Jump to content
Informasjon
 • Du finner det gamle designet ved å skrifte tema på bunnen av siden
 • Har du lyst til å vise oss akvariet ditt? Kontakt gjerne styret så kan vi ha ett hjemmemøte hos deg! Alle akvariesystemer er interessante!

SaltKjetil

Members
 • Content Count

  202
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About SaltKjetil

 • Rank
  Klubbmedlem
 • Birthday 12/08/1977

Converted

 • Bosted
  Fredrikstad

Converted

 • Fylke
  Østfold
 1. Gratulerer Tomas, dette var moro å se :-)
 2. Har opplevd snegledød på samme måten som du beskriver ved høy Mg/Mg som har vært økt fort. Sneglene så ut til å miste evnen til å suge seg fast på glass og stein.
 3. Edit: Solgt 27 kg LS selges samlet for kr. 1300,- (kun 48,- per kilo) 25 kg er godt innkjørt fra et større kar i et par år, og har vært i mitt kar siden sommer, jeg mener det ser ut som det er OK mikroliv på den. Godt dekket av kalkalger. Siste 2 kg ble kjøpt som død stein på Tam Alna og har gått siden september, bildene er siden da. Må hentes i Fredrikstad, men jeg har svære bøtter med lokk de kan hentes med. Helst senest i helgen 10/11 januar, grunnet nedrigging og avvikling av prosjektet steinen har gått i. PM meg, eller svar her i tråden. Evt http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=54739176 Edit: Solgt
 4. 2 stk LED-lamper, Maxspect Razor 120w 16000K, selges grunnet avvikling av prosjektet de har vært brukt på. Kjøpt i november 2013 hos Korallen. Selges samlet for kr. 2000,- Nypris pr. stk er originalt 3290,- per lampe, så 2000,- for begge bør være et godt kjøp. Den ene lampen har byttet innmat på garanti, og disse har vært brukt over et kar som er 120cm langt. Det følger med ubrukte takoppheng, og ben til hver sin side av lampene for at de kan stå på kanten av akvariet. Det ene benparet benyttes som stag for å henge dem sammen. Kan sende per postoppkrav, eller møtes i Fredrikstad-området. Kontakt per PM, evt i tråden for kontaktdetaljer. EDIT: SOLGT
 5. Kan ikke svare på lysmengde hvitt/blått, men jeg opplevde noe av det samme da jeg startet med Maxspect-lysene. Det er urovekkende at du også har opplevd varmgang i denne type lys. Vet det har vært tatt opp flere ganger på forumet at folk har hatt problemer med dem, men det du beskriver av varmgang i transformatoren, i tillegg til selvopplevde smelteskader i armaturen på dem, gjør at ihvertfall ikke jeg stoler på dem lenger. Så jeg også har pakket dem bort og satt opp de gamle lysene mine.
 6. Ja, her skorter det ikke på artige ting å lese. Du har vært virkelig heldig med alt livet hos deg, Heidi. :-)
 7. Men før det blir ny plattform, kan noen ta en titt på innmeldingsskjemaet til både vanlig forumbruker her og skjemaet for innmelding av klubbmedlem? En kompis prøver registrere seg, men får bare feilmeldinger på begge deler.
 8. Gratulerer med dagen over til den andre siden av elva. :-)
 9. Her er et ønske fra en som ikke er ute etter noe annet enn å bruke forumet som et sted man kan finne god informasjon, og utveksle erfaringer innenfor faget: Kan vi ikke bare nå la være å starte flere intriger og baksnakking av andre her? Det kommer bare til å virke forsurende, og være med på å skape dårlig stemning. Okay? Noen som er uenige i det?
 10. Leit å høre du er frustert, Heidi. Men det er kraftige påstander du kommer med her: "Det er mye humbug idet salte miljøet i Oslo og omeng..det er en gjeng som får plukke fra øverste hylle og så sendes resten ut som ingen vil ha...dette har jeg fått høre fra en som er i miljøet " I fare for å bli uglesett nå, dette er veldig provoserende å lese. Å føle seg tilsidesatt fordi man har handlet koraller usett, og deretter komme med dette,virker dessverre som en lettvint vending fordi du ikke fikk tak i noe som passet hos deg. En liten reality check - hva annet ville du handlet usett? Hverken brød, bil, eller blomster... Det er alltid en risiko å handle ting usett. Kanskje det bunner i at ditt oppsett med lys ikke får frem fargene på samme måte som de som har solgt deg dem? Å aldri handle ting usett er en grei regel. Det er i hvert fall mine $0.02. (Nei, jeg har verken solgt Heidi noe, eller tilhører noe spesielt miljø. Er en uavhengig akvarist som misliker slike påstander som dette)
 11. Om dette er vanlig setter jeg spørsmål ved seriøsiteten til Maxspect. Dette er tydeligvis brannbomber, og burde vært tilbakekalt.
 12. Sjekket Maxspect- lampene mine (som var nye i november) og en av dem er i ferd med å smelte. Dette er Razor-modellen på 160 watt. Tydelig varmgang på undersiden av lampa der ledningen kommer inn i lampa. På oversiden slipper merkelappene pga varmen. Har kontaktet forhandleren nå nettopp, men med noen kjappe google-søk ser ut som det er flere som har opplevd noe av det samme. Er det noen her som opplever noe slikt? Bilder vedlagt.
 13. Live Aquaria? http://www.liveaquaria.com/
×
×
 • Create New...