Jump to content

Tigerlusken

Members
 • Content Count

  154
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Tigerlusken

 • Rank
  Forumbruker

Converted

 • Bosted
  Trondheim

Converted

 • Fylke
  Sør-Trøndelag
 1. Det gjør jo alle vi som ikke er medlem heller, så skjønner at klubbmedlemmene er skuffet. Håper dere greier å forhandle en ny avtale
 2. Synes det ligna på pineapple sponges jeg, men litt vanskelig å se på bildet.
 3. Synes det hørtes litt fullt ut jeg, ville ikke skaffet flere iallefall :-)
 4. Har en gammel 45 liter stående så må bare få lurt denne inn på badet hvor jeg blandet vann uten at samboer legger merke til det (Sist gang jeg satte karantekar på kjøkkenbenken fikk jeg spørsmål om dette virkelig var det siste, og det var det jo selvfølgelig denne gangen også..)
 5. :eek:Det ante jeg ikke, har blandet vann i en slik 30 liters dunk fra Jula. Da dropper jeg mitt faste vannbytte søndag og kjøper en ny mandag. Takk for at du sa fra!
 6. Det er ikke alltid hvitprikk i akvariene, men dersom du har hatt hvitprikk og ikke behandlet karet eller fjernet fiskene er det det. http://www.reefsanctuary.com/forums/fish-diseases-treatments/23132-marine-ich-myths-facts.html De viktige punktene synes jeg er syklusen til parasittene, hvor lenge de kan holde seg i sand/stein, og at de kan oppholde seg i gjellene til fiskene slik at vi ikke ser at dem er syke. De overlever heller ikke dersom de ikke finner fisk når de har kommet til det stadiet. Så vidt jeg har skjønt er det kun hypo, kobber og tank transfer som funker - men d
 7. Brukt tropic marin pro reef siden oppstart og har magnesium på 1360-1420 (salifert), så kan hende de har endret noe? Jeg er på vei gjennom min 2. 10 liters bøtte med salt.
 8. Samme gamle kjedelige bilder på nett, blir det ikke oppdatert i bilder hva de får inn der?
 9. Akvasia har noen få kar (4 tror jeg) med fisk i, tror ikke de har koraller eller levende stein. Den kirurgen på tam lade er superkul! Aldri sett en som er så stor før! Hvor kjøpte du Sarcophytonen din? Lurer på å skaffe en sånn, som min første skikkelige mykis, har kun zoas til nå! Er den vanskelig? Rare drømmer er du ikke alene om, jeg drømte at det vokste glassroser ut av samboers pute i går natt, og at tentaklene kom for å ta meg
 10. Jeg bruker en 73 liter med sirkulasjonspumpe, tunze nanoskummer, varmekolbe, har ikke lys eller noe annet. Bruker keramikk/glass fat og kopper til gjemmesteder.
 11. Nei helt sant det, men med hypo så går det vel bra selv om mye av de gode bakteriene dør (Tenker det er bedre å behandle i hovedkaret med sand og kanskje litt stein, enn å ikke behandle i det hele tatt fordi han ikke får tak i fiskene) Han hadde keisere og kopper går vel ikke så bra med de? Uansett er det viktig å finne ut hva det er du har så du får rett behandling, masse gode tips her, kanskje du kan ta bilder av fiskene som viser sykdomsstegn? Håper alt ordner seg!
 12. Dersom det er hvitprikk bør du lese linken mytola har, der står det hvor lenge parasittene overlever uten fisk i karet. edit: du kan ikke putte mykisene og snegler/reker etc i et annet kar da mens du behandler fiskene i karet de er i ?
 13. For noen idioter :mad: Skjønner ikke hvem som finner på å gjøre slikt, skjønner de ikke hvilke konsekvenser det får?
 14. Ville gjort som MorteN foreslår! Jeg trodde jeg fikk prikker selv med en ny fisk og skulle igang med hypo da det viste seg at det var sugarsized sand som var på fisken min ! Kjøpte inn karantenekar og alt utstyr jeg trengte til det, så bedre føre var neste gang! Håper du får identifisert uhumskhetene og reddet resten av gjengen din.
×
×
 • Create New...