lys til refugium:
 10. Har lastet ned denne appen til min IPhone. Regner med at den også er å få på android telefoner. Appen inneholder artikler om nye produkter til saltvannsakvarium og andre artikler knyttet til vedlikehold av saltvannsakvarium.
 11. KLT

  Da var Webzoo.net konkurs

  Er(var) ikke dette kun en nettbutikk?
 12. Artig med nytt liv i gamle tråder?. Lykke til. Jeg følger spent med på utviklingen videre.
 13. KLT

  Fra fersk til salt

  I de fleste tilfeller mener jeg det er nødvendig med osmoseanlegg. Med mindre du har veldig rent kranvann(noe jeg tror de færreste av oss har) trenger du osmoseanlegget til å fjerne urenheter fra kranvannet. Ikke sikkert alle er enige med meg her, men jeg vil driste meg til å påstå at osmoseanlegg er viktigere enn skummer?
 14. KLT

  Shade's saltvann

  Hei, Anbefaler deg å se denne serien på YouTube: "Reef Tank Guide: 52 Weeks of Reefing" Den tar for seg og forklarer det meste knyttet til det å sette opp et saltvannsakvarium. Serien går over 52 episoder.
 15. KLT

  nybegynner som ønsker litt hjelp

  Hei? På YouTube finner du masse informasjon om koraller som passer for nybegynnere og hvilke du bør styre unna til du har fått litt mer erfaring. Legger ved noen linker jeg fant i farten. Min erfaring er at det her i Norge kan være litt begrenset med hvilke koraller som er tilgjengelig til enhver tid. Det kan derfor hende du må være litt tålmodig når du jakter koraller. Kjenner ikke til hvilke zoo foretninger som er i ditt nærområde. Det er noen gode nettbutikker som har noen koraller på lager og som sikkert kan være behjelpelig med å skaffe spesifikke koraller du ønsker. Noen av nettbutikkene er: fiskkoraller.no saltvann.no marinelife.no Finnes sikkert flere. Disse er de jeg kom på i farten. I tillegg anbefaler jeg deg å bruke www.liveaquaria.com som oppslagsverk for å lese om koraller du anskaffer deg. Her finner du de fleste koraller i handelen, hva de krever og om de er vanskelige eller enkle å holde. Ser for meg ut som du har mye riktig utstyr til akvariet ditt. Du skriver ikke om du har anskaffet deg et ro/di-anlegg. Dersom du ikke har dette anbefaler jeg at du skaffer dette. Ro-anlegget fjerner urenheter fra kranvannet ditt og gjør vannet mer egnet for saltvannsakvarium.(kort fortalt). Eksempel på ro-anlegg Her. lykke til?
×