Jump to content
Informasjon
 • COVID 19 har dessverre satt en midlertidig stopper for Reefmeet og hjemmemøter
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

alexandernk

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About alexandernk

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Åsnes

Converted

 • Fylke
  Hedmark

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. alexandernk

  Til 100 liter

  Tidligere lagt ut en tråd om oppstart av saltvannsakvarium på omkring 100 liter. Ønsker å planlegge dette best mulig før jeg setter i gang. Usikker på hva slags utstyr jeg skal ha/trenger så send melding om du har noe til salgs. Karet skal ha led-lys og må kunne tåle fukt da jeg ønsker å ha dette under lokk på selvbygget akvarie. Blitt anbefalt led fra Current evt annet om noen har. Kjøpt osmoseanlegg samt Tunze 9004 skummer. Alt utstyr må kunne plasseres innvendig da det ikke er plass til sump, samt at det bør være diskret og lite. Trenger som dere skjønner det meste. Ta kontakt!
 2. Disse lysene. Vet du om det er mulig å feste disse oppunder et lokk? Har ledbelysning i ferskvannskaret som dette var tilpasset for.
 3. Hva med osmoseanlegg? Er dette nødvendig? Bruker vanlig kranvann i mine ferskvannskar.
 4. Da blir det å få tak i en skummer først, samt belysning. Så litt på disse som ble anbefalt og ser ut som jeg kan fortsette med samme type oppsett som i dag med alt skjult fra selve karet.
 5. Ser ut til at dette lyset vil kunne passe. Dagens belysning er festet i lokket og tar lite plass. I tillegg er vel disse også sikretfor direkte vannsprut. Har innvendig filter tilgjengelig i dag som kan erstattes slik du skriver, men vil det være bedre for en nybegynner på salt å ha skummer? Kunne ønsketå endre sideveggen til sort pleksiglass om dette vil være mulig å få tak i.
 6. Takker for svar og beklager sen tilbakemelding, men har ikke registrer svar. Dagens filter er plassert bak en filtervegg av 3d bakgrunn med et kammer som tar inn vannet gjennom filtersvamp og kuler før det sendes av en pumpe ut i karet igjen. Tror denne er på ca 300 liter om jeg ikke husker helt feil. Ligger også en varmekolbe bak denne veggen, men karet holder seg ganske stabilt på 26-27 grader slik det står. Har hevet lokket og kjørt med aquaray ferskvannsled. Siden karet har lokk vil jeg være avhengig av at alt får plass i akvariet samt at noe av designet må være at utstyret kam skjules som det er nå.
 7. Har hatt ferskvannsakvarium i mange år, men ønsker å se på mulighetene for å forsøke meg på saltvann. Tilgjengelig har jeg i dag et akvarie i helglass som jeg har anledning til å benytte meg av med målene 68,5(L)x29(B)x44(H). Dette er tilsvarer 87,5 liter. Grunnen til at jeg ønsker å benytte dette fremfor å kjøpe et større er at dette er tilpasset i et møbel jeg selv har laget og passer bra i min stue. Er også klar over at det vil være enklere med stabile verdier med større kar, men ikke disse tingene jeg ønsker å diskutere.Per i dag er karet tilpasset med et innvendig hjemmelaget filter som ikke er synlig når man ser inn i karet (kommer bilder senere) og jeg ønsker å kunne bruke samme patent til et evt saltvannskar dersom mulig. Får dessverre ikke koblet inn noen sum eller liknende så dette må tilpasses på innsiden av akvariet. Plassen tilgjengelig for dette er omkring 15x29x44(H), og tilpasses med glass eller plexi for å skjule utstyret. Her kommer mine utfordringer ift saltvannskar. Per i dag er det lokk med ferskvannsled.Ønsker et enkelt oppsett med et par klovner og en ryddegjeng samt enkle koraller/anemoner som vil kunne fungere i et nanoreef som dette. Hvilket utstyr må jeg satse på som kan passe på innsiden av karet. Kom gjerne med forslag i form av produkter eller komplett "pakke" for hold av det jeg selv ønsker.
 8. som tittelen forteller. Hvilke pærer bør man velge? GU4, 12v max 10w. Hva slags info bør jeg se etter? Gi gjerne tips med link.
 9. Høres smart ut! Kjøpt av JH og oppgradert med lys, men ikke satt opp enda. De sa også at klovner kunne gå en stund, men måtte ha større plass. Regner med at jeg vil følge slike råd. Har vurdert goby og reke hvertfall. Er det ikke spennende samspill mellom en goby og ei spesiell reke? Husker ikke navn, men kan det fungere?
 10. Hvilke fisker har andre hatt i nanokar?
 11. alexandernk

  Fiskebase?

  Akkurat nå har jeg ikke noe saltvannskar. Har kun et 60 liters ferskvann. Litt plassmangel da man bor i osloby. Har en fluval edge jeg kan få plass til nå. Delte meninger om dette, men syntes det er interessant å høre hva folk har å si.
 12. alexandernk

  Fiskebase?

  Flott at du tar deg tid til å gi et godt svar :-) enkelte svarer bare at du må ha større kar!
 13. alexandernk

  Fiskebase?

  Bare å trakte kaffe for å pløye seg igjennom dette!
×
×
 • Create New...