Jump to content

Geir Rolfsnes

Guests
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Geir Rolfsnes

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 11/19/1959

Converted

 • Biografi
  godt gift, 5 barn (bare en igjen i redet)

Converted

 • Bosted
  Spikkestad

Converted

 • Interesser
  Musikk, akvarier, friluftsliv

Converted

 • Yrke
  Sivilingeniør, offshore stålkonstruksjoner. Jobber for øyeblikket hos Lundin-Norway

Converted

 • Fylke
  buskerud
 1. Hvordan sletter man annonser som man har satt inn under Kjøp&Salg?
 2. Takk for et hyggelig møte. Kjekt å komme hjem med en ny korall til det lille karet mitt :-)
 3. Alltid synd når det ender sånn. Tenker dere er ikke like gode kompiser lenger. Du er nok ikke alene om å ha opplevd slikt. Ikke alltid like vellykket å gi ansvar til amatører. Noe så enkelt som vannbytte kan være skummelt når man overlater det til en fjortiss-sønn. (=> stor oversvømmelse på kjøkken :mad:)
 4. Elegansen lever i beste velgående og begynner å bli litt stor for mitt lille kar. Korallen jeg fikk av deg har også klart seg fint. Har litt dårlig samvittighet for den krabbefella, men lover å stikke innom i begynnelsen av januar. Mvh Geir
 5. Takk for oppmerksomheten Kjekt med bursdag selv om det er litt kjipt å bli eldre. Har alltid sagt at mitt mål er å bli gammel og klok, men det er visst bare alderen som kommer av seg selv . Er litt lei for at jeg ikke fikk med meg hjemmemøtet hos Vegard, men flyet var litt seint og kona var ikke i form, så jeg måtte frakte familien hjem. Men Sharm el-sheikh var topp. Snorklet hver dag hele uka. Fikk med meg både Ras Mohammed og "The Blue Hole" ved Sahab. Det var også fint å snorkle rett utenfor hotellet. Men de flotteste korallene var ved The Blue Hole.
 6. Flyet fra Sharm el-sheik lander kl 11.45 den 18. november. Så hvis jeg orker mer korallrev kan det tenkes jeg stikker innom . Nå gjelder det bare å finne badeshortsen og komme seg til Gardermoen i morgen tidlig ;-)
 7. Fint at du oppdaterer. Vi følger med vet du. Takk for youtube-linken. Skal titte gjennom videoene når jeg får tid. Det er nok flere som drømmer om et slik kar og er interessert i dine erfaringer. So keep up the good work :-)
 8. Har til nå brukt salt av typen Reef Crystals, men det er snart tomt i pakken og jeg har kjøpt nytt salt av typen DD Ocean Pro+. Vet ikke hvilket av disse som er best, men fra nå av blir det altså DD-salt. Og jeg bytter bare en bøtte (10 liter) om gangen. Hvis jeg skal holde gode verdier uten å tilsette andre mineraler må jeg vel bytte litt oftere.
 9. JBL CalciuMarin Jeg er jo en fersking her og har veldig lite erfaring så langt, men jeg driver og tester JBL CalciuMarin for å øke Ca og Mg i mitt har. Mine erfaringer så langt kan du lese om her.
 10. Justering av Ca og Mg ved hjelp av JBL CalciuMarin Vet ikke om dette er interessant for noen andre enn meg selv, men i og med at jeg har begynt å logge vannmålingene mine i denne tråden så kan jeg jo fortsette med det. I går tilsatte jeg 4 måle-skjeer av hver komponent av dette JBL-produktet og det skulle tilsvare en økning på bortimot 40 mg/l i mitt kar. Vannmåling i dag viser at dette faktisk virket. Dagens målinger viser følgende verdier (verdier for to dager siden i parentes): KH 9 (6) PH 8 (7,8) Ca 420 (380) Mg 1180 (1020) Det positive er at alle de målte verdien
 11. Skitt au. Det krasjer med snorkleturen min til Sharm el Sheikh. Men selv Rolfsbuktrevet kan vel ikke måle seg med Rødehavet så da må jeg dessverre stå over denne gangen. Jeg var imidlertid innom hos Vidar for ikke så lenge siden og kan anbefale dere å ta en tur til Fornebu. Det er ihvertfall det råeste karet jeg har sett. Blir det ikke noe hjemmemøte i oktober?
 12. vannverdier - økning av Ca og Mg Har målt noen vannverdier i dag. Tallene i parantes viser vannverdier for en uke siden. KH 6 (6) PH 7,8 (7,9) NO3 1.0 (1) Ca 380 (420) Mg 2010 (1080) Har prøvd å få opp Ca og Mg verdiene ved å tilsette litt JBL CalciuMarin. Denne består av to komponenter som i følge bruksanvisningen skal heve Ca med 20 mg/l i 50 liter vann (per måleskje). Jeg var forsiktig og tok oppi 2 måleskjeer (av hver komponent) for å se om det virket i det hele tatt. Men verdien har gått ned i steden for opp :confused: Så her må jeg tydeligvis øke dosen.
 13. Artsliste for Rolfsnes-revet Her er en liste over innholdet i karet mitt medio september 2012. Det har faktisk blitt ganske mange typer koraller etterhvert. Noen er enda små avleggere, mens andre snart må lukes. LPS: Elegans korall: Catalaphyllia jardinei SPS: Montipora: "Green ORA Birdsnest": Seriatopora guttatus Mykkoraller, knapper og skiver: Blå Skiveanemone: Discosoma sp 12 Oransje skiveanemone: Skiveanemone: Rhodactis Sinularia brun/hvit Sinularia grønn/gul Rosa xenia Kenya Three Grønne stjernepolypper Polypp: Anthelia Lærkorall: Lobo
 14. Jeg har en lærkorall som har vært veldig fin i mange måneder. Men i det siste har den skrantet. Den slipper ikke ut polyppene sine og ser litt sjaber ut. Når jeg tenker meg om så inntraff dette etter at jeg satte noen knappepolypper ved siden av den. Tror disse er av typen Protopalythoa. Leste på nettet at dette er en agressiv korall. Som bildet viser står den ganske tett oppi lærkorallen. Kan dette være årsaken til at lærkorallen skranter? Bør jeg flytte en av dem?
 15. Et par bilder Har en gobi som arbeider veldig hardt for tiden så det er ikke lett å få klare bilder, men her er et par smakebiter fra tåkeheimen. De gir jo et lite inntrykk av karet. Er spesielt stolt over den eneste LPS-en min (Elegans) som er veldig flott.
×
×
 • Create New...