Gå til innhold

Vegard Myrvang

Klubbmedlem
 • Innholdsteller

  1 369
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  6

Alt skrevet av Vegard Myrvang

 1. Dagens bildet av ditt Akvarium!!

  Det stemmer.
 2. Dagens bildet av ditt Akvarium!!

  Kjekt med ip kamera når en er på tur. (Tplink nc450) helt ryddig var det vist ikke .......
 3. Dagens bildet av ditt Akvarium!!

  Får håpe akavrievakta og profilux4 passer på mens jeg er borte noen dager.
 4. Nyhet kjekt å ha gadget 👍🐠😊

  Sida fungerte fint for meg. Ser morsomt ut, men litt skeptisk til å ha flere magneter enn nødvendig i karet.
 5. Ville vært positivt å samle alle gode krefter i saltvannsmiljøet, vi er ikke så store akkurat ....
 6. Hjemmebygget 1300ltr

  Bra størrelse på det. Hva kjører du av lys og sirkulasjon ? Balling eller kalkmikser/kalkreaktor ?
 7. 4000 L ca

  2. Strøm, du bør ha minst 2x16A kurser. 3. Fordamping. På mitt system med ca 1000l vann fordamper det 9liter i uka +/- Dette er med åpen topp, med lukket topp se opp for temperatur trøbbel.
 8. Rekruttering

  Det er fast med undervannsfilm som forfilm på bygdekinoen på biblioteket i Siljan.
 9. Rekruttering

  Rekruttering er viktig
 10. Lys til refugium

  Det ble en ebay led pære på meg. http://www.ebay.com/itm/54W-E27-LED-Aquarium-Light-Full-Spectrum-PAR-38-Fish-Tank-Coral-Reef-Grow-Lights-/262968603776?var=&hash=item3d3a267480:m:mE58HsQEN5nfQfH1K4CQdiA
 11. Lys, PAR og Kelvin - hva foretrekker du?

  Jeg kjører ett veldig enkelt oppsett. 1 time dimming i begge ender og 80% er maks styrke jeg bruker, har alle tre kanalene likt på mine rapidled onyx da skal det bli ca 15000K. (blå, hvit og rød/uv/grønn). Vurderer å ha en periode midt på dagen med mere lys, men usikker på hvilken innvirkning det vil kunne ha.
 12. Lys til refugium

  Bruker en 45W LED pære med e27 sokkel, Sump Algae --- 6x450nm, 5x6500k, 2x410nm, 2x660nm. Har ikke så avanserte data som deg Aleks, hva måler du med ?
 13. Fjerne tungmetaller med Tetra AquaSafe

  Blir interesant å følge dette og se resultatet. Ett annet alternativ er triton detox.
 14. cycloseris cyclolites ?

  Er dette en cycloseris cyclolites ? Den er ifra australia via cairns marine og korallen.no. Noen synspunkter ? (det er den neon grønne) http://coral.aims.gov.au/factsheet.jsp?speciesCode=0122
 15. Bugs og feil på forumet

  Forum kategorien "det skjer i akvarie norge" er den borte ? Savner tråden " saltvannsmøter i telemark"
 16. Erfaring med at kråkeboller spiser koraller?

  Med tuxido mener du Mespilia globulus ? Isåfall hatt dem i mange år med mykkoraller, sps og lps uten problemer. Eneste å nevne er at de kan ta litt av innvendig bakgrunn samtidig med at de spiser kalkalger. http://www.liveaquaria.com/product/595/blue-tuxedo-urchin?pcatid=595&c=15+2971+595
 17. Refugium: Hvordan få ett yrende liv.

  Ja jeg prøver å holde den helt inntil avrenningskammen, nettopp for å få litt sirkulasjon. Nivået varierer litt i avrenningsboksen, noen ganger er det over kanten på mangroveboksen. Prøver tilsvarende i ett annet kar nå, der kjører jeg avrenning rett ned i mangroveboksen. Usikker på om ikke det blir for mye, men jeg prøver en stund.
 18. Refugium: Hvordan få ett yrende liv.

  Tilater meg å lage en uken tema tråd selv om uka er godt igang. For en tid siden printet jeg ut en mangroveboks i petg plast og supplerte med 20mm pvc rør som bein. Mangroveboksen er fylt med grov korallgrus og noen spiseskjeer med aquaforest life source (antagelig ganske likt caribsea miracle mud ol) og ett par mangrover naturligvis. Den står i avrenningsboksen i avleggerkaret mitt og det er ikke noen fisk der, kun en strandreke. Det som er gøy er at det har eksplodert med liv, dvs små copepods, amphipods, det er små svermer av smådyr Fotokunnskapene/tålmodigheten strakk ikke helt til for å fange dem på bilde, men video gikk mye bedre. Så temaet blir: refugium Hvordan få ett yrende liv. Fyr løs! Har skrivd litt om mine erfaringer, dere andre har sikkert mye spennende å komme med av erfaringer og spørsmål.
 19. Sporstoffer

  Interessant tema dette. Regner med det er noen med mange små flasker som også har gode erfaringer å dele ?
 20. Da var Webzoo.net konkurs

  Det hadde levende ihvertfall etter at webzoo samarbeidet med jan holt akvarium (de gikk konkurs) og webzoo fortsatte vidre med levende.
 21. Probeholder ønskes kjøpt

  Denne er fin om du har 3d printer og 8mm glass. https://www.thingiverse.com/thing:2220361
 22. Hvordan dyrke phytoplankton

  Har du en backup i kjøleskapet ? Ville i såfall brukt den til en ny kultur. Årsak kan og være at du må rengjøre flasker hyppigere, ha mere luft, mere gjødsel eller mere lys/sterkere lys.
 23. Hvordan dyrke phytoplankton

  Hva du trenger: * rent saltvann, ikke ifra akvariet! * startkultur flytende eller ifra en disk * en flaske 0,5l eller 1,5 l feks * luftpumpe * stivt rør til å ha ned i flaske, ikke luftestein. Vi vil ikke ha skum * lys. Bruk hva du har. Selv bruker jeg en 36w led lyspære (6500k) * timer 16timer lystid * gjødsel. Feks mirco algae grow ifra florida aquafarms. Er noen billige varianter på ebay, har dårlig erfaring med dem. 1ml per 2.5liter phytoplankton Hva kan du bruke phytoplankton til ? * tilsette i karet for å mate filterfødere * tilsette karet for å øke bestanden av smådyr som amphipods, som fiskene kan beite på. * bruke til å dyrke copepods
×