Jump to content

The_!

Members
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About The_!

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Sarpsborg

Converted

 • Fylke
  Østfold
 1. Den røde ser tørr ut. Rowafos og andre jern baserte fosfatmedier må holdes fuktige.
 2. Ikke noe problem å kjøre de i samme reaktor - en kan alltid jo diskutere hvorvidt kullet bør skiftes oftere enn fosfatmediet. Det er jo litt vanskelig når du har det i samme reaktor.
 3. Hei! Hvis steinen er mettet med fosfat (noe den helt sikkert er) kan du redde den og bevare microfaunaen etter denne metoden: http://www.thereeftank.com/forums/f164/how-to-cook-your-rock-66551.html Etter å ha lest halveis ned i den tror jeg nok du bestemmer deg for å investere i ny sten:) Lykke til med med en fasinerende hobby!
 4. Nei, jeg har ikke hørt noe mer. Har ikke funnet ut noe mer på egenhånd heller.
 5. Benytter du sokk bør denne tømmes/vaskes daglig. Drit som samler seg i sokken rotner og avgir næring til karet. Du bør i alle fall ikke vente til den går tett.
 6. The_!

  Utfelling??

  Hva er pH i systemet? Hvorfor så høy Mg? Mg bør ligge på mellom 3 - 3,25 ganger Ca.
 7. Korallen.no har dette på lager i Moss.
 8. Har selv et RSM250. Viftene bak gjør en fantastisk jobb med å kjøle ned karet. Har ikke hatt behov for ytterligere nedkjøling enn det. Fordamer omtrent 4 liter vann i døgenet når begge viftene går...det er mye kjøling i det. Automatisk vannpåfylling er et must dog. Fordampings energi for vann: 2260 Joul /g x 4000 g = 9040000 J 9040000/(24*3600)=104 J/s eller 104 W. Dvs. at jeg har 104 W avkjøling med viftene i drift. Det tilsvarer for mitt kar (antar 250 kg vann og 4,2 kJ/kg *C) 9040 kJ/ (250x4,2)=8,6*C Beregningen antar at all avdamping skyldes viftene, og at det i
 9. Hva slags SPS´er snakker vi om?
 10. Jeg har ikke lyst til å sende Xenia i posten, det tror jeg blir grisete (og ikke minst mye lukt). De som vil ha kan evt. hente i Sarp u/vederlag...så lenge lageret rekker! (Send PM) Bmwk1200: Da får du muligheten til å forlate Adecco-byen for en stakket stund også....
 11. http://www.seachem.com/support/FAQs/Matrix.html Som Jaris skriver så anbefaler de faktisk å bruke dette i bøttefilter (canister filter). Men er ikke dette egentlig LS på boks? Er det noen som har målt nitrat i systemet sitt med og uten Matrix? Skulle tro at med nok sten og god sirkulasjon i karet var dette unødvendig. Skal du sette opp et FO kar, kan jeg skjønne poenget.
 12. Det er ikke like lett å komme til alle med en spisekniv i karet mitt, og da er denne god å ha. Tidliger benyttet jeg en pinsett, men med denne er jeg i en en annen liga.
 13. Da må du nok lete på nettet. Som sagt er dette et kirugisk instrument, så jeg antar at å kjøpe nytt koster flesk. Jeg fant denne hjemme hos min gamle far som er lege.
 14. Hos meg vokser Xenia som ugress, og jeg må luke hver uke. Alle som har prøvd å fjerne Xenia vet hvor vanskelig det er å fjerne disse fra stenen den sitter på. Jeg har nå endelig funnet et verktøy som gjør jobben lettere. Med denne får jeg godt tak i basen på korallen, vrir rundt og borte er den. Passende nok er det en kirug tang...
 15. Det er rart med det, blod er tykkere enn saltvann:)
×
×
 • Create New...