Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

kire

Members
 • Content Count

  556
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

kire last won the day on March 29

kire had the most liked content!

Community Reputation

18 Good

About kire

 • Rank
  Forumbruker
 • Birthday 09/01/1980

Converted

 • Bosted
  Kvinnherad

Converted

 • Interesser
  akvarium,hagedam

Converted

 • Yrke
  Tømrer

Converted

 • Fylke
  Hordaland

Recent Profile Visitors

468 profile views
 1. Litt bilder fra i dag. Virker som karet er i balanse nå, klart og fint vatn. Litt artig at korallene på bilde 1 og 2 såg ut som den på bilde2, men etter eg flytta den eine nermere overflata, har den fått gule polypper. Veldig fin blei den. Begge trur eg er kenia tree.
 2. kire

  Heilt fra grunnen

  Har malt to strøk med sigural klar grunning, og 3 strøk med poxydekk fra gjøco. Så er litt usikker på veien videre, enten mapecoat dv til sluttstrøk. Eller så blir det flere lag med poxydekk, veit det har blitt brukt mykje i akvaristikken. Er jo ein gambling man, så kanskje skal prøve det. Mulig eg skal prøve overrenning i glass, var ikkje dumt det.
 3. Godt å ha noe å strekke seg etter Meget fint kar.
 4. kire

  Heilt fra grunnen

  Kommer til å skjære ut ramme av ei heil plate. Lurer litt på om eg skal erstatte stivere på midten med akrylplater, som eg skrur fast i toppramma. Da slipper lyset gjennom.legger ved ein MEGET proff tegning som forklarer
 5. kire

  Heilt fra grunnen

  Lite liv her! Har fått malt 2 av 4 strøk nå. La inn fiber forsterkninger i alle hjørner, begynner å likna på akvarium nå.
 6. kire

  Heilt fra grunnen

  Da har eg skrudd sammen ein kryssfiner tank, fekk plutselig ånden over meg. Tips til overrenning i finertank hadde vært kjekt. Tanken blei 170x70x60 Toppen kommer på etter glassmontering. Ka tykkelse glass trenger eg? Kordan løyser eg det med sirkulasjon? Sliter vell med magneter? Kanskje closed loop som er tingen..
 7. Hei. Sump er så mangt, men hovedpoenget er at alt filtrering og anna teknisk utstyr kan gjemmes i sumpen. Er ikkje så fint med ørten dingser i hovedkaret. I sumpen har man skummer, som er ofte er den viktigste komponenten, så kan man ha varmekolbe etc. Gjemt i sumpen. Noen har også egen avdeling i sumpen for å dyrke macroalger, dette kalles refugium. Refugiumet brukes til å fjerne overskuddsnæring fra hovedkaret, mindre alger der. Da bruker man omvendt belysning i forhold til hovedkaret, altså om natta. Ikkje la deg skremme av alt dette, høres mer komplisert ut enn det faktisk er.
 8. kire

  Heilt fra grunnen

  Tips til behandling av kryssfine? Kan poxydekk fra gjøco brukes?
 9. VID_20200311_213349.mp4
 10. Kobla til sumpen i dag. Får å få litt meir kontroll på vannverdier og rensing av vann. Men: har kun avrenning til eit 32mm rør (utvendig mål). Retur pumpa er ei newjet 3000. Klarer ikkje å stille flowen langt nok ned på denne, så karet overfylles. Noen ide på kordan eg kan strupe pumpa? Har laga ei midlertidig løysing med splitt på returen. Men er ikkje ei fullgod løysing.
 11. Litt stusselig uten fisk, skal ikkje vær lett å bu i utkantstrøk. VID_20200308_151535.mp4
 12. kire

  Heilt fra grunnen

  Har lest den tråden din, kfiner tank er og ein mulighet. Har bygd ein før, og er jo tømrer.. Koser meg enn så lenge med drømming. Karet blir i ein vegg mot sjølve garasjedelen, vurderer eit koøye mot garasjen, men er usikker på temperatur tap.
 13. kire

  Heilt fra grunnen

  Får lage ein tråd ved siden av lagunen min, dette skal bli hovudkaret i garasjen. Har god tid på dette prosjektet, sitter egentlig å funderer på ka mål eg ska ha på tanken. Tenker type 160-180x80x50 ca. Har eit gammalt aquastabil 530 liter, som skal brukes til sump, med stor refugium del. Liker godt å lage ting sjøl, men usikker på kostnader til glass vs å bestille custom..
 14. Skal snart starte opp med balling dosering igjen, men ka er det folk bruker nå om dagen? er så mykje nytt nå i forhold til sist eg dreiv på. Har sånn 3 kanal pumpe fra grotech fra sist gang.
×
×
 • Create New...