Gå til innhold
Informasjon
 • Vi jobber med flere funksjoner
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Benytt kjøp og salg-funksjonen fra menyen

wernis

Medlemmer
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om wernis

 • Rang
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  sørumsand

Converted

 • Fylke
  akershus

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei. Jeg har to koraller med svarte prikker. små svarte prikker. Når lyse er av å Jeg lyser på dem med en lommelykt så er det som en børstemark eller noe lignende som går ut og inn. prøvd å Google litt men finner ikke ut av hva det er. Noen som kan fortelle meg hva det er? Å hvordan man blir kvitt disse? de gjør at korallene gradvis dør. Å jeg har mine anelser om at det kan ha spred seg. så skulle hat noen gode råd
 2. wernis

  Kh dropp

  Hei. Jeg har et kh problem jeg sliter med. Tilsetter å tilsetter uten å få bukt med kh problemene. Bruker kun redsea produkter.Oppsette som jeg har å som har kjørt stabilt et år er: skummer,kull,uv og doseringspompe. ​Tillsat daglig: 10 ml ca og 15 ml kh, mg ingen forbruk. Men så har alt snud på hode. 3 stk nye koraller har kommet. Nå økte forbruket på mg litt å målte det til 1360ppm. Forbruket på ca stoppet så det måtte jeg stoppe å tilsette den ligger på 500 ppm. Kh den får jeg ikke opp uansett hvor mye jeg tilsetter. Har selvfølgelig ikke tilsatt i masse vis men en god del før jeg fant ut at her var det bare å stoppe. Der måler jeg nå 3,6 meg. Ph ligger på 8. Salte jeg bruker er redsea reefsalte. Tilsettningene er ferdig blandet. Ikke pulver. Tilsettningene er målt å i orden. Ingen andre tilsetninger blir brukt. Noen som vet eller har noen tanker om hva problemet kan hvere? kan det hvere mg som gjør det?
 3. wernis

  Siporax

  Ellers så har man dette produktet som kan brukes som skillevegger i sumpen eller lignende, marine pure ceramic biomedia plate. Eller i kule form i likhet med eheim sine. Disse fåes hos bulkreefsuplyes.com
 4. wernis

  Siporax

  Hei. Interessant tråd du har. Tilbake til det gamle igjenn.min teori om det er at viss man bruker lite levede stein bør man bruke noe lignende. Jeg bruker mye levende stein å bruker redsea sin no3po4-x for å aktivisere bakteriene til å spise som fungerer utmerket. Hvorfor ikke bruke de keramiske kulene til eheim? Alt handler jo om tetthet Enklere å få tak i.Ser at ved siporax ender man med et stort hull i midten som i utgangspunktet går tapt ved tanke på hva den skal gjøre å at man må bruke i teorien flere "steiner"for å konspandere for dette.
 5. wernis

  Skummer

  Hei. Takk for svar. Eneste jeg har tenkt på er i utgangspunktet på diffuserplater. Ser ut som det blir utnyttet mye bedre. Men igjenn sikkert hvor høy vannstand man har å innstilling. Nå har jeg vel å merke bare vannintake inn å justere på. Bare ville lage en trå om det å høre. Kjekt å vite. Særlig når jeg har høy vannstand å lukker vannintaket så mye som jeg gjør. Så kjører vel mere en våt wet skim. Men ser vel nå i utgangs punkte at det er det jeg må gjøre. Å at jeg ikke har mye mere å skumme ut. Har vel en liten teori om at mye stein å no3 Po4-x fra redsea spiser opp mye avfall å at dette må våt skummes ut. Men hadde også i tankene at med ny skummer, som går stillere å med diffuserplater, at jeg muligens kunne gå litt tilbake fra wet skim ingen. Ser det er så mye skummere ute men ville høre litt erfaringer. Det fins jo så mye annet å bruke penger på i denne hobbyen.
 6. wernis

  Skummer

  Noen dårlige bilder av belastning og filtrering jeg har.
 7. wernis

  Skummer

  Hei. Jeg sitter i et lite dilemma her. Jeg har kun hat en skummer og trenger derfor litt hjelp. Jeg har i dag et tmc 900 akvarium. Jeg kjører deltec 1350 skummer nå i dag. Så lurte jeg på, er nye skummere mye bedre nå en da denne kom ut. Jeg tenker kun nå på utnyttelsen, skummingen.Jeg syns liksom deltecen ikke skummer vannet bra nok. At det blir for mye bobler, å lite skum på toppen som til slutt havner i koppen. Skummere står i 25 cm med vann å returen halveis lukket. Da får jeg bobler nesten helt til tops på stigrøret å skum helt på toppen som havner til slutt i koppen. Akvariet har masse stein. 10 fisker en del koraller. I sumpen er det filterhus,uv og kull. Doserer også no3 po4-x fra redsea. Tanken kan jo også hvere at jeg ikke har mye å skumme ut. Men med tanke på det vil en ny skummer ha bedre utnyttelse grad å Jeg får skummet mere ut en den gamle deltec 1350 jeg har nå i dag. Vis det har seg sånn at nye skummere er en del bedre en den jeg har, har jeg tittet litt på disse. Skimz dc (nølende pga lest veldig mye dårlig om pumper som streiker) Nyos (litt usikker på om det er dc eller ac pumpe men tror ac å skummere virker veldig stille) Tmc reef skim ac (ser de kjører sicce pumper som er et pluss å det jeg har sett på YouTube fungere veldig fint men usikker på støy + prisen er av de rimeligste) Vertex (blir for dyr) Noen som har litt erfaringer å tanker å dele?
 8. wernis

  nitrat og phosfat hjelp....

  Ja bruker det. Fant i hvertfall ut at test kitte mitt funker. Lånte litt vann fra noen andre å det Ga utslag på nitrat og fosfat.
 9. wernis

  nitrat og phosfat hjelp....

  Ja, satt faktisk å tenkte på det samme. Å i tillegg ta med vannprøve hjem for å se opp mot testkitte.
 10. wernis

  nitrat og phosfat hjelp....

  Ja mulig en idé. Men jeg får ikke utslag på nitrat heller.
 11. wernis

  nitrat og phosfat hjelp....

  Er så merkelig. Har det nyeste alge control testkitte fra readsea. Får samme utslage der som den gamle testen av gammel type. Ingen utslag...
 12. wernis

  nitrat og phosfat hjelp....

  Hei. Sliter med en ting. Bruker readsea test kitte Jeg har målt akvariet i over et halvt år men får ingen utslag på testene. Jeg kasta og kjøpte nye men samme problemet. Ingen utslag. Å det vokser en del alger i akvariet. Testet dette mye Før å fikk utslag å justerte deretter. Ikke brukt noen tilsetninger på over et år for å justere dette. Noen som har en god forklaring på dette?
 13. wernis

  Tmc 900 svart bakgrunn?

  Takk for svar. Er det noen som har erfaring med film å de spm jeg lurer på?
 14. wernis

  Tmc 900 svart bakgrunn?

  Takk for svar. Er det noen som har erfaring med film? Å de spm jeg lurer på?
 15. wernis

  Tmc 900 svart bakgrunn?

  Takk for svar. Noen som har erfaring med film som bakgrunn å den problematikken med gjennomføringene? Å de spm som er stilt rundt det?
×