Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

eques

Members
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

eques last won the day on August 24

eques had the most liked content!

Community Reputation

19 Good

About eques

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Oslo

Converted

 • Fylke
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Jeg hadde helt glemt å dele her hvordan ble det hos meg! Mine var også i sølv men jeg brukte hvit gummilakk og det har gått veldig bra! Her er resultaten:
 2. Jeg fikk vite av en til som hadde kjøpt et akvarie og betalt for det. Han brattelidb hadde sagt til ham at akvarie var sendt men når blir bedt om sporingsnummeret ikke gir svar om det og sier at han skulle til posten for å finne ute av det selv. Resultat? Han brattelidb har fått penger og den som har betalt har ikke fått noe mer enn ord.
 3. Lampa ble endelig på plass i går! Men... jeg skal ikke poste noen bilde ennå fordi jeg må gjøre ett par enkelte endringer først, men den jeg kan si er at jeg er meget fornøyd med lampa så langt! Akvariet mitt er 78 cm dypt og lampa står 45 cm over vannet... dvs ca.120 cm over sand = 120 cm over myke og LPS koraller. Alle koraller var lukket etter nesten to dager uten lampe, men 5 minutter etter at Coralcare var på og bare 5% av styrkelsen alle koraller åpnet seg som 2 timer etter at de andre lamper hadde slått seg på. Det er veldig lovende! Fargemessig, jeg må leke litt med parameterne og se hva er mulig og ikke mulig, men fargene til korallene ser mye bedre ut fordi lys spekter (er det riktig ord?) er bedre og like i hele akvariet. Jeg skal få lampa litt lengre ned i dag, litt vedlikehold av akvariet og poster noen bilder.
 4. Jeg har strukturen ferdig montert og lampa skal være operativ i dag. Det blir ikke så prof som @Eaglesin, men litt provisorisk også. Jeg kjøpte noen alu firkantet rør hos Bauhaus og ble uproblematisk å lage det... spørsmålet nå er om jeg skal lakkere strukturen eller ikke... noe mer å tenke på... Jeg har hvit gummilakk i spray... Kanskje jeg prøver i dag... for å få det tørket ila kvelden.
 5. Hei! Jeg tror jeg blir ferdig med installering av min Coralcare gen2 i dag! Jeg gleder meg skikkelig! Når jeg blir ferdig poster jeg et bilde, men frem til da må jeg takke alle sammen, spesielt til @Tomasog @Eagle. Jeg kan ikke vente mer!!
 6. eques

  Bakvegg

  Ecotech Coral Glue fungerer bra. Jeg har limet noen hos meg.
 7. Det er interessant å se at vi er flere som sliter med det samme... Jeg må henge opp bare en lampe, men elendighet er order som beskriver tilpasningsmuligheter jeg har med vegger og tak konstruksjon... Så jeg vurderte tidligere tre alternativer: 1.- 2.- 3.- Det jeg likte best og som jeg tror kan holde 7 kg er alternativ 1. Jeg begynte å søke noen som hadde utstyr for å bøye alu rør og jeg kjenner en som kunne gjøre det for meg med riktig utstyr/verktøy men det skulle være på 15 eller 18 eller 22 mm rør... men Bauhaus har ikke i disse dimensjoner (20 mm eller 25 mm)... så jeg fikk tilbud fra flere andre som er grossister, og for 1 alu rør (22 mm diameter og 2mm tykk) på 6 meter delt i to kom på 1500 kr... utrolig dyrt. Hvis vi er flere blir jo billigere, fordi minst går på 1500 kr. Alternativ jeg vurderer nå er alu firkant rør på 20 mm (som porsa montering) med flere støtte punkter...
 8. Det er en annen ting som ingen har snakket om her... Hva er effekten som vil fås? Er det potensere bakterier som denitrifiserer eller de som nitrifiserer? Dvs, er det ønskelig å redusere bakteriene som fjerner NH4 og lager NO3 (nitrifisering) eller bakterier som fjerner NO3 og produserer O2 (denitrifisering)... En spanjol skal prøve å forklare det på norsk (det skal ikke være lett, hahaha) Hvis problemet er høy NO3, Siporax må settes der det er lav vannstrøm og lite O2... hva får vi av det? Vel, det at denitrifiserende (?) bakterier må bruke oxigen fra NO3 og produserer N2 (lystgass er riktig ord tror jeg). Det er andre måter om å få samme effekt, og det er å ha stein på overrenning eller i sumpen det lite vannstrøm finnes. Det er også effekten av bakterier som sitter dypt i levende stein av akvariene våre. De er "photosensible" men ikke "photophobic", så det er ingen problem at dere har lys i refugium så lenge lyset ikke slår Siporax direkte. Hvis problemet er lav NO3... da vet dere... Siporax under røret som sender ned vann til sumpen. Og noen kanskje lurer på... hva sier denne spanjol hvis Tomas har sagt noe annet? Vel, jeg tenker at Siporax volum hos Tomas er så stort (min er 2 liter og Tomas er kanskje 10-15x så mye?) som gjør at noen deler av beholderen han bruker får mye vann (rett under PVC røret) og noen andre får veldig lite vannstrøm; alt sammen gjør at han får begge effekter og da blir et meget robust og balansert akvarie. For hagedam... er jeg usikker men jeg tror det er det samme som skjer inn på en f.e. Eheim filter... For en 400 liter akvarie jeg hadde en Eheim på ca.1200l/t, noe som kan anses som "lite kraftig" når man sammenligner med returpumpene vi bruker på saltvann (generelt 2-5x sterkere). Så lav vannstrøm + lite oksygen hagedam vannet inneholder + Siporax = efektivt denitrifisering tenker jeg, men jeg er ikke 100% sikker.
 9. En til her som bruker Siporax... ikke så mye som jeg kunne ønske meg fordi plass jeg har i sumpen er veldig begrenset, men jeg klarte å se forskjellen. Jeg lagde en beholder med eggcrate og plastglass slik at det blir lett å få den ut hvis jeg trenger det, men hele meningen er ikke få den ut... For meg nøkkelen er å plassere de godt slik at de ikke blir en detritus-lager og vannet fra hoved karet renner ned og gjennom Siporax beholderen. Som dere kan se på bildet, det er løftet det opp fra bunnen for å unngå/minimere at noe blir liggende der. Sumpen jeg har er langt fra å være optimalt, men det er den beste jeg kan gjøre med plassen jeg har og det fungerer veldig bra. Jeg har merket at akvariet har blitt mye bedre med parameterne generelt etter at jeg tok inn Siporax, og i tillegg er veldig bra for infrafauna og ikke bare for bakterier! Gammarus og Copepoder koser seg i der også.
 10. Jeg har samme problem som du vet, hahahaha!
 11. Kanskje det var ikke riktig ord det jeg skrev... beklager det. Den jeg er bekymret for er at gipsplater på taket ikke tåler så mye vekt og alt (lampa og gipsplate) faller ned... det er jeg meget redd for. Lander jeg kommer fra brukes aldri det, så jeg har ikke så mye kunnskap om det. En liste som skrus på taket med gips plugger? Er det for å dele vekten mellom flere gips plater? Jeg tenker at, hvis hver enkelt gipsplater holder mer enn 10 kg, jeg skal gå for enkelte gips plugger som holder mye mer en 10 kg. Jeg vil sove rolig Takk for svaret.
 12. Hei Vladis, Veldig fint akvarie du hadde! Jeg hjelper gjerne med oppbygning av nytt akvariet når det blir, jeg elsker å være med og se hvordan andres akvarier utvikler seg! Men for nå vi jeg spørre deg om hjelp, og det er ikke mer en litt info. Jeg må lage noen dører til akvariebordet jeg har, men jeg finner ikke noe jeg blir fornøyd med... hva brukte du til dine som vises på første side av tråden? Hvor kjøpte du? På forhånd takk!
 13. Det har jeg tenkt, men jeg har ikke kommet på noe som jeg blir 100% fornøyd... Fordi, hvis jeg må skru noe til akvarie skapet vil jeg kun gjøre det til bakside, ikke venstre og/eller høyre side... Du tenker å legge en stativ som "sitter" på akvarie kantene? Hva er uttrekksverdi av gipsplatter? Over 8 kg da?
 14. eques

  Vannprøve spørsmål

  hahahaha! Får du ikke uønsket besøkende i form av PO4 eller andre?
 15. Hei alle sammen. Tilbake til Coralcare lamper... de er ganske tunge... hvordan går det å feste de til gippstak? Tåler de så mye vekt? Jeg er litt veldig bekymret av tak kollaps! På forhånd takk!
×
×
 • Create New...