Jump to content

KLT

Members
 • Content Count

  207
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

KLT last won the day on November 15 2018

KLT had the most liked content!

Community Reputation

30 Excellent

About KLT

 • Rank
  Klubbmedlem

Converted

 • Bosted
  Oslo

Converted

 • Fylke
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dere skriver at lave verdier av po3 og po4 er viktig. Hvor lave bør verdiene være? Jeg har vell lest ett sted at for lave verdier av po3 og po4 kan føre til dinoflagelater.
 2. På mitt red sea reefer 170 (som ikke er oppe å gå enda) har jeg valgt red sea reefled 90. Lampen er utrolig enkel å sette opp. Velg fargespekter(du kan velge mellom 3 forskjellige) du ønsker og når lyset skal slås på. Resten ordner lampen selv. Iflg red sea er lampen reef safe og skal gi optimalt lys for koraller. Om dette stemmer vet jeg ikke. Noen vil kanskje synes at lyset blir litt blått. Jeg betalte ca 6500 for lampe og kantfeste inkl frakt .
 3. Takk for fin tråd og at du holder den oppdatert. Høres ut som du gjør mye riktig. Du kan også vurdere å tilsette microbacter clean eller vibrant. BRS har en video hvor de har testet vibrant og den ser ut til å være fin for å kontrollere uønsket algevekst. https://m.youtube.com/watch?v=jDUbzs8j3Y4 Etter hva jeg forstår er vibrant og microbacter clean samme produkt. Men etter et kjøpt søk på nettbutikkene her hjemme ser det ut til at microbacter clean er en god del billigere.
 4. Da er akvariet solgt. Kom aldri igang med dette karet før kona bestemte seg for å gjøre store endringer i heimen. Akvariet er byttet ut med ett red sea reefer 170. Dette skal opp å gå etterhvert. Men det blir en annen tråd.
 5. Da er omsider denne lansert i USA. Mon tro om denne herligheten noen gang kommer til Norge.
 6. Det riktige svaret her er vel å ta ned den seksjonen som lekker og lime på nytt. Selv hadde jeg forsøkt å tette med silikon beregnet for akvarier. Selv om det ikke er en like god løsning og som muligens vil begynne å lekke med tiden. Hvor havner vannet som lekker? Drypper det i sumpen eller drypper det på gulvet?
 7. Her går det saaaaakte fremover, men det går fremover. Har hatt er litt for langt opphold grunnet jobb og utdanning. De siste dagene har det begynt å skje ting igjen. Har nå fått på plass endelig lay out av akvascapen. Denne er limt/murt fast med stone fix fra Aquaforest. I tillegg har jeg foliert ene sideveggen og bakveggen. Slik ser akvariet ut i dag:
 8. En litt annen løsning som er blitt tilgjengelig i Norge er xaqua og ultra reef sine overrenningsløsninger. Det fine med disse er at de ikke tar opp noe areal i akvariet. Ulempen er at de neppe er like stille som du kan få durso eller herbie til å bli. Jeg gikk selv for en Xaqua løsning, ser veldig bra ut, men har ikke fylt akvariet med vann ennå så jeg kjenner ikke til støynivået på denne.
 9. Uansett så tenker jeg at den beste måten å senke kh nivået på er å utføre vannbytter samt kutte tilsetning av KH til du får ønsket verdi.
 10. Første jeg tenker er om KH på 11 egentlig er så fryktelig høyt? Dersom du bruker red sea coral pro salt ligger kh på 11-12 med ferdig blandet salt. Fra produsentens hjemmeside:
 11. Jeg har ikke fått vann i systemet mitt ennå. Men har planene klare for innkjøring når jeg en gang kommer dit. Har sett mye på BRS TV, så jeg er nok litt farget fra den kanten:-D Jeg skal i likhet med deg starte fra "scratch" med nesten bare død keramisk sten. Jeg regner med å kjøre ca 4 mnd uten innføring av koraller og 8 til 12 mnd før jeg forsøker meg på sps koraller. Jeg bruker 18 kg CaribSea Shelf Rock fra webzoo i ett 180 liters akvarie(90x45x45). I tillegg skal jeg jeg ha noen få kilo med god levende sten i refugiumet. Planen er som følger: ---------- Uke 1: ------
 12. Jeg SKAL få vann i akvariet i løpet av 2019(Går fryktelig tregt)
 13. Jeg bygde en enkel topp for noen år siden. Akvariet var et tmc 120 liter(60x45x45). En god del mindre enn ditt akvarie. Jeg var veldig fornøyd med denne toppen. Toppen hvilte på akvariet og var lett å løfte av og på.
 14. Sist gang jeg fraktet koraller kjøpte jeg bokser på meny beregnet for å fryse ned mat. De jeg fant målte ca 14x14x8 (lxbxh) og passer etter min mening perfekt for å frakte SPS-frags. 5 stk kostet kr 21,50. Mulig du finner billigere alternativ på europris.
×
×
 • Create New...