Jump to content

blue

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About blue

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Kristiansand

Converted

 • Fylke
  Vest-Agder
 1. Han her klarte seg ihvertfall med 2 en god stund før han gikk over til "pro" versjonen, og er lite å utsette på korallene hans: http://ilovereefing.de/schwings-reef-500l/?lang=en Hans akvarium er jo 130, fant ikke noen dimensjoner på ditt kar i farten...
 2. blue

  Skummer?

  Hei Ola, Kan bare snakke av egen erfaring, men jeg gikk til innkjøp av en Bubble King 180 til mitt 350l kar, og kan ikke annet å si enn at det er en helt fantastisk skummer.. Både i ytelse og byggekvalitet...! Hilsen Ola.
 3. kunne godt tenkt meg å komme innom å se en tur!
 4. Kan ikke se at den vokser "ut" fra noe.. Den ser litt ut som en blå svamp når den er sammentrukken.. Ola
 5. Hei, Denne saken følgte med en acropora jeg kjøpte, trodde først det var en xenia, men den er jo mye lysere og pulserer ikke.. noen som har peiling på hva dette er for noe?
 6. blue

  Slimalger?

  Prøvde å ta litt av det i ett glass med ferskvann og lot det stå over natten, vannet ble ikke rosa.. Dette må vel bety at det sansynligvis er dyno jeg har?
 7. blue

  Slimalger?

  Mange gode forslag og svar her. The_!: Akvariet er 2 mnd gammelt og jeg hadde i sandnen fra begynnelsen. Jeg rengjør ikke sanden ved vannbytte. Men jeg burde kanskje begynne med dette. Sanden min er relativt finkornet, så det er muligens ikke så lett å suge det opp med slange når jeg tapper ut vann. Mener å huske fra ferskvannstiden at der finnes "støvsugere" som kan brukes til slikt? Hvor får jeg evt. tak i hydrogenperoksid, apoteket? Og er dette reefsafe? Seeker: OK. Akvariet er 160liter. Jeg bør vel skaffe meg ett RO anlegg selv, trenger vel egentlig heller noen g
 8. blue

  Slimalger?

  Jepp, går i springvann.. Har vurdert osmose / hente vann fra sjøen. Vi får se etterhvert. Har desverre ikke no4 måler, så får skaffe meg det og sjekke, og muligens begynne å skylle artemiaen i håv, som du sier.
 9. blue

  Slimalger?

  Foreksempel frossen artemia?
 10. blue

  Slimalger?

  Selger de det på saltvann, seeker? Og siden du bor i området, hvor får jeg po4 fra - vannet i springen?
 11. blue

  Slimalger?

  Hei, Har fått noen merkelige slimalgelignende flekker rundt om i akvariumet mitt.. Det er brunlignende, og det ser ut som det vokser bare på sanden. Noen som vet hva dette er og eventuelt hva som må gjøres for å fjerne det? Vannverdier er greie, nitrit er 0, nitrat er ikke målbart, ph 8.4 og salt 1.024..
 12. Hei smulemor Du høres en smule forvirret ut , la meg prøve å forklare dette med lyset, kelvin er ikke itensiteten (styrken) på lyset men rett og slett fargen på lyset. (du kan finne en god forklaring her: http://members.shaw.ca/jimht03/light.html ). Når det kommer til valg av skummer har jeg lite å komme med desverre. Jeg kan prøve å fortelle om mine erfaringer. Jeg er faktisk på let etter noe av det samme, men har på følelsen av at jeg kommer til å ende opp med en Turboflotor 1000 eller kanskje en Deltec AP(F) 600. Deltec skummeren er avhengig av en pumpe som mater den med vann
 13. salarias faciatus'en , sneglene, muligens steinen med skiveanemoner og mykkorallen din (kommer ann på størrelse og art (mykkorall))
 14. gi meg beskjed dersom du ønsker å selge noe innhold seperat! Ola
×
×
 • Create New...